„Toni Erdmann”, din 21 octombrie în cinematografele din România

de Cinemagia în 30 Iun 2016
Filmat aproape integral în România, în vara anului 2014, „Toni Erdmann” este coprodus de Ada Solomon prin Hi Film Productions

Toni Erdmann, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, va ajunge din 21 octombrie în cinematografele din România, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.

Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.

Toni Erdmann spune povestea lui Winfried care o vede rar pe fiica lui, Ines, cea care este prinsă cu jobul ei. Profesorul de muzică, rămas brusc fără elevi, se hotărăște să-i facă o vizită-surpriză. Decizia este problematică, fiindcă Ines, o femeie de carieră serioasă, lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București. Schimbarea geografică nu-i ajută pe cei doi să se înțeleagă mai bine. Lui Winfried, mereu pus pe glume, îi place să-și enerveze fiica cu farse răsuflate. Micile lui înțepături la adresa vieții ei marcate de rutină, ședințe lungi, baruri de hotel și rapoarte de performanță, sunt și mai rele. Tatăl și fiica ajung într-un impas, iar Winfried acceptă să se întoarcă acasă, în Germania. Aici își face intrarea epatantul „Toni Erdmann”: alter-ego-ul lui Winfried. Deghizat cu un costum penibil, o perucă ciudată și o proteză dentară și mai ciudată, Toni dă buzna în viața profesională a lui Ines, dându-se drept life-coach-ul directorului ei. Sub masca lui Toni, Winfried e mai îndrăzneț și lipsit de rețineri, dar Ines îi ține piept. Cu cât mai tare se ciocnesc, cu atât se apropie mai tare. În mijlocul nebuniei, Ines începe să-și dea seama că tatăl ei cel excentric merită, totuși, un loc în viața ei.

Din distribuția filmului fac parte Peter Simonischek și Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol și Victoria Cociaș.

Filmat aproape integral în România în vara anului 2014, „Toni Erdmann” este coprodus de Ada Solomon prin Hi Film Productions.

Maren Ade, care semnează și scenariul „Toni Erdmann”, este absolventa Academiei de Film din Munchen. În 2001, pune bazele Komplizen Film împreună cu Janine Jackowski cu care produce filmul său de diplomă „The Forest for the Trees” (2003). Filmul primește o serie de distincții în traseul festivalier, printre care Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Sundance (2005), precum și o nominalizare la German Film Prize. Următorul lungmetraj semnat de Ade, „Everyone Else”, are premiera mondială în 2009 în Competiția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Maren Ade primește Ursul de Argint pentru Cel mai bun film (Marele Premiu al Juriului), în vreme ce Birgit Minichmayr e recompensată cu statueta de argint pentru rolul principal feminin. „Everyone Else” a fost distribuit în peste 25 de țări și primește 3 nominalizări la German Film Award.

„Toni Erdmann” este o producție Komplizen Film în coproducție cu coop99, knm, Missing Link Films, SWR/WDR/ARTE, cu sprijinul Film und Medienstiftung NRW, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderungsanstalt, Medienboard Berlin-Brandenburg, Federal Government Representative for Culture and Media, Austrian Film Institute, Filmlocation Austria, Filmförderung Hamburg-Schleswig Holstein, Filmfernsehfonds Bayern and Media și cu sprijinul Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Pagină oficială de Facebook: https://www.facebook.com/tonierdmannromania

 

Alte știri din cinema

Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Ultima zi de filmări pentru Star Wars: Episode IX

Daisy Ridley, John Boyega şi Oscar Isaac sărbătoresc sfârşitul producţiei

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells