Simon Pegg - cu sinceritate despre lupta sa cu alcoolismul şi depresia

de Cristina Grigore în 10 Iul 2018
Comedia SF The World’s End, unul din succesele majore ale comicului, actorului şi scenaristului britanic, este o metaforă a dependenţei sale

Unul dintre actorii britanici cu succes la Hollywood, Simon Pegg (48 de ani), a dezvăluit într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian că s-a luptat ani de zile cu alcoolismul şi depresia.

Deşi, în urmă cu doi ani, povestea celor de la The Times că punctul de cotitură în vindecarea sa l-a reprezentat conştientizarea faptului că trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate şi că fiica sa, nou-născută, l-a responsabilizat, Pegg a vorbit acum pe şleau despre viciul său şi a recunoscut că acesta pusese în totalitate stăpânire asupra lui. „A fost cumplit, infernal”, a spus starul.

Pegg a recunoscut că, în 2006, când filma alături de Tom Cruise pentru Mission: Impossible III, era „total pierdut, nefericit şi alcoolic”, lucru ce îl împiedica să se bucure de succesul său. Însă fanii nu aveau nicio idee că trecea prin aşa ceva, pentru că ascundea totul foarte bine.

„Una dintre consecinţele dependenţei este faptul că devii mai isteţ, înveţi să nu te trădezi. Oamenii cred că alcoolicii sunt oameni neglijenți şi fără nicio motivaţie. Nu este chiar aşa. Sunt teribil de bine organizaţi. Pot să dispară rapid pentru un pahar de whisky şi nici nu ştii când au plecat. Este ca şi cum te-ar micro-manageria dependenţa”, arată Pegg.

„Însă, până la urmă, semnele sunt prea evidente. Ai făcut de prea multe ori acest lucru şi nu mai poţi nega problema”, a mai spus el.

Starul a admis că nici măcar naşterea fiicei sale, Mathilda, nu l-a ajutat: „Pentru că nici acest lucru nu te poate repara. Nimic nu poate, în afară de o apropiere realistă şi meticuloasă asupra propriei persoane, fie că este vorba de terapie, medicaţie sau altceva”.

Pentru actor, un factor util în vindecare s-a dovedit a fi tratamentul într-un centru de dezintoxicare. El a vorbit şi despre cum s-au oglindit anii săi de alcoolism într-unul dintre filmele sale celebre, comedia The World's End, căreia i-a scris scenariul. Filmul urmăreşte câţiva prieteni, hotărâţi să reia un maraton de băut din tinereţe,  deşi Pământul este invadat de extratereştri. Ultimul bar poartă numele The World's End. Pegg joacă rolul unui bărbat de 40 de ani, blocat în anii fără griji ai adolescenţei.

„Am simţit, într-un fel, că spun oamenilor prin ce am trecut cu acel film”, a mărturisit el. „Pentru că aşa este şi dependenţa. Ca şi cum ţi-ar fi crescut un al doilea cap şi tot ce-şi doreşte este să se autodistrugă. Şi pune acest lucru înaintea a orice altceva – căsnicie, copii, profesie”, a mai adaugat el.  

Exploreaza subiecte similare:

Simon Pegg, The World's End, Tom Cruise, Mission: Impossible III

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 16-22 noiembrie 2018

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Creed II, pumni și puzzle emoțional

Creed II are premiera în România pe 23 noiembrie

Ghostbusters 3 este încă în cărţi, susţine Dan Aykroyd

Dintre vântorii de fantome originali, Aykroyd este cel mai dedicat relansării “universului Ghostbusters”

Hugh Jackson nu a ştiut că „the wolverine” este un animal adevărat înainte de X-Men

Starul a dezvăluit un moment jenant din pregătirea pentru rolul definitoriu al carierei sale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells