Primăvara aceasta Focus Sat difuzează patru titluri etalon ale comediei românești

de Cinemagia în 11 Apr 2023
Filmele de altădată se văd azi la Focus Sat

Câte citate celebre cunoști din filmele românești? Sigur știi monologul de sub plapumă din Operațiunea Monstrul (și celebra „bicicletă galbenă”). Sau cel legat de portofelul găsit pe stradă din seria Brigada Diverse/B.D.. Iar când te întreabă cineva „Cine te recomandă?” sigur nu te poți abține și răspunzi: „Cine să mă recomande? Vocea şi talentul meu!”. Grație actorilor de calibru din filmele amintite și a dialogului bine luat din condei, care dăinuie până astăzi, aceste replici au intrat în cultura pop autohtonă, au devenit antologice şi acum fac parte din conversaţiile de zi cu zi ale românilor.

Primăvara aceasta Focus Sat TV dă ocazia tuturor pasionaților de comedia și cinematografia națională să urmărească aceste pelicule perfecte pentru o seară distractivă petrecută în fața micului ecran: Operațiunea Monstrul (1976, difuzat pe 12 aprilie, de la ora 20:20) și seria Brigada Diverse/B.D.. Cel din urmă triumvirat începe cu B.D. intră în acțiune (1970, difuzat pe 19 aprilie, de la ora 20:00), continuă cu B.D. în alertă (1971, 26 aprilie, de la ora 21:45) și se încheie cu B.D. la munte și la mare (1971, 3 mai). Cele patru pelicule vor fi disponibile și în Aplicația Focus Sat.

În Operațiunea Monstrul, Toma CaragiuOctavian CotescuMarin Moraru, Ovidiu Schumacher și Alexandru Manolescu (care-şi păstrează relaţiile şef-subordonat şi în vacanţă) pleacă la pescuit în Deltă unde se chinuie să captureze un somn legendar. Seria Brigada Diverse/B.D. surprinde aventurile amuzante ale unei secții de miliție din România comunistă. Această variantă autohtonă a celebrei serii franceze a Jandarmilor (cu Louis de Funès) a mizat pe recitalurile unor actori de comedie versați precum Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, George Mihăiță și Vasilica Tastaman și a creat povești savuroase. Seria Brigada Diverse ar fi trebuit să includă 11 filme și a fost comandată de Consiliul Culturii și Educației Socialiste ca să repare imaginea șifonată a plutonierului de miliție din filmul lui Lucian Pintilie Reconstituirea (1971, cu Ernest Maftei).

Cele patru pelicule de comedie difuzate de Focus Sat TV și disponibile în Aplicația Focus Sat sunt unele dintre cele mai de succes din cinematografia românească. Și sunt ocazia perfectă de a revedea figuri actoricești de calibru (plecate dintre noi), de a auzi replici de neuitat și de a descoperi cât de multe vorbe de duh antologice care au ca sursă aceste scenarii!

În biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat iubitorii serialelor europene pot explora de asemenea universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internațional, alături de sute de alte filme, seriale și documentare. Acestea pot fi vizionate chiar și de cei care nu sunt clienți Focus Sat și care au posibiliatea să testeze Aplicația Focus Sat gratuit timp de 7 zile.

Exploreaza subiecte similare:

Operațiunea Monstrul, Brigada Diverse intră în acţiune, Brigada Diverse în alertă, B.D. la munte şi la mare, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher, Alexandru Manolescu, Louis de Funès, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Calinescu, Puiu Călinescu, Sebastian Papaiani, George Mihăiţă, Vasilica Tastaman, Lucian Pintilie, Reconstituirea, Ernest Maftei

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells