Viitorul Star Wars: noi filme şi seriale anunţate

de Ştefan Dobroiu în 10 Apr 2023
Evenimentul Star Wars Celebration a entuziasmat fanii cu o avalanşă de anunţuri

Au trecut aproape patru ani de la premiera în cinematografe a filmului Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker, timp în care incursiuni în universul creat de George Lucas am făcut numai cu ajutorul serialelor ca The Mandalorian şi Andor. În cadrul unui eveniment organizat la Londra, unde mai multe producţii Star Wars se află în producţie în prezent, preşedinta LucasFilm Kathleen Kennedy a făcut mai multe anunţuri privind noi seriale şi filme Star Wars. Trecem în revistă cele mai interesante veşti mai jos.

Andor
După The Mandalorian, Andor este cel mai bine primit serial Star Wars. Creatorul Tony Gilroy a dezvăluit pe scena evenimentul Star Wars Celebration că filmările pentru cel de-al doilea sezon sunt în desfăşurare şi că ele ar trebui să se termine în august, după care va urma un întreg pentru post-producţie. Asta înseamnă că l-am putea reîntâlni pe Cassian Andor (Diego Luna) la sfârşitul verii sau începutul toamnei lui 2024. Creatorul a mai spus că în prezent o echipă de nu mai puţin de 1400 de oameni lucrează de zor pentru ca filmările se fie gata la timp.

Întrebat dacă într-adevăr sezonul al doilea va şi ultimul al serialului (ceea ce se anunţase deja), Gilroy a spus că "a şti unde se termină totul poate fi de mare ajutor. Am o mulţime de prieteni care fac seriale, mă uit la o mulţime de seriale şi tot ce pot să zic e că multe dintre ele habar nu au încotro se îndreaptă. Noi ştim exact încotro ne îndreptăm, ceea ce ne permite să mergem cu viteză maximă în acea direcţie. E ca o evadare din închisoare, poţi merge într-o unică direcţie, dinăuntru în afară."

The Acolyte
Creat de Leslye Headland (Russian Doll), serialul The Acolyte reprezintă un pas în afara cronologiei oficiale a universului Star Wars, pentru că acţiunea are loc cu mult înainte de evenimentele explorate în filmele şi serialele lansate până acum. Conform creatoarei, serialul va fi o combinaţie de Frozen şi Kill Bill şi va spune povestea din perspectiva personajelor negative ale seriei, atunci când acestea sunt lipsite de influenţă şi depăşite numeric. Serialul îi are în rolurile principale pe Amandla Stenberg, Dafne Keen (Logan), Lee Jung-jae (Squid Game) şi Manny Jacinto (The Good Place), iar în centrul atenţiei va fi, pentru prima oară, un cavaler Jedi din rasa Wookiee, pe nume Kelnaka. Kathleen Kennedy a spus că a vizionat deja patru episoade terminate din The Acolyte şi că acestea sunt nemaipomenite. Filmările vor continua până în luma mai, iar serialul se va lansa pe Disney+ anul viitor.

The Skeleton Crew
The Skeeleton Crew este un serial original care va avea în centrul atenţiei personaje copii. Dar, spune Kathleen Kennedy, acest serial nu este destinat publicului adolescent, ci va putea fi vizionat şi de spectatorii adulţi doritori să se întoarcă în atmosfera specifică a filmelor Amblin din anii '80, precum E.T., Back to the Future şi Gremlins. Jude Law, pentru prima oară cooptat într-un proiect Star Wars, va juca un rol important în noul serial şi va fi acompaniat de tineri actori precum Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter şi Robert Timothy Smith, care au toate şansele să beneficieze de o extraordinară rampă de lansare globală. Povestea se concentrează asupra mai multor copii care pleacă de acasă într-o misterioasă misiune, itinerariul lor fiind deturnat de personajul lui Law, care poate mânui Forţa.

Ahsoka
Personajul creat acum mai bine de două decenii de George Lucas a avut unul dintre cele mai interesante parcursuri din întregul univers Star Wars, apărând în serialul animat The Clone Wars şi apoi într-o versiune live-action, interpretată de Rosario Dawson, în sezonul al doilea al lui The Mandalorian. Dawson o interpretează din nou pe Ahsoka Tano în acest serial live action a cărui poveste începe cu o teribilă ameninţare pe care eroina trebuie să o investigheze înainte de a deveni imposibil de înfrânt.

După ce a revenit la rolul care i-a lansat cariera, cel al lui Anakin Skywalker, două decenii mai târziu în Obi-Wan Kenobi, actorul Hayden Christensen are o apariţie consistentă şi în acest serial programat deja pentru lansare în luna august. Un prim trailer, unde o vedem şi pe Mary Elizabeth Winstead în rolul Herei Syndulla, după mai multe apariţii ale personajului în seriale animate Star Wars, a fost lansat acum câteva zile.

Trei noi filme pentru marele ecran
Probabil cea mai mai mare surpriză a serii a venit când Kathleen Kennedy i-a invitat pe scenă pe James Mangold (Logan, Indiana Jones and the Dial of Destiny), Dave Filoni (The Mandalorian, Ahsoka) şi Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel, Saving Face) pentru a discuta cele trei lungmetraje "aflate în dezvoltare înaintată" destinate unei premiere în cinematografe.

Acţiunea din filmul lui James Mangold are loc cu 25.000 de ani înainte de cea din trilogia originală şi va explora naşterea Forţei, descoperirea ei şi aventurile primilor Jedi în stare să o mânuiască. Filmul lui Filoni, a spus Kennedy, va fi o încununare a multitudinii de seriale Star Wars ale căror poveşti alimentează o aventură pe marele ecran. În sfârşit, filmul lui Obaid-Chinoy va explora evenimente petrecute la 15 ani după Star Wars: The Rise of Skywalker şi o va avea în centrul atenţiei pe Rey (Daisy Ridley), gata să lupte pentru un nou ordin Jedi.

Exploreaza subiecte similare:

Kathleen Kennedy, The Mandalorian, Diego Luna, Tony Gilroy, James Mangold, Mary Elizabeth Winstead, Rosario Dawson, Jude Law, Amandla Stenberg, Dafne Keen, Manny Jacinto, Lee Jung-jae, Andor, Star Wars: The Rise of Skywalker, Daisy Ridley, Dave Filoni, Sharmeen Obaid-Chinoy

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells