Premierele săptămânii 20-26 februarie 2015

de Ştefan Dobroiu în 20 Feb 2015
Ultima ofensivă a filmelor cu şanse la Oscaruri!

Duminică spre luni vom afla câştigătorii celei de-a 87-a gale Oscar, iar în acest weekend avem ocazia să ne pregătim pentru predicţii şi pariuri cu ultimul film nominalizat şi lansat şi în cinematografele noastre. Fanii genului horror vor putea vedea sequelul unei apreciate producţii de gen din 2012, iar amatorii de film european îşi pot da întâlnire pe marele ecran cu maidanezii din Budapesta. Află-ne mai jos recomandările.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Big Eyes. Ferestrele Sufletului
Deşi era considerat ca având potenţial de Oscar, filmul biografic al lui Tim Burton nu a reuşit să primească nicio nominalizare. Asta nu îl face mai puţin interesant, pentru că Burton se îndepărtează de teritoriul "ciudăţeniilor" explorat atâta timp în cariera sa şi ne arată povestea unui cuplu care a făcut vâlvă în anii '50, Margaret (Amy Adams) şi Walter Keane (Christoph Waltz). Ea picta portrete cu ochi gigantici, el le semna şi le vindea, lansând o modă ce a influenţat imens de multe gospodării americane în acea perioadă. O poveste relevantă pentru rolul femeii în societatea epocii şi despre cum poţi lupta pentru propriile merite.

Teoria întregului/The Theory of Everything
Nominalizat la cinci Oscaruri, filmul i-ar putea aduce o statuetă lui Eddie Redmayne pentru complexul rol al fizicianului Stephen Hawking. Regizat de James Marsh, biopicul explorează relaţia dintre genialul om de ştiinţă şi Jane (Felicity Jones), cea care îi va deveni soţie, dar şi lupta cu necruţătoarea maladie ce îi va imobiliza trupul... Laureat al premiului Asociaţiei actorilor americani, Redmayne pare a fi catapultat ca favorit în cursa pentru Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal, dar să nu uităm de nenumăratele aprecieri pentru Michael Keaton. Vom afla de-abia luni dimineaţa care dintre cei doi actori a fost votat de membrii Academiei.

Femeia în negru 2: Îngerul Morţii/The Woman in Black 2: Angel of Death
Au trecut trei ani de la premier succesului horror al lui Daniel Radcliffe, dar în cronologia poveştii s-au scurs mai bine de patru decenii. Suntem în Al Doilea Război Mondial, iar sumbrul conac unde au avut loc evenimentele din primul film este acum plin de copiii evacuaţi din Londra din cauza bombardamentelor. Profesoarele lor, Eve (Phoebe Fox) şi Jean (Helen McCrory) îşi vor da seama curând că micuţii sunt în pericol din cauza aceleiaşi entităţi malefice...

Oraşul câinilor/White God
Filmul maghiar a câştigat anul trecut premiul secţiunii Un Certain Regard a festivalului de la Cannes şi a provocat o adevărată controversă în legătură cu secvenţele în care haite de câini (274 de patrupede au fost folosite la filmări). Povestea o are în centrul atenţiei pe Lili, o adolescentă în vârstă de 13 ani devastată după ce tatăl ei îi abandonează câinele adoptat. Fata va porni în căutarea câinelui şi va deveni martora revoltei câinilor împotriva oamenilor. Pentru a dovedi că niciun patruped nu a avut de suferit în timpul filmărilor, regizorul Kornél Mundruczó a fost nevoit să dubleze filmările cu realizarea unui documentar despre acesta.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Big Eyes, The Theory of Everything, The Woman in Black 2: Angel of Death, White God

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells