Record. Captain Marvel trece de bariera de 900 milioane dolari

de Gloria Sauciuc în 25 Mar 2019
A depăşit încasările unor filme cu supereroi precum: Thor:Ragnarok (854 milioane dolari), Venom (855 milioane dolari) şi Spider-Man: Homecoming (880 milioane dolari)

Captain Marvel continuă să joace un rol eroic nu doar pe ecran, ci şi la box-office. Conform ultimelor date de box-office, filmul cu Brie Larson în rolul supereroinei a trecut de borna de 900 milioane dolari global.

În weekendul care tocmai a trecut, Captain Marvel a adus încasări de 87 de milioane de dolari la nivel global, inclusiv 52 de milioane de dolari de pe pieţele din afara Statelor Unite ale Americii. Până la ora actuală, filmul a adus 589 de milioane de dolari în afara SUA, ducând la încasări globale de 910 milioane dolari. La box-office-ul american, Captain Marvel a avut încasări impresionante de 35 milioane dolari în cel de-al treilea weekend de la premieră, ducând încasările de pe piaţa nord-americană până la 320 milioane de dolari. Acum, filmul se află pe poziţia numărul 10 între premierele din întreaga istorie, depăşind încasările unor filme cu supereroi precum: Thor:Ragnarok (854 milioane dolari), Venom (855 milioane dolari) şi Spider-Man:Homecoming (880 milioane dolari).

Captain Marvel este, așadar, cel mai important film al anului, înaintea lui Avengers: Endgame, ce urmează să se lanseze. Filmul din vara aceasta va fi decisiv pentru soarta mai multora dintre supereroii planetei, scrie Variety.

La finalul lui Avengers: Infinity War, Marvel ne-a sugerat că supereroina Carol Danvers (Larson) este cea mai potrivite salvatoare a Pământului, după ce titanul Thanos a prefăcut în scrum jumătate din Univers.

Între timp, filmul lui Jordan Peele, Us, a avut încasări de 16,7 milioane dolari pe 47 de pieţe internaţionale. Cu Lupita Nyong'o şi cu Winston Duke, thriller-ul psihologic despre o familie terorizată de o bandă de dubluri malefice a încasat 70 de milioane dolari la box-office, cu un început de săptămână de 86,95 milioane de dolari. Us a avut cel mai bun debut în Anglia, cu 3,7 milioane de dolari, urmată de Franţa cu 2 milioane dolari, Spania cu 1,2 milioane dolari şi de Germania cu 1,4 milioane dolari.

În afară de Captain Marvel şi Us, Hollywoodul a avut un onorabil loc 2 pe piața din afara SUA. Filmul chinez More Than Blue, un remake al dramei romantice sud-coreene din 2009, a strâns 29,6 milioane din şase ţări, ajungând la încasări globale de 136 milioane dolari. Alte titluri chineze precum Song of Youth şi Money au completat box-office-ul cu 11,2 milioane respectiv 10,3 milioane dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Captain Marvel, Brie Larson

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells