Un al patrulea film Nașul „rămâne o posibilitate, dacă apare povestea potrivită”

de Marina Florea în 3 Dec 2020
Efectul The Godfather asupra întregii culturi americane, declanşat de romanul lui Mario Puzo (1969), a fost mult amplificat de capodopera cinematografică omonimă imediat ulterioară, în regia lui Francis Ford Coppola.

Paramount declară că un al patrulea film Nașul „rămâne o posibilitate dacă apare povestea potrivită” Interesul pentru trilogia „Godfather” semnată de Francis Ford Coppola s-a accentuat odată cu finalizarea unui nou montaj a celei de-a treia părți, ce va fi lansată de Paramount luna aceasta, cu titlul „Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone”.

Readucerea în atenție a trilogiei, odată cu această lansare, a făcut publicația The New York Times să ceară studioului informații despre o continuare a seriei. Va exista și un al patrulea film Nașul? Răspunsul studioului este că „deși un nou film Nașul nu este în planurile imediat următoare ale studioului, având în vedere moștenirea vie a trilogiei rămâne deschisă posibilitatea unei continuări, dacă apare povestea potrivită”.

Pe de altă parte, intervievat de aceeași publicație, Francis Ford Coppola a declarat că „poate să fie și un Nașul IV sau V sau VI, dar eu nu să le fac”. Coppola nu deține drepturile pentru franciza „Nașul”, ceea ce înseamnă că Paramount nu are nevoie de implicarea celebrului regizor în cazul în care un nou film din serie se va face. Cea de-a patra parte a fost, totuși, în planurile lui Coppola, scrie IndieWire, cu un subiect ce continuă povestea lui Vincent Corleone, fiul nelegitim al lui Sonny Corleone (James Caan). Andy Garcia a debutat în cel de-al treilea film ca Vincent Corleone. Coppola și-a imaginat a patra parte a seriei ca o contrapondere la sequel, în care povestea ar continua cu Vincent în prezent și flashbackuri cu un moment pivotal din relația lui Sonny și Vito - jucați de Marlon Brando și Robert De Niro în primele două filme.

Coppola a scris cele trei filme Nașul împreună cu Mario Puzo, autorul romanului omonim din 1969, ce a servit și ca sursă de inspirație pentru primul film al trilogiei. După ce Puzo murit în 1999, Coppola a lăsat deoparte planurile pentru un nou film, refuzând să dezvolte a patra parte fără participarea scriitorului.

Efectul The Godfather asupra întregii culturi americane, declanşat de romanul lui Mario Puzo (1969), a fost mult amplificat de capodopera cinematografică omonimă imediat ulterioară, în regia lui Francis Ford Coppola. Fenomenul a inclus apariţia în Statele Unite, precum şi în limbile întregii lumi, a unor termeni italieni ca omertà, consiglieri, caporegime sau Cosa Nostra, iar personajul titular, Don Vito Corleone (interpretat magistral de Marlon Brando) a devenit sinonim cu mafia italiană.

E semnificativ faptul că, pentru a realiza filmul, Coppola a fost nevoit să colaboreze chiar cu capii mafiei newyorkeze, atât pentru a se documenta, cât şi, mai ales, ca să preîntâmpine foarte posibilele represalii ulterioare. Atât succesul de casă şi festivaluri, cât şi valoarea intrinsecă a filmului, au fost atât de mari, încât cuplul Puzo-Coppola a mai realizat două continuări, în 1974 şi 1990.

Din toată trilogia „Naşului”, primele două părţi sunt considerate ca făcând parte din cele mai bune filme ale tuturor timpurilor - şi, în siajul lor, genul producţiilor cu mafioţi n-a mai fost niciodată acelaşi. Familia de mafioţi Corleone, condusă de către patriarhul Vito (Marlon Brando), luptă prin toate mijloacele pentru supremaţie în New York-ul de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Fiul Michael (Al Pacino) devine din ce în ce mai implicat în aceste ilegalităţi.

Exploreaza subiecte similare:

The Godfather, The Godfather: Part II, The Godfather: Part III

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
buntua54 pe 4 decembrie 2020 11:27
Pe cine mai interesează ?! Oricum partea a treia e trasă rău de păr.
După seriale ca Sopranos sau Boardwalk Empire ar fi bani aruncați aiurea.
Asta mai arată și crasa lipsă de subiecte a scenariștilor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells