Scurtmetrajul românesc Cadou de Crăciun, pe lista scurtă la Oscar 2020. Iată toate filmele calificate în cele nouă categorii anunțate

de Gloria Sauciuc în 17 Dec 2019
Academia Americană de Film a anunțat listele scurte de filme de luat în considerare pentru nominalizarea la cea de-a 92-a ediție a Oscarurilor

Cadou de Crăciun, de Bogdan Mureșanu, s-a calificat pe lista scurtă de 10 scurtmetraje avute în vedere pentru nominalizare la Oscar 2020. 191 de filme au fost înscrise în acestă categorie.

Este o mare realizare pentru acest scurtmetraj românesc, o încununare a reușitelor de până acum avute de film în circuitul festivalier. Pe 7 decembrie, Cadou de Crăciun a fost numit Cel mai bun scurtmetraj european în cadrul Galei EFA. Premiul Academiei Europene de Film a fost al 53-lea din palmaresul acestui film de 23 de minute, în care joacă Ioana Flora, Adrian Văncică și copilul Luca Toma (foto în colajul de mai sus). Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către „Moș Gerilă a micuțului Marius transformă seara părinților într-un coșmar. Scurtmetrajul surprinde momentul decembrie 1989, tratat anterior de filme precum Hîrtia va fi albastră și Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii. „Este o comedie neagră. Asta aduce nou scurtmetrajul meu, a declarat regizorul pentru Cinemagia. Regizorul Bogdan Mureşanu este al doilea român, după Cristian Mungiu (cu După dealuri, 2012) care ajunge pe lista scurtă pentru premiile Oscar.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences a anunțat listele scurte de filme de luat în considerare pentru nominalizare la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Academiei la nouă categorii - „Documentar”, „Scurtmetraj documentar”, „Film de lungmetraj internațional” (fosta categorie „Film străin), „Machiaj și coafură, „Coloană sonoră originală”, „Cântec original”, „Scurtmetraj de animație”, „Scurtmetraj live action”, „Efecte vizuale”. Votarea nominalizaților va începe pe 2 ianuarie și se va finaliza pe 7 ianuarie 2020. Nominalizații celei de-a 92-a ediții a Oscarurilor vor fi comunicați pe 13 ianuarie 2020.

Gala Oscar va fi ținută anul viitor, pe 9 februarie, în Hollywood, la Dolby Theatre din Hollywood & Highland Center Gala va fi transmisă în 225 de teritorii din întreaga lume.

Iată filmele care s-au calificat pe listele scurte la Oscar 2020:

Lungmetraj internațional (fosta categorie „Film străin”)
10 filme merg mai departe în următoarea rundă de vot dintre cele 91 de filme eligibile înscrise în această categorie. Membrii Academiei din toate branșele au fost invitați să voteze în această categorie. Au mai votat și membrii Comitetului executiv al Academiei pentru Premiul „Lungmetraj Internațional”. Pentru nominalizarea la Oscar 2020, pot vota numai membrii breslelor care au văzut sau vor vedea în timp util toate cele 10 filme propuse spre nominalizare.
Republica Cehă - The Painted Bird
Estonia - Truth and Justice
Franța - Les Misérables
Ungaria - Those Who Remained
Macedonia de Nord - Honeyland
Polonia - Corpus Christi
Rusia - Beanpole
Senegal - Atlantics
Coreea de Sud - Parasite
Spania - Pain and Glory/Dolor y gloria

Efecte vizuale
Membrii breslei vor vota filmele din lista scurtă ce cuprinde zece producții. Un extras de 10 minute din fiecare film va fi pus a dispoziția votanților, pentru ca - în final - să fie alese cinci filme
Alita: Battle Angel
Avengers: Endgame
Captain Marvel
Cats
Gemini Man
The Irishman
The Lion King
1917
Star Wars: The Rise of Skywalker
Terminator: Dark Fate

Documentar
Membrii breslei realizatorilor de documentar din cadrul Academiei Americane de Film au ales 15 documentare din cele 159 de producții înscrise. Aceeași comisie va decide și nominalizații din această categorie pentru cea de-a 92-a ediție a premiilor Oscar.
Advocate
American Factory
The Apollo
Apollo 11
Aquarela
The Biggest Little Farm
The Cave
The Edge of Democracy
For Sama
The Great Hack
Honeyland
Knock Down the House
Maiden
Midnight Family
One Child Nation

Scurtmetraj documentar
Zece scurtmetraje documentare s-au calificat pe lista scurtă la Oscar 2020 din 96 de filme înscrise în categorie. Membrii breslei realizatorilor de documentar au ales filmele și tot ei vor alege nominalizații. 
After Maria
Fire in Paradise
Ghosts of Sugar Land
In the Absence
Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)
Life Overtakes Me
The Nightcrawlers
St. Louis Superman
Stay Close
Walk Run Cha-Cha

MakeUp și Hairstyling
Toți membrii branșei de Coafură și machiaj vor fi invitați pe 4 ianuarie să vadă extrase de șapte minute din cele zece filme propuse spre a fi nominalizate în această categorie. Membrii vor vota numai cinci filme pentru nominalizarea la Oscar 2020.
Bombshell
Dolemite Is My Name
Downton Abbey
Joker
Judy
Little Women
Maleficent: Mistress of Evil
1917
Once upon a Time…in Hollywood
Rocketman

Muzică - Coloană sonoră orginală
15 coloane sonore înaintează în categorie pentru o nominalizare, din cele 170 eligibile. Membrii breslei muzicale au votat prezenta listă scurtă dar și nominalizații.
Avengers: Endgame
Bombshell
The Farewell
Ford v Ferrari
Frozen II
Jojo Rabbit
Joker
The King
Little Women
Marriage Story
Motherless Brooklyn
1917
Pain and Glory
Star Wars: The Rise of Skywalker
Us

Cântec original
15 cântece originale s-au calificat, din cele 75 eligibile, pe lista scurtă avută în vedere pentru o nominalizare la Oscar 2020. Membrii breslei muzicale au votat prezenta listă scurtă și vor vota și nominalizații.
„Speechless” din „Aladdin”
„Letter To My Godfather” din „The Black Godfather”
„I’m Standing With You” din „Breakthrough”
„Da Bronx” din „The Bronx USA”
„Into The Unknown” din „Frozen II”
„Stand Up” din „Harriet”
„Catchy Song” din „The Lego Movie 2: The Second Part”
„Never Too Late” din „The Lion King”
„Spirit” din „The Lion King”
„Daily Battles” din „Motherless Brooklyn”
„A Glass of Soju” din „Parasite”
„(I’m Gonna) Love Me Again” din „Rocketman”
„High Above The Water” din „Toni Morrison: The Pieces I Am”
„I Can’t Let You Throw Yourself Away” din „Toy Story 4”
„Glasgow” din „Wild Rose”

Scurtmetraj de animație
Dcera (Daughter)
Hair Love
He Can’t Live without Cosmos
Hors Piste
Kitbull
Memorable
Mind My Mind
The Physics of Sorrow
Sister
Uncle Thomas: Accounting for the Days

Scurtmetraj
Brotherhood
The Christmas Gift
Little Hands”
Miller & Son
Nefta Football Club
The Neighbors’ Window
Refugee
Saria
A Sister
Sometimes, I Think about Dying

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2020, Cadou de Crăciun, Bogdan Mureşanu, Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma, Terminator: Dark Fate, Star Wars: The Rise of Skywalker, 1917, The Lion King, The Irishman, Gemini Man, Cats, Alita: Battle Angel, Captain Marvel, Avengers: Endgame, Dolor y gloria , Atlantique, Parasite, Dylda, The Painted Bird, Corpus Christi, Honeyland, Rocketman, Bombshell, Once Upon a Time in Hollywood, Maleficent: Mistress of Evil, Dolemite Is My Name, Joker, Downton Abbey, Judy , Tõde ja õigus, Les miserables

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 21 decembrie 2019 20:09
Daca nu castiga Parasite , Oscarul a devenit o porcarie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells