Les misérables

(2019)

Mizerabilii

Poster Les misérables Postere Les misérables

Sinopsis Les misérables

Mai mult
Les misérables SUB

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului “Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Vezi pe HappyCinema
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări Cannes, un premiu şi 2 nominalizări Academia Europeana de Film, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Nyomorultak
  • Les Misérables

Produs de

Lily Films

Distribuitorul international

Amazon Studios

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Box office Les misérables

Weekend premieră (20.01.2020)
  • Loc 14
  • Spectatori 2.362
  • Încasări (RON) 34.905,00
Total
  • Spectatori 3.702
  • Încasări (RON) 56.401,00
  • Încasări (USD) 13.055,98

Părerea criticului

Gloria pe 24 Ianuarie 2020 11:09
O poveste despre periferii si despre tensiuni sociale
Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin și câștigător al premiului juriului la Cannes, Mizerabilii/Les Misérables, lungmetrajul de debut al regizorului Ladj Ly, ajunge pe marile ecrane din România pe 24 ianuarie, distribuit de Independența Film.

Cu siguranță filmul lui Ladj Ly nu este o nouă ecranizare a cărții lui Victor Hugo, dar celebrul scriitor ar fi fost mândru de filmul care descrie tensiunile sociale din periferia pariziană (ce e drept, nu e coincidență că periferia se suprapune cu locația hanului familiei Thenardier, personaje din Mizerabilii, iar eroii filmului amintesc această suprapunere în treacăt).

Cei trei protagoniști sunt polițiști francezi din brigada împotriva criminalității (BAC), o grupare de elită care patrulează străzile periferiei, pe care violența stă mereu să explodeze. Totuși, nu e vorba… citeşte

1 3

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-5e20dc6282cb0 pe 19 Ianuarie 2020 04:24
Foarte frumos si bine regizat merita vizionat nu te poti plictisi
4 3
sabinalin pe 29 Mai 2020 16:51
“Nu exista nici plante rele, nici oameni rai, exista doar cultivatori rai”. Chiar daca exista oarece referinte la marele roman al lui Victor Hugo cred in continuare, si dupa ce am vazut filmul, ca titlul ar fi trebuit sa fie altul, macar sa il fi scos pe “les” din fata si era mai cinstit. Incolo toate bune, remarcabil debutul regizoral al lui Ladj Ly, o intrare pe usa din fata a cinematografiei care conteaza, un film crancen care ar trebui sa il faca pe privitor sa isi puna intrebari serioase legate de lumea in care se straduieste sa supravietuiasca, inca un semnal serios de alarma ca starea de fapt e mult mai exploziva decat pare iar calmul relativ e unul inselator. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult in filmul regizorului originar din Mali e ca el reuseste sa pastreze un ton echilibrat si izbuteste sa n-o ia pe aratura asa cum se intampla, de pilda, cu Jordan Peele in excesiv… citeşte
2 1
jonny17 pe 26 Aprilie 2020 00:04
Răgetul leului
Acest film are un procent foarte mare de realism crud. Și vorba lui Victor Hugo ,,nu există plante rele doar cultivatori răi,, copiii învață de la adulți totul, mediul în care crește este definitiv și irevocabil. Și totul merge ca un tăvălug, un efect de domino, o situație fără scăpare. Și asta se vede foarte bine în comportamentul celor doi polițiști născuți și crescuți acolo. Al treilea a fost crescut în alt loc, unde se mai ținea cont și de omenie și bunul simț și asta se vede într-o altfel de abordare . Filmul prezintă drama unui baiat Issa lăsat în ,,junglă,, fără ghid, traumatizat de adulți și batjocorit de oamenii legii și aici apare Leul apariție deloc întâmplătoare de asta spun că filmul e inteligent făcut, fiecare din părți încearcă să domine prin frică, doar,,frica poate impune respect,, asta e concluzia tânărului Issa de… citeşte
2 4
Sandro_botticelli pe 25 Ianuarie 2020 22:54
Tot politicul este responsabil
Delegi numai 3 politisti care eu i-as cam considera EROI sa monitorizeze/previna violenta,mafia in acel cartier rau famat din Paris(Seine-Saint-Denis,cred) unde salbaticia, primitivismul, violenta, ura fata de autoritati este sport national?
Pana si seara in mijlocul familiilor sunt inca urmariti de stresul si "traumele" din timpul serviciului. Unul dintre ei chiar cedeaza nervos si se rasteste la fetitele lui.
Pana si la noi cartierul Ferentari are infiintata sectia 19 politie avand un intreg personal.
Finalul filmului nu este placut si raul invinge de data aceasta.

2 4
El_KaPpa pe 29 Mai 2020 23:00
8,4/10
Un film ca un protest al tinerei generatii.
O incursiune asemanatoare cu "Training Day"-ul lui Fuqua (aici avem un Alexis Manenti impresionant la fel ca Denzel acolo) intr-un district problematic al Parisului in care tensiunea este mereu in aer si in care faptele duc spre consecinte drastice.
M-a surprins doza de umor pe care o are in prima parte, ca apoi sa se treaca la un film dramatic, plin de suspans si cu un final ales fix acolo unde trebuie.
Cei pasionati de filmele cu impact social vor fi cei mai incantati de film si de mesajul transmis. Am inteles acum de ce a fost ales sa reprezinte Franta la Oscar acesta si nu Portrait of a Lady on Fire.
Locul de desfasurare al actiunii, o idee de baza, cateva replici si un citat, sunt cam singurele legaturi facute cu opera lui Victor Hugo. Daca mai e si altceva atunci mie mi-a scapat.
Concluzia mea: un film foarte… citeşte

1 0
lili22 pe 26 Aprilie 2020 17:02
Le multumesc celor care au povestit filmul, mai ales finalul.Cred ca s-au gandit la mine, sa ma scuteasca de emotii.
1 2
GeluR pe 28 iunie 2020 02:17
Sa stii ca nu te obliga nimeni sa citesti. In caz ca nu ti-ai dat seama...
Oana_S pe 25 Ianuarie 2020 13:00
Convingător și terifiant de autentic
Romanul lui Victor Hugo despre sărăcia și revolta din Franța secolului al XIX-lea, nu primește atât o actualizare, cât un șut în moacă în Mizerabilii lui Ladj Ly. Amplasat în banlieue-ul Montfermeil de unde se trage regizorul,filmul este gen povestea clasică a lui Hugo remixată cu Cartelul crimelor (The Wire) și Zi de instrucție (Training Day) – un thriller urban dur și pătimaș, un comentariu social tăios despre starea actuală a suburbiilor din Paris, înfățișate aici ca un butoi de pulbere gata să explodeze. Citește mai mult:
https://filmserial.home.blog/2020/01/24/les-miserables-mizerabilii/

1 4
Yufeng pe 07 Martie 2024 23:10
Un film ce reflecta o realitate cruda
Filmul este foarte bun si reflecta o realitate dura, a asa numitelor "banlieues" (suburbii) franceze. Zone scapate total de sub control de catre autoritati, care nu reusesc sa mentina o ordine fragila acolo decat cu ajutorul liderilor infractori locali (traficanti de droguri, hoti etc). Iar uneori, nici ajutorul acestora nu este suficient...O zi obisnuita, o simpla eroare din partea politistilor si totul se transforma in infern (vezi cazul tanarului ucis chiar in vara lui 2023 care a declansat furia multimii de tineri delincventi).
Excelenta prestatia actorilor din acest film.

0 0
user-5eef88e5374f3 pe 28 Februarie 2024 08:45
Ați înnebunit cu Victor Hugo....
Chiar nu mai aveți creierul atașat aia acolo lupta pentru LIBERTATE erau oameni muncitori care doreau sa fie membri UTILI ai societăți și trăiau sub opresiune..
Ăștia sunt niște PUTORI nenorocite , niște păduchi ai societăți care nu vor sa facă decât rău,haos și anarhie ....toți pot comite crime dar niciunul Nu vrea sa muncească cinstit ....sa nu mai aibă poliția motiv sa ii deranjeze...
Fenomenul asta se întâmplă și în SUA și nu numai ...sute de tineri minori se vorbesc pe saiturile de socializare și pur și simplu fac prăpăd inițial scopul este JAFUL dar în acest proces vandalizata tot ce le iese în cale și comit acte de violenta grava și crime împotriva celor nevinovați.
Cu toți vor bani și bunuri dar NU SUNT CAPABLILI sa ofere nimic în schimb ...munca este doar pentru prosti iar… citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Les misérables

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Les misérables
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells