Premierele săptămânii 1-7 iunie 2018

de Ştefan Dobroiu în 1 Iun 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

La o primă vedere, weeend-ul nu arată entuziasmant pentru publicul larg, cu trei premiere europene şi un film independent american. Doar toate aceste filme sunt producţii de gen, create special pentru a impresia un public cât mai numeros, prin urmare ai face bine să le dai o şansă. Avem ocazia să celebrăm Ziua copiilor, dar şi să vedem cum continuă una dintre cele mai celebre francize europene. În sfârşit, un apreciat şi premiat indie american. Iată mai jos recomandările noastre.

Locuitorii oraşului Cluj-Napoca au parte de al doilea weekend al festivalului Transilvania (asta dacă nu sunt prea ocupaţi să se plimbe cu cele zece autobuze electrice noi-nouţe "eliberate" ieri pe străzile oraşului). Pe lângă anunţarea premiilor, ultimele trei zile ale festivalului oferă şi proiecţii cu cele mai noi filme româneşti, dar şi alte ocazii să descoperi producţii ieşite din comun.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Familia mea nebună/La ch'tite famille
La un deceniu de la lansarea lui Bienvenue chez les Ch'tis, megahit văzut de peste 20 de milioane de spectatori în Franţa, regizorul şi scenaristul Danny Boon revine la calda ironizare a locuitorilor din nordul ţării cu La ch'tite famille. Boon este Valentin, un designer de modă care se bucură de celebritate la Paris alături de partenera sa Constance. Doar că, în ziua unui vernisaj ce le omagiază întreaga carieră, familia "nebună" a lui Valentin vine cu mic, cu mare la Paris, ceea ce îi dă acestuia viaţa peste cap, căci bărbatul îşi minţise prietenii parizieni că a fost abandonat la naştere. Un accident de maşină mai târziu, Valentin este amnezic, se poartă ca atunci când avea 17 ani şi nu poate vorbi decât în neinteligibilul grai al ţinuturilor natale. Acest aspect şi giumbuşlucurile familiei sale trăsnite sunt o sursă constantă de umor în filmul văzut în Franţa de 5,5 milioane de spectatori.

Proiectul Florida/The Florida Project
Cu o nominalizare la Oscar pentru Willem Defoe şi o selecţie la Cannes în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, The Florida Project este unul dintre cel mai bine primite filme americane independente ale anului trecut. Povestea unei fetiţe de şase ani, Moonee (Brooklynn Kimberly Prince, la primul rol de cinema), care locuieşte cu mama ei (Bria Vinaite, de asemenea debutantă) într-un hotel din Florida, filmul retrasează aventurile micii eroine, care îşi umple timpul făcând o mulţime de năzbătii şi săcâind alţi oaspeţi ai motelului împreună cu prietenii de aceeaşi vârstă. Defoe îl interpretează pe Bobby, administratorul motelului. Filmul a primit nenumărate premii ale criticilor anul trecut.

Taxi 5
Una dintre cele mai longevive şi populare francize europene, Taxi s-a reinventat de mai multe ori de-a lungul timpului, de această dată asumându-şi o combinaţie de comedie fizică şi efecte speciale marca Furios şi iute. În centrul atenţiei este Sylvain (Franck Gastambide, de asemenea regizorul şi scenaristul filmului), un eficient poliţist din Paris care visează să intre în trupele de elită, dar este transferat disciplinar în sudul Franţei. Poliţistul percepe ca un adevărat exil decizia superiorilor, dar situaţia din Marsilia nu îi va lăsa prea mult timp ca să-şi plângă de milă: întâlnirea cu un şofer de taxi şi decizia noului şef de a înfrunta un clan local de gangsteri îl aruncă pe erou într-o lungă serie de buclucuri. În film poţi vedea la treabă mai multe maşini Ferrari şi un Lamborghini Aventador.

Jim Button şi Lukas, mecanicul de locomotivă/Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
Este 1 iunie, iar Jim Button şi Lukas ne ajută să celebrăm Ziua copiilor. Filmul de aventuri este inspirat de romanul omonim al lui Michael Ende, scriitorul german mai cunoscut în România pentru extrem de popularul Poveste fără sfârşit. Totul începe când locuitorii unei insule din mijlocul oceanului primesc un misterios colet, în care descoperă un bebeluş de culoare. Acesta primeşte numele de Jim Button şi la un moment dat va începe, alături de Lukas, mecanicul unicei locomotive de pe insulă, o aventură globală. Salvarea unei prinţese şi înfruntarea unui dragon periculos vor ajunge curând pe lista de aventuri a eroilor în acest film lăudat pentru efectele speciale ce le rivalizează pe cele de la Hollywood.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Taxi 5, Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer, The Florida Project , La ch'tite famille

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 3 ianuarie 2022 00:56
JIM BUTTON! Desenul copilariei mele!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells