Recomandări TV pentru vineri, 20 martie. Filme epopeice pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 20 Mar 2020
Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă - care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian

În dorinţa de a respecta măsurile impuse de guvernanţi şi pentru că vrem să vedem partea bună a statului acasă, Cinemagia va selecta zilnic - din programul micului ecran - cele mai bune filme.

Vineri, 20 martie, ne-a atras atenția programarea a patru filme epopeice la TV: Alexander (FilmCafe, 18:25), Constantine (AMC, 22:00) și Armageddon (Antena 1, 22:15). Pe de altă parte, seara de vineri vine pe micul ecran cu roboți, extratereștri și monștri: Predator (AMC, 19:50), RoboCop (Antena 1, 20:00), Glass (Film Now, 21:45).

Filmul lui Oliver Stone Alexandru se bazează pe povestea adevarată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, Alexandru (Colin Farrell) – un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă - care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian.

„Dacă ți-aș spune că Dumnezeu și cu diavolul pun un pariu, un fel de rămășag pentru sufletele întregii omeniri?”, spune sentențios John Constantine (Keanu Reeves), un om care a fost literalmente până în iad și înapoi, ce se înarmează cu apă sfințită și un pistol „dat dracului”,  Născut cu capacitatea de a recunoaște clar îngerii și demonii care umblă pe pământ în piele de oameni, Constantine patrulează granița pământească dintre rai și iad, sperând să își câștige dreptul de izbăvire, trimițându-i pe infanteriștii diavolului înapoi în adâncuri.

Pe de altă parte, în epopeicul Armageddon - Sfârșitul lumii?, Pământul este ameninţat de către un asteroid de dimensiunile statului Texas. Vor fi trimise două navete în spaţiu, pline de muncitori petrolişti specializaţi în sonde, dar fără experienţă în spaţiu (jucaţi de Bruce Willis şi Ben Affleck), care trebuie să provoace explozia asteroidului.

Dacă sequel-urile filmului s-au concentrat mai mult pe creaturile înspăimântătoare care au dat titlul filmului, fanii genului nu au uitat confruntarea dintre primul Predator (1987) şi personajul lui Arnold Schwarzenegger, Dutch. Acesta este epitomul durităţii şi singurul supravieţuitor din rândul mercenarilor din film, cel care reuşeşte să îl învingă pe Predator. Momentul cheie din film: Arnold contra Predator. 

RoboCop (2014) se întoarce. Din nou, poliţistul-model căzut la datorie capătă corpul automatizat al unui cyborg, şi o face cu concursul - deloc dezinteresat - al Omnicorp Corporation (fosta Omni Consumer din 1987). Însă, cum opinia publică nu poate avea încredere într-un robot-poliţist (are maşina conştiinţă?), inventivul şi diabolicul CEO al Omnicorp, Raymond Sellars (Michael Keaton), găseşte o soluţie minune - o minte de poliţist într-un corp de robot. Totul pentru a stopa crima din Detroit. 

Glass (2019) îi are ca protagoniști pe  David Dunn (Bruce Willis), Kevin Wendell Crumb (James McAvoy), mai bine cunoscut sub numele de Hoarda, şi Elijah Prince (Samuel L. Jackson) ajung într-un ospiciu unde sunt „trataţi” de medicul psihiatru Ellie Staple (Sarah Paulson). Scopul ei? Să-i convingă că nu sunt supereroi şi că abilităţile lor ieşite din comun sunt doar rezultatul unei traume.

Exploreaza subiecte similare:

Recomandări TV, Alexander, Constantine, Armageddon, predator, RoboCop, Glass , Bruce Willis, James McAvoy, Samuel L. Jackson, Michael Keaton

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells