Tot ce trebuie să știi despre miniseria britanică One day

6 Feb 2024
Cea mai impresionantă poveste de iubire va fi disponibilă de acum pe Netflix

Miniseria One day urmărește relația și viețile a doi tineri care își vorbesc pentru prima dată în seara balului de absolvire, pe 15 iulie 1988. A doua zi, fiecare își vede de drumul lui, dar povestea lor continuă pe parcursul a 20 de ani redați în cele 14 episoade, prin întâlniri ce au loc an de an, în aceeași zi.

Iată care sunt cele mai interesante lucruri pe care trebuie să știi despre miniseria britanică:

Este bazat pe romanul omonim al lui David Nicholls

David Nicholls a devenit cunoscut în toată lumea în 2009, odată cu apariția romanului „One day”, căreia revista People îi atribuia superlativul absolut declarând-o drept „cea mai impresionantă poveste de iubire”.

Cartea lui Nicholls a fost tradusă până în prezent în 37 de limbi și publicată în peste 2 milioane de exemplare. „E o poveste de iubire care vorbește despre prietenie, despre familie, despre nostalgie și regret, despre felul în care speranțele și visurile noastre nu se îndeplinesc întocmai cum am dori noi. E o poveste cu nuanțe dulci-acrișoare” spune Nicholls despre cartea sa și miniseria One day promite să ne poarte prin toate etapele acestei relații.

Povestea se află a a doua ecranizare. Prima i-a avut pe Anne Hathaway și Jim Sturgess în rolurile principale

Miniseria britanică One day nu este prima ecranizare a poveștii lui David Nicholls. Prima ecranizare, în regia lui Lone Scherfig, 2011, i-a avut protagoniști pe Anne Hathaway și Jim Sturgess.

La momentul acela, romanul lui David Nicholls ajunsese bestseller în toată lumea. Fusese deja tradus în 31 de limbi, o raritate pentru zilele noastre, și era pe primul loc la vânzări în Marea Britanie, Italia și Suedia, pe locul al doilea în Germania și pe locul 3 în Rusia. Criticii au fost la fel de entuziasmați, Henry Goldblatt de la Entertainment Weekly spunând despre film că este "un portret intens, frumos și devastator a două suflete pereche".

Autorul cărții, scenarist și producător executiv

Regizată de Luke Snellin, miniseria One day îl are ca producător executiv pe David Nicholls, alături de Roanna Benn, Jude Liknaitzky și Nicole Taylor.

Cât despre scenariu, Nicholls a declarat pentru Entertainment Weekly că a știut din vreme că nu vrea să scrie doar el. Nicole Taylor a preluat sarcina adaptării, el spunând că a petrecut deja atât de mult cu povestea aceasta, încât e nevoie de o altă pereche de ochi pentru asta.

Cine sunt protagoniștii miniseriei One day, disponibilă pe Netflix din 8 februarie

În fiecare episod al miniseriei britanice One day, îi regăsim pe Emma și Dexter cu un an mai în vârstă, în aceeași zi, și suntem martori ai maturizării și schimbărilor prin care trece fiecare, ai regăsirilor și despărțirilor, ai fericirii și suferințelor lor.
Ambika Mod, pe care am mai văzut-o în This is going to hurt și I hate Suzzie too o interpretează pe Emma și, împreună cu Leo Woodall în rolul lui Dexter formează un cuplu excelent pe ecrane, cu o chimie extraordinară. Pe Leo Woodall l-am putut urmări în sezonul 2 din The White Lotus, Citadel, Vampire Academy, Cherry și Holby City. De acum, îi vom putea urmări evoluând împreună în One Day pe Netflix!

 

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells