The Internship/Stagiarii, o poveste optimistă

de Cinemagia în 28 Iun 2013
Rulează în premieră la noi din 28 iunie

Billy (Vince Vaughn) şi Nick (Owen Wilson) sunt agenţi de vânzări ale căror cariere au fost compromise de revoluţia digitală. În încercarea de a demonstra că nu sunt depăşiţi, ei înving sorţii potrivnici şi obţin nişte posturi foarte căutate de stagiari la Google, împreună cu o mulţime de studenţi străluciţi. Odată pătrunşi în inima acestei utopii, bătălia este doar pe jumătate câştigată. Acum, protagoniştii trebuie să concureze cu cele mai mari genii tehnice ale naţiunii, pentru a demonstra că nevoia chiar te învaţă să te reinventezi. The Internship/Stagiarii rulează în premieră la noi din 28 iunie.

Stagiarii este o poveste optimistă, plină de umor şi idealism. „Elementul de optimism care reiese din acest film este mesajul că poate fiecare generaţie are ceva de învăţat de la cealaltă. E unul dintre principalele motive pentru care filmul nu e doar amuzant, ci şi actual, însufleţitor şi plin de speranţă", spune Vince Vaughn.

În faza iniţială a proiectului, Vaughn l-a abordat pe prietenul său Owen Wilson, alături de care a jucat în Spărgătorii de nunţi, şi i-a oferit rolul lui Nick, cel care îl completează perfect pe Billy. Nick este maestrul persuasiunii subtile, în timp ce Billy e expert în prezentări rapide şi iscusite. Împreună, cei doi formează o echipă imbatabilă.

Personajul interpretat de Vaughn, Billy McMahon, este energic, foarte perspicace şi un excelent vorbitor. Când nu mai poate lucra în singurul domeniu pe care îl cunoaşte, Billy se teme că i-a fost sortit să fie considerat depăşit pentru tot restul vieţii. În timp ce caută locuri de muncă pe internet, el descoperă din întâmplare rezolvarea problemei sale profesionale - Google. „Billy îşi dă seama că Google este un angajator care oferă numeroase posibilităţi; pare un loc de muncă nemaipomenit, unde ai la dispoziţie module de dormit, mese de ping-pong, terenuri de volei şi multe locuri în care poţi mânca gratis", afirmă Vince Vaughn. Billy nu mai are nimic de pierdut, ci doar de câştigat, deci "îşi încearcă norocul cu ceva cu totul altfel, dar care pare un loc de muncă foarte interesant”, spune Vaughn. „Billy şi Nick se întreabă de ce n-ar încerca să lucreze pentru cel mai bun angajator, care le oferă cele mai multe ocazii”. Billy şi Nick fac o alegere înţeleaptă. În ianuarie 2013, Google a obţinut, pentru a treia oară din 2007 până azi, primul loc în topul celor mai buni angajatori, realizat de revista Fortune. Stagiarii dezvăluie inovaţiile Google, oferind o imagine fără precedent a culturii organizaţionale dinamice, revoluţionare şi de înaltă tehnologie a firmei.

Scenografia

„Nu e un film în care Owen şi Vince sunt stagiari la Complexul de birouri nr. 5. E vorba de Google, e ca în Oz", spune scenograful Tom Meyer. „Prima parte a filmului se desfăşoară într-un mediu normal de birou, aproape demodat, căruia i-am zis Kansas [ca în „Vrăjitorul din Oz”], echivalentul segmentului alb-negru. Apoi ajungi la sediul Google şi vezi culorile primare, sticla clară, pereţii albi şi obiectele neobişnuite, nebuneşti, care ies imediat în evidenţă şi te fac să te minunezi”.

Meyer spune că era absolut necesar ca transformarea campusului Georgia Tech (Institutul Tehnic din Georgia, care are un stil arhitectural modern şi excentric - n.red) în Google să aibă un aer autentic, care să reflecte reputaţia Google. „Am încercat să pornim de la spaţiul brut al clădirii, care este ca o pagină goală, şi să îi dăm identitatea Google - culorile, mobila şi obiectele, precum replica de 450 kg a unei nave spaţiale, suspendată de plafonul atriului cu înălţimea de cinci etaje, şi toboganul circular de 270 de grade, cu înălţimea de două etaje şi jumătate", spune Meyer. „Acestea sunt elementele care creează aerul unic şi jucăuş al sediului Google”.

Despre Google

Firma a fost înfiinţată de Larry Page şi Serghei Brin, când aceştia erau doctoranzi la Universitatea Stanford.Serghei Brin are două scurte apariţii în film. Conform estimărilor, Google are peste un milion de servere în toată lumea şi procesează peste un miliard de căutări şi aproximativ 24 petabyţi de date generate de utilizatori în fiecare zi. În 2012, conform datelor de navigare pe internet culese de site-ul Alexa, Google a fost al doilea site din lume ca număr de vizitatori.

În mai 2011, numărul persoanelor care au folosit acest motor de căutare a depăşit un miliard. În clasamentul anual al celor mai buni angajatori, realizat de revista Fortune, Google s-a clasat pe primul loc în 2007, 2008 şi 2012. În 2006, Google a angajat doar 5.000 de persoane (noogleri) din circa 1.000.000 de candidaţi. Filozofia companiei Google are la bază principii favorabile angajaţilor, precum "Poţi să faci bani fără să faci rău”, „Poţi să fii serios fără să porţi costum" şi „Munca trebuie să fie o provocare, iar provocarea trebuie să fie distractivă”.

Sediul Google este cunoscut sub numele de Googleplex. Angajaţii pot lua masa gratuit, la orice oră, la cele 25 de cantine ale firmei. Dacă foloseşti serviciul Google 15 şi îţi dai seama că te-ai îngrăşat, beneficiezi de antrenamente gratuite la sala de sport aflată chiar în sediul companiei. Masajele sunt gratuite. Google oferă 5.000 de dolari angajaţilor care doresc să cumpere un automobil cu propulsie hibridă. În Googleplex se află un tobogan acoperit cu înălţimea de două etaje, un teren de volei pe plajă în aer liber, o sală de popice, terenuri de bocce, piscină, perete de escaladă, săli de jocuri, trotinete, biciclete colorate şi birouri decorate atractiv. La biroul din New York se oferă servicii de pensat sprâncene, la un preţ modic.

Exploreaza subiecte similare:

The Internship, Owen Wilson, Vince Vaughn

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 28 iunie 2013 17:42
Sunt in asteptarea acestui film inca de cand am vazut primele stiri despre el.
NikoBadBoy pe 29 iunie 2013 02:21
nu e cine stie ce.astept sa-i revad pe cei doi in Wedding Crashers 2,o continuare a filmului din 2005 Wedding Crashers,unul dintre cele mai bune filme de comedie pe care le-am vazut.
Sorin87 pe 29 iunie 2013 09:20
se anunta o comedie foarte buna abia astept sa o vad
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2013 18:43
Il voi urmari, nu atat pentru povesti cat celebrul duo de comedie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells