Zombieland: Rundă dublă, straniu de amuzant

de Gloria Sauciuc în 27 Oct 2019
Sequelul este o schimbare bună față de norma blockbusterelor din ultimul deceniu

Primul film Zombieland (2009) a fost, asemenea lui Double Tap, o comedie năstrușnică și inteligentă care construia un univers credibil.

Filmele lui Ruben Fleischer (Venom, Gangster Squad) au ca prioritate elementul de entertainment. Ceea ce se vede și la Zombieland 2, plus roluri memorabile, dialoguri și elemente de acțiune care sunt ceva mai inteligente decât în majoritatea filmelor de Hollywood. Deci, avem parte de un spectacol reușit, dar mai puțin de misiuni inteligente. Oricum, Double Tap aduce o schimbare bună față de norma blockbusterelor din ultimul deceniu.

Începând la 10 ani de la evenimentele din Zombieland, noul film începe atunci când Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahasee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) și Little Rock (Abigail Breslin) se mută într-o Casa Albă a Americii abandonată, într-un viitor post-apocaliptic al zombie-lor în care lumea a devenit ceea ce Columbus numește „Zombieland”. Lucrurile pare să se așeze pentru moment până când Columbus o sperie pe Wichita cu o cerere în căsătorie, care o determină să o înșface pe surioarea ei Little Rock și să îi lase baltă pe cei doi, pe Columbus și pe Tallahassee.

După câteva săptămâni, Columbus pare să se fi îndrăgostit de o nouă fată, Madison (Zoey Deutch), dar și el și Tallahassee sunt atrași într-o nouă aventură atunci când Wichita se întoarce și le spune că Little Rock a fugit împreună cu iubitul ei hippie Berkeley (Avan Jogia) și că trebuie să fie salvată.

Ca în primul Zombieland, noul film este axat pe trei lucruri: lupte sângeroase și bine coregrafiate cu zombie, dialoguri inteligente, și acele idiosincratice meta-momente în care Columbus participă la un fel de conferință în care vorbește despre „regulile” de supraviețuire în Zombieland și (ca noutate a noului film) identifică diversele tipuri de zombie cu care ne-am putea întâlni.

Filmul are de câștigat prin faptul că protagoniștii pare că se simtă bine, ca în primul film. Totuși, aceștia se urăsc în secret și au fost pasiv-agresivi întregul timp; din fericire, noul film are un aer vesel, aproape straniu de amuzant care îl face la fel de ușor de îndrăgit ca și primul film.

Materialul scenaristic are forță în sine, desigur, dar este ajutat și de faptul că Harrelson, Stone, Eisenberg și Breslin sunt într-o formă de zile mari. Un entuziasm la fel de mare pare să fie investit în personajele lui Deutch și Jogia, dar și o posibilă nouă iubire pentru Tallahasee, Nevada (Rosario Dawson), plus două personaje care par să fie dubluri pentru Columbus și Tallahassee (Albuquerque și Flagstaff) jucați de Luke Wilson și Thomas Middleditch.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Zombieland: Double Tap

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
buntua54 pe 28 octombrie 2019 06:54
NU MAI SPOLIAȚI IN ASEMENEA HAL FILMELE !
Vă considerați profesioniști sau ce naiba ?!

WreckItRalphMacchio pe 28 octombrie 2019 12:24
Asta nu e cronica, e doar o povestire a filmului. Si inca una slaba. Mai lipsea sa spuna si cum se termina, ca sa stie o treaba. Dar mi-a placut constructia "protagoniștii pare că se simtă bine". Nu citeste nimeni "articolele" astea inainte sa fie publicate?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells