Premierele săptămânii 12-18 aprilie 2013

de Ştefan Dobroiu în 12 Apr 2013
Află ce te aşteaptă pe marile ecrane în acest weekend!

SF cu buget mare şi Tom Cruise, film independent cvadruplu nominalizat la Oscar, revenirea simpaticei Tina Fey (şi a la fel de simpaticului Paul Rudd) şi dezmăţ în stil Marea mahmureală. Prin urmare un weekend în stare să satisfacă mai toate gusturile în ceea ce priveşte cinema-ul. Iată mai jos câteva motive pentru care ai putea include o vizită la cinema în programul tău de weekend.

Oblivion
Tom Cruise dovedeşte că şi la 50 de ani mai poate ţine în spate un SF de anvergură. El este Jack Harper, un bărbat din viitor, când Pământul este pustiu în urma unui război cu o rasă extraterestră. Omenirea s-a refugiat pe Titan, una dintre lunile lui Saturn, iar pe Terra mai rătăceşte doar Jack, a cărui sarcină, împreună cu partenera sa Victoria (Andrea Riseborough), este să repare dronele, maşinării ce protejează salvarea ultimelor resurse ale planetei. Aflat într-o zi în misiune, Jack surprinde aterizarea unor capsule spaţiale, iar înăuntrul uneia se află femeia (Olga Kurylenko) care îi tot bântuie visele... Nu avem decât cuvinte bune de spus despre cum arată şi cum este filmat SF-ul lui Joseph Kosinksi, dar ne-am fi dorit mai multă originalitate în ceea ce priveşte aventurile lui Jack.

Tărâmul visurilor/Beasts of the Southern Wild
Dacă e să crezi analizele despre sistemul de la Hollywood, acest film ar fi fost îngropat de mult. Un regizor debutant şi un buget minuscul aveau toate şansele să se lovească de indiferenţa Hollywood-ului, dacă povestea lui Benh Zeitlin şi interpretarea micii Quvenzhané Wallis nu ar fi vrăjit o mulţime de spectatori după lansarea la Sundance în 2012. Traiectoria lui Tărâmul visurilor este uimitoare: la 30 de ani, Zeitlin a primit trei nominalizări personale la Oscar (scenariu, regie şi film), iar Wallis a devenit cea mai tânără nominalizată la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. Filmul este o explorare a inocenţei, dar şi a rezistenţei fiinţei umane.

Admis pe pile/Admission
Doi specialişti în comedii romantice, Tina Fey şi Paul Rudd, ţin pe umeri acest proiect al lui Paul Weitz, care a regizat şi lăudatul About a Boy, dar şi Little Fockers/O familie de coşmar, comedia din 2010. Fey este Portia, responsabilă cu analizarea dosarelor de admitere de la universitatea Princeton. Foarte strictă şi muncitoare, Portia îşi vede viaţa dată peste cap când îşi dă seama că Jeremiah, unul din studenţii care ar putea studia la Princeton, ar putea fi propriul ei fiu, dat spre adopţie în tinereţe.

Marea matoleală/21 & Over
Este de ajuns să spunem că filmul a primit rating-ul Interzis minorilor şi că scenariştii sunt cei din spatele seriei Marea mahmureală. Povestea se învârte în jurul lui Jeff Chang, un student eminent care, deşi a doua zi are programat un interviu important pentru admiterea la facultatea de medicină, acceptă provocarea prietenilor săi Casey şi Miller şi o pune de-o beţie cruntă pentru a-şi sărbători cea de-a 21-a aniversare. Normal că premisa este cât se poate de familiară, pe principiul „dacă merge o dată, de ce să nu repetăm la nesfârşit?”.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise, Tina Fey, Paul Rudd, Benh Zeitlin, Quvenzhané Wallis, Oblivion, Beasts of the Southern Wild, Admission, 21 & Over

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 12 aprilie 2013 16:46
Oblivion si 21 & Over o sa vad .
alex_il_fenomeno pe 8 mai 2013 13:33
Am urmarit doar Oblivion, celelalte doua urmeaza :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells