Premierele săptămânii 22-28 martie 2013

de Ştefan Dobroiu în 22 Mar 2013
Află ce-i de văzut în weekend pe marile ecrane!

Probabil că cei mai mulţi spectatori din România vor călători în acest weekend în timp (nici nu-i de mirare, cu vremea de afară). Cele mai populare premiere ale săptămânii de poartă în preistorie şi într-un Ev mediu magic, dar te rugăm să nu desconsideri Domestic, cel de-al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, care reuşeşte cumva să-ţi intre în casă şi să-ţi descrie, în doar 85 de minute, esenţe ale convieţuirii. Poţi verifica pe Cinemagia programul proiecţiilor, pentru a vedea cum strecori în planurile tale de weekend o vizită la cinema.

Croods/The Croods
Recunoaştem deschis că suntem fani! După ce trailerele nu prea ne-au convins că The Croods ar aduce mare distracţie pe ecran, a fost cât pe ce să ratăm şi vizionarea de presă. Bine că n-am făcut-o, pentru că animaţia lui Chris Sanders este comedie colorată şi curată, care îţi va lua ochii şi te va face să râzi de mai multe ori decât te-ai aştepta. Este genul acela de animaţie numai bună pentru o vizită la cinema în familie, pentru că are cu ce atrage atât adulţii, cât şi pe cei mai mici dintre spectatori, cu peisajele sale ultra-colorate şi glume pe înţelesul tuturor. Dacă nu ai vreun prichindel prin preajmă, te sfătuim să mergi la o proiecţie cu versiunea originală a filmului: Nicolas Cage şi Emma Stone sunt excelenţi în rol de tată şi fiică din preistorie care trebuie să înfrunte un mediu ostil atunci când căminul le e distrus de un cutremur.

Jack şi Uriaşii/Jack the Giant Slayer
Jack (Nicholas Hoult) ajunge în posesia boabelor de fasole fermecate, dar normal că nu are suficientă grijă şi acestea ajung în contactul cu apa, dând naştere unor vrejuri gigantice, numai bune să facă legătura dintre pământ şi regatul uriaşilor. Nouă ne-a plăcut la această premieră umorul, relaţia dintre Jack şi prinţesa ajunsă ca prin minune printre uriaşi (Eleanor Tomlinson), dar şi Stanley Tucci, în rolul unui curtean intrigant, gata să-şi răstoarne regele (Ian McShane) de pe tron. Filmul rulează şi pe ecranul IMAX.

Domestic
O poveste despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viaţa. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. Filmul urmăreşte povestea a trei personaje principale: domnul Lazăr (48 de ani, profesor şi actualul preşedinte al asociaţiei de locatari a blocului său), domnul Mihăeş (40 de ani, taximetrist) şi Toni (un tip de 25 de ani) şi a animalelor lor, toţi forţaţi să locuiască împreună în aceeaşi comunitate a blocului. Fiecare dintre cele trei personaje completează povestea celuilalt, influenţând-o într-o anumită măsură. Dacă ai văzut scurtmetrajele lui Sitaru (poate cel mai cunoscut este Colivia), ştii prea bine că are un fantastic simţ al micilor jocuri şi stresuri din sânul familiei.

Cursă infernală/Vehicle 19
Din nou adrenalină pe patru roţi. Ajuns într-un oraş străin, Michael, un deţinut eliberat pe cauţiune (Paul Walker, franciza Fast & Furious), închiriază fără să ştie o maşină care-l aruncă într-o cursă infernală atunci când descoperă în portbagaj un „pasager” nedorit, o femeie legată de mâini şi de picioare. Pentru că a închiriat maşina care nu trebuia, se trezeşte acum cu toată poliţia pe urmele lui: femeia din maşină este martor-cheie într-un caz care implică poliţişti corupţi. Va reuşi Michael să scape cu viaţă?

Exploreaza subiecte similare:

The Croods, Jack the Giant Slayer, Domestic, Adrian Sitaru, Nicolas Cage, Emma Stone, Nicholas Hoult, Vehicle 19, Paul Walker

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 22 martie 2013 14:15
Jack si uriasii si Croods
AndreBlack pe 22 martie 2013 18:23
As vrea sa vad toate cele patru filme dar o sa ma duc sa vad mai intai Cursa Infernala (deoarece sunt fan Paul Walker si ideea filmului mi se pare originala si interesanta) si o sa mai vad si Jack Si Uriasii .
MrAnderson pe 22 martie 2013 19:37
Nice
alex_il_fenomeno pe 23 martie 2013 15:02
Pe langa cele doua filme americane, si Domestic are unele particularitati interesante....
SANDA45 pe 23 martie 2013 19:52
domestic,si probabil cursa infernala,pt paul walker.
Ovidiu239 pe 23 martie 2013 22:35
Neah, stam acasa...
alex_il_fenomeno pe 3 aprilie 2013 23:20
Am vazut The Croods, o animatie complet surprinzatoare. Acum sa vad cum fac cu celelalte doua...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells