Seria de sketchuri „Două lozuri”, episodul 5. „O șansă din 50.000”

de Cinemagia în 28 Sep 2016
Astăzi puteți urmări episodul cu numărul 5, în exclusivitate pe Cinemagia

Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol stabilesc o premieră în România, oferind cadou o mașină vintage Dacia 1300, la fel ca cea folosită în comedia Două lozuri. Filmul intră în cinema din 7 octombrie, este produs de Actoriedefilm.ro și distribuit de Ro Image 2000. 

 

De ce o Dacie? Și de unde ați făcut rost de ea? 

 „Dacia înseamnă mașina de provincie din România. A fost mai ușor decât ne-am așteptat să facem rost de una. Ne mândrim că mașina noastră e una de colecție și arată al naibii de bine”(Dorian Boguță)

 Prima mașină a părinților mei a fost o Dacie albă. Am crescut pe vremea lui Ceaușescu înconjurat de Dacii și de Oltcit-uri. E o mașină care trezește amintiri, nostalgii și este percepută drept mașina „simbol național”. Asta e o vorbă care i-ar fi plăcut lui Pompiliu Borș de la Consiliul Județean. (Alexandru Papadopol)

„Adevărul este că Dacia 1300 trezește nostalgii în sufletul oricărui român, așa că era firesc să apelăm la acest simbol al nostru. Dacia din film este una care aparține unui adevărat colecționar, un fan al mașinilor de epocă” (Dragoș Bucur).

Ce amintiri vă leagă de Dacia, dincolo de mașina din film? Părinții au avut Dacii? 

 Ați avut vreo întâmplare personală cu o Dacie? 

Dorian Boguță: Din păcate (ori din fericire) pe mine nu mă leagă nici o amintire de această mașină prin simplu fapt ca nu m-am născut pe teritoriul României actuale și părinții mei au avut o Ladă. Dar îmi aduc aminte totuși că acum vreo 12-13 ani în urmă, mi-am dus mașina mea la service și aveam un drum spre mare. Am făcut rost doar de o Dacie veche să mă deplasez până acolo. Ca să pot ajunge fără probleme cu ea proprietarul mi-a zis să dau drumul la căldură în mașină, altfel se călește motorul. Și am mers vreo 5 ore (mai mult de 90km/h nu mergea săraca) la 35 de grade afară cu căldura pornită în mașină. Când am ajuns aveam senzația că am slăbit 3 kg. Eh, important e că am ajuns.

Alexandru Papadopol: Țin minte că Dacia noastră era considerată ca fiind bună pentru că avea piese originale franțuzești. Am călătorit foarte mult cu Dacia aia. A doua mașină a noastră a fost un Oltcit, dar asta o să vă povestesc când facem alt film cu alte lozuri și alte mașini.

Dragoș Bucur: Nu am avut Dacia 1300, dar am avut o mașină nemțească din 1975 pe care am cumpărat -o cu 300 Usd si care mi-a marcat la propriu și figurat anii tinereții...

Mașina aleasă pentru concurs a intrat într-un proces de recondiționare, așa că o vor scoate « ca nouă » din atelierul Custom Cars, iar nostalgicii Dacia 1300 au șansa să urmarească transformarea mașinii într-un miniserial cu Bucur, Papadopol și Boguță. Astăzi puteți urmări episodul cu numărul 5, în exclusivitate pe Cinemagia. Concursul, organizat în parteneriat cu Groupama, începe pe 7 octombrie, odata cu intrarea filmului în cinematografe, și ține până pe 4 noiembrie 2016. Tot ce trebuie să facă participanții este să se înscrie pe pagina www.doualozuri.ro și să păstreze biletul care atestă că au vazut filmul Două Lozuri la cinema. În plus față de premiul cel mare, Dacia 1300, cei înscriși pot câștiga o asigurare CASCO Gradual oferită de Groupama, o ieșire la masă cu Dragos Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, precum și produse promoționale oferite de Două Lozuri și Custom Cars. Extragerea câștigătorilor va avea loc pe data de 15 noiembrie 2016.

Exploreaza subiecte similare:

Două lozuri

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells