Primăvara aceasta Focus Sat difuzează patru titluri etalon ale comediei românești

de Cinemagia în 11 Apr 2023
Filmele de altădată se văd azi la Focus Sat

Câte citate celebre cunoști din filmele românești? Sigur știi monologul de sub plapumă din Operațiunea Monstrul (și celebra „bicicletă galbenă”). Sau cel legat de portofelul găsit pe stradă din seria Brigada Diverse/B.D.. Iar când te întreabă cineva „Cine te recomandă?” sigur nu te poți abține și răspunzi: „Cine să mă recomande? Vocea şi talentul meu!”. Grație actorilor de calibru din filmele amintite și a dialogului bine luat din condei, care dăinuie până astăzi, aceste replici au intrat în cultura pop autohtonă, au devenit antologice şi acum fac parte din conversaţiile de zi cu zi ale românilor.

Primăvara aceasta Focus Sat TV dă ocazia tuturor pasionaților de comedia și cinematografia națională să urmărească aceste pelicule perfecte pentru o seară distractivă petrecută în fața micului ecran: Operațiunea Monstrul (1976, difuzat pe 12 aprilie, de la ora 20:20) și seria Brigada Diverse/B.D.. Cel din urmă triumvirat începe cu B.D. intră în acțiune (1970, difuzat pe 19 aprilie, de la ora 20:00), continuă cu B.D. în alertă (1971, 26 aprilie, de la ora 21:45) și se încheie cu B.D. la munte și la mare (1971, 3 mai). Cele patru pelicule vor fi disponibile și în Aplicația Focus Sat.

În Operațiunea Monstrul, Toma CaragiuOctavian CotescuMarin Moraru, Ovidiu Schumacher și Alexandru Manolescu (care-şi păstrează relaţiile şef-subordonat şi în vacanţă) pleacă la pescuit în Deltă unde se chinuie să captureze un somn legendar. Seria Brigada Diverse/B.D. surprinde aventurile amuzante ale unei secții de miliție din România comunistă. Această variantă autohtonă a celebrei serii franceze a Jandarmilor (cu Louis de Funès) a mizat pe recitalurile unor actori de comedie versați precum Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, George Mihăiță și Vasilica Tastaman și a creat povești savuroase. Seria Brigada Diverse ar fi trebuit să includă 11 filme și a fost comandată de Consiliul Culturii și Educației Socialiste ca să repare imaginea șifonată a plutonierului de miliție din filmul lui Lucian Pintilie Reconstituirea (1971, cu Ernest Maftei).

Cele patru pelicule de comedie difuzate de Focus Sat TV și disponibile în Aplicația Focus Sat sunt unele dintre cele mai de succes din cinematografia românească. Și sunt ocazia perfectă de a revedea figuri actoricești de calibru (plecate dintre noi), de a auzi replici de neuitat și de a descoperi cât de multe vorbe de duh antologice care au ca sursă aceste scenarii!

În biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat iubitorii serialelor europene pot explora de asemenea universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internațional, alături de sute de alte filme, seriale și documentare. Acestea pot fi vizionate chiar și de cei care nu sunt clienți Focus Sat și care au posibiliatea să testeze Aplicația Focus Sat gratuit timp de 7 zile.

Exploreaza subiecte similare:

Operațiunea Monstrul, Brigada Diverse intră în acţiune, Brigada Diverse în alertă, B.D. la munte şi la mare, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher, Alexandru Manolescu, Louis de Funès, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Calinescu, Puiu Călinescu, Sebastian Papaiani, George Mihăiţă, Vasilica Tastaman, Lucian Pintilie, Reconstituirea, Ernest Maftei

Alte știri din cinema

Au început filmările la Freaky Friday 2

Jamie Lee Curtis şi Lindsay Lohan revin în rolurile lui Tess şi Anna

Trailer nou: vin' la Nosferatu să te gâdile cu dinţii pe piele

Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe joacă în remake-ul filmului din 1922

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

Se întoarce Kevin Costner în Yellowstone?

Actorul spune că revenirea sa la cea de-a doua parte a sezonului 5 se va întâmpla "doar în anumite condiţii"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells