Serialul „Cele şase surori”/„Seis hermanas”, difuzat de TVR 2

2 Nov 2018
Eroinele au de purtat o adevărată bătălie, pe toate planurile, pentru a-şi câştiga locul în societate în această producție a televiziunii publice spaniole

Cel mai nou serial difuzat de TVR 2, „Cele şase surori” (Seis hermanas -Spania, 2015) ne invită, de luni până vineri, de la ora 16.30, să descoperim viaţa în aristocraţia madrilenă într-o epocă în care femeile nu aveau dreptul să-si hotarasca singure soarta şi depindeau de un bărbat pentru a merge mai departe. Serialul, din care nu lipseşte dragostea, umorul și, mai presus de toate, emoția, ne arată atât luxul clasei înalte, cât și cea mai umilă parte a lumii muncitorilor.

Acţiunea se petrece în Madridul anilor 1913, o epocă care a marcat un punct de cotitură în istorie: femeile au început să pretindă dreptul la egalitate, libertate, vot sau muncă.

Viaţa părea perfectă pentru cele șase surori ale familiei Silva – Adela (Celia Freijeiro), Blanca (Mariona Tena), Diana (Marta Larralde), Francisca (María Castro), Celia (Candela Serrat) şi Elisa (Carla Díaz), tinere, frumoase şi bogate n-au alte griji in afară de petrecerile din înalta societate şi de găsirea unor soţi potriviţi. Moartea bruscă a tatălui lor, don Fernando Silva, proprietar al unei mari fabrici de textile, le va schimba definitiv destinele. Ca să-şi poată păstra vila şi afacerea familiei, într-o epocă în care femeile nu aveau dreptul să-si hotarasca singure soarta, cele şase fete iau o decizie şocantă şi curajoasă: îşi înmormântează tatăl în secret, trecându-i sub tăcere moartea, şi devin stăpânele propriilor lor vieţi.

Povestea lor se întinde pe aproape un deceniu, până la sfârşitul Primului Război Mondial, ani în care surorile Silva se maturizează, trăiesc mari iubiri şi mari dureri şi contribuie la schimbarea mentalităţilor societăţii spaniole de la începutul secolului XX.

Producţie a televiziunii publice spaniole (TVE), seria „Cele şase surori” a fost difuzată în tara de origine între anii 2015-2017 şi a fost special creată pentru tronsonul orei 17.00.

Încă de la debut, audienţa a fost mare, iar telespectatorii au rămas fideli pe parcursul celor doi ani de difuzare. La un an de la terminarea filmărilor, fanii au creat un grup pe FB - "Seis Hermanas Forever" - cu cateva mii de membri din Europa şi America Latina, care au trimis petiţii producătorilor ca să reia filmările. Serialul a fost difuzat pana acum in Bulgaria, Lituania, Grecia si Polonia.

„În 1913, când începe povestea noastră, femeile nu aveau vieţi individuale. Nu puteau deţine un cont în bancă, nu-şi puteau alege soţul dorit, nu puteau locui singure. Nu beneficiau de niciun drept. Eroinele noastre au de purtat o adevărată bătălie, pe toate planurile, pentru a-şi câştiga locul în societate." Antonio Hernandez, regizorul serialului.

Prezentare surorile Silva

Adela (Celia Freijero), sora cea mai mare, devine capul familiei după moartea tatălui; înţeleaptă şi generoasă, se simte responsabilă pentru surorile ei şi îşi asumă deciziile legate de afacerea familiei, de care va depinde viitorul lor. Adela era încă un copil când mama ei a murit și a adoptat rolul matern pentru surorile mai mici.

Sora cea mare e una dintre cel mai elegante şi admirate femei din înalta societate madrilenă. A luat loculul defunctului său tată nu numai în ce priveşte afacerea, ci și întreaga casă. E constrânsă să ia majoritatea deciziilor familiale. E o femeie onestă, generoasă, tandră; a rămas văduvă de tânără şi nu crede că va mai putea iubi vreodată. Dar blândețea caracterului ei îi poate deschide drumul către o a doua șansă în dragoste...

Blanca (Mariona Tena), logodită cu Rodolfo Loygorri, conform dorinţei tatălui ei, se simte obligată să-şi respecte promisiunea şi să încheie căsătoria aranjată. BLANCA SILVA este frumoasă, amabilă, elegantă şi educată, are prestanţă... Copleșită de intervențiile drastice în deciziile ei de către logodnic și mama acestuia, se întreabă dacă şi-a ales drumul corect în viaţă şi, până la urmă, se îndrăgosteşte de cumnatul ei, doctorul Cristobal Loygorri, care e un adevărat sprijin pentru familia Silva..

Diana (Marta Larralde), cea mai temperamentală şi mai bătăioasă dintre surori, cu o mentalitate potrivită mai degrabă pentru secolul XXI decât pentru anii 1910, vrea să demonstreze că femeile îşi pot face auzit glasul, că trebuie să aibă un rol în societate şi că sunt egalele bărbaţilor în toate privinţele. Diana visează să fie o femeie emancipată şi este mai puțin interesată de căsătorie sau de romantism. Ea îi va lua locul tatălui ei la conducerea fabricii de textile Silva; este întreprinzătoare şi crede că femeile sunt subevaluate de societatea dominată de bărbaţi a Madridului de început de secol XX. Deşi nu crede că va găsi dragostea vieţii ei, destinul are alte planuri pentru ea.  Îi demonstrează că, deși este o femeie severă, încorsetată de principiile morale ale vremii, are mare nevoie de dragoste. O va găsi și ea...O femeie deșteaptă, ca ea, trebuie să creadă în destinul cel bun.

Celia (Candela Serrat) este sensibilă, meditativă, înclinată către studiu şi îşi doreşte să devină scriitoare. Visul ei cel mare este să meargă la Paris şi să studieze literatura la Sorbona. Ca şi sora ei mai mare, Blanca, visează la marea iubire, dar împlinirea sentimentală va deveni o adevărată luptă pentru ea. Discretă şi elegantă, Celia este o adevărată doamnă din înalta societate, o fată sensibilă, cu înclinaţii umanitare, şi crede în prietenie, indiferent de rangul social. Până la Sorbona, decide să o învețe carte pe prietena ei, Petra, muncitoare la fabrica familiei Silva. Prietenia lor aduce laolaltă noblețea aristocratică și cultura umanistă a Celiei, cu înțelepciunea fetei simple, sărace, din popor, care e Petra.

Francisca (Maria Castro) are o voce minunată şi stofă de artistă. FRANCISCA SILVA nu are forța de caracter a primelor trei surori. Temperament de artistă, îndrăgostită de cantoul clasic, sfârșește, din cauza situaţiei materiale precare, să cânte incognito într-un local pestriţ, numit "El Ambigu". Francisca se adaptează perfect atmosferei acestui local de zarzuela şi își îmbogățește experiența de viață, venind în contact cu un public numeros. Localul Ambigu este preambulul împlinirii  visului ei de a deveni, în viitor, o soprană celebră.

Elisa (Carla Diaz), sora cea mai mică, încă adolescentă, e răsfăţata familiei. Elisa pare să fi moștenit cele mai bune calități ale fiecăreia dintre surorile ei, toată lumea o iubeşte şi poate obţine întotdeauna ceea ce vrea. Viaţa ei abia începe, visurile ei abia prind contur - cu condiţia să asculte sfaturile afectuoase ale surorilor ei mai mature. Mezina familiei Silva, are toate problemele de temperament ale unei adolescente dornice să devină majoră, să sară peste etape, doar de dragul unor flirturi puerile, fără substanţă. Fiind ultima dintre surori, este și cea mai răsfățată, iar tatăl ei, apoi surorile, îi îndeplinesc toate capriciile. Dragostea, așa cum o vede ea, e o pendulare între capriciu și dorință deșartă, dovada fiind aşa-zisa ei pasiune pentru cuceritorul Salvador Montaner.

 

Exploreaza subiecte similare:

Seis hermanas

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells