Votul pentru People’s Choice Award 2015 a început! Un cinefil român poate participa la gala European Film Awards din decembrie

de Gloria Sauciuc în 4 Sep 2015
Unul dintre votanți va participa, prin tragere la sorți, la cea de-a 28-a ediție a European Film Awards, sâmbătă, 12 decembrie 2015, la Berlin

Marți, 1 septembrie, s-a dat startul unei noi ediţii a People’s Choice Award, parte a Premiilor Academiei Europene de Film, în care publicul cinefil votează filmul preferat, dintr-o serie de zece producţii europene. Majoritatea producțiilor nominalizate au putut fi văzute pe marile ecrane din România, astfel încât publicul de la noi le poate vota în cunoștință de cauză. Unul dintre votanți va participa, prin tragere la sorți, la cea de-a 28-a ediție a European Film Awards, sâmbătă, 12 decembrie 2015, la Berlin.

Căutați pe homepage-ul site-ului Cinemagia butonul de vot și înscrieți-vă în cursa pentru gala European Film Awards de la Berlin! Cinemagia este partener unic în România al People’s Choice Award. 

Printre nominalizaţii de anul acesta se numără The Imitation Game. Jocul codurilor, ce a adunat 65.497 de români în cinematografe, de la începutul anului, Un porumbel cugetând pe o ramură - filmul lui Roy Andersson premiat cu Leul de Aur în 2014, dramedie ce a deschis anul trecut Festivalul de Film Experimental București, Leviatan - filmul rusesc nominalizat la Oscar 2015, ce a rulat în cinematografele noastre la începutul acestui an. CineMAX difuzează sâmbătă și duminică dimineață (5-6 septembrie) filmul lui Andrey Zvyagintsev.

Pe lista nominalizaților la People’s Choice Award 2015 se regăsec și Force Majeure/Turist, r. Ruben Ostlund, film ce s-a „plimbat” cu Caravana Metropolis prin mai multe orașe ale țării, în vara acestui an, Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?/Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?, în cinematografele noastre anul trecut. The Salt of the Earth/Sarea pământului (regia Wim Wenders) a fost distribuit în România anul acesta de către Independenţa Film, iar White God/Oraşul câinilor, a rulat în cinematografele din Romania adus de Parada Film, ambele producţii concurând acum pentru People’s Choice Award.

În fiecare an, Academia Europeană de Film permite cinefililor din întreaga Europă să voteze filmul european preferat, în cadrul People's Choice Award, oferind unuia dintre votanţi, prin tragere la sorţi, posibilitatea de a participa la Gala European Film Awards. Anul acesta, cea de-a 28-a ediţie a EFA se desfăşoara în Berlin. Cinefilii europeni îşi pot exprima preferinţa până pe 31 octombrie.

Iată câteva lucruri despre filmele nominalizate. Click pe imaginile de mai jos!

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

The Imitation Game, En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, Leviafan, Force Majeure, Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?, The Salt of the Earth, White God, Victoria, Samba, La isla mínima

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Părerea ta

Spune-ţi părerea
pe 5 septembrie 2015 21:33
Comentariu șters
cosmin742000 pe 7 septembrie 2015 11:45
asa e pentru cei care nu le inteleg imi inchipui ca trebuie sa fie groaznic sa te uiti ca vitelul la filmul european
lili22 pe 18 noiembrie 2015 13:11
Nu e dreptate in lume daca nu castiga Leviathan.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells