Premiere cinema. Filmele lunii august 2014

de Ştefan Dobroiu în 30 Iul 2014
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane în această lună!

Cu cinci weekend-uri şi 17 noi premiere aduse în cinematografele din ţară, august se poate lăuda cu una dintre cele mai bogate oferte ale anului. Avem de toate, de la blockbuster la film european şi de la horror la thriller poliţist şi film indian, cu ceva arome de dramedie gastronomică şi cele mai noi ritmuri şi coregrafii de pe ringul de dans. Iată mai jos recomandările lunii august.

Lucy - 1 august
August începe în forţă cu Lucy, noul film al lui Luc Besson cu Scarlett Johansson în rolul unei tinere care, după ce este obligată să transporte un drog revoluţionar în propriul corp, acesta i se răspândeşte în sânge, iar şocul chimic îi oferă puteri ieşite din comun. Besson aruncă o mulţime de acţiune în cel mai recent proiect al său şi ne prezintă o nouă protagonistă impresionantă şi deloc familiară, interpretată convingător de o Johansson eficientă ca întotdeauna. Filmările pe mai multe continente dau un plus de exotism unei poveşti şi aşa interesante, iar noi recunoştem (pe şoptite) că Lucy este action-ul pe care l-am aşteptat cu cea mai mare nerăbdare în 2014.

Gardienii galaxiei - 8 august
Filmul lui James Gunn are în acest moment un onorant procent de 93% cronici pozitive pe rottentomatoes, fiind declarat una dintre premierele cel mai bine primite ale lui 2014. Se pare că cei de la Marvel au tras din nou o carte câştigătoare când au decis să-i aducă pe ecrane pe Gardienii galaxiei, eroi mai puţin populari din portofoliul lor de supereroi. Dacă până acum filmele Marvel ne-au ţinut pe Pământ sau Asgard, Gardienii galaxiei ne poartă la sute de ani lumină, într-o aventură cu mare potenţial din punct de vedere vizual. Noi o să ne asigurăm că urmărim filmul pe ecranul IMAX şi îţi sugerăm să cauţi un ecran cât mai mare pentru a-l vedea pe Chris Pratt făcând trecerea de la roluri în comedii la mega-blockbustere.

Pe 8 august se lansează şi animaţia Cum să evadezi de pe Pământ/Escape from Planet Earth, despre doi fraţi extratereştri care au parte de nemaipomenite aventuri pe draga noastră planetă.

Hai să fim poliţişti!/Let's Be Cops - 15 august
15 august vine cu o fenomenală concentraţie de filme de gen. Probabil că Let's Be Cops, despre doi amici care descoperă că uniformele de poliţist purtate pentru o petrecere cu costume îi face să fie priviţi cu alţi ochi în cartier, se va clasa pe primul loc în box office-ul acelei săptămâni. Este primul rol principal de lungmetraj al lui Jake Johnson, devenit cunoscut după popularul serial New Girl.

Weekend-ul ne înspăimântă cu Eric Bana, detectiv pornit, cu ajutorul unei preot exorcist, pe urmele unor forţe supranaturale monstruoase în ...şi ne izbăveşte de Cel Rău..., dar şi cu violentul Noaptea Judecăţii: Anarhia/The Purge: Anarchy, despre noaptea când guvernul te lasă să faci orice, inclusiv să ucizi. Dar filmul pe care noi nu o să-l ratăm cu nici un preţ pe 15 august este Război în bucătărie/The Hundred-Foot Journey, ecranizarea popularului roman omonim despre războiul prejudecăţilor iscat de deschiderea unui restaurant indian într-un mic oraş din munţii Jura francezi, peste drum de un celebru restaurant cu două stele Michelin. Proprietara acestuia, Madame Mallory (Helen Mirren) declară război zgomotoşilor intruşi, descoperind ulterior că talentul şi geniul se pot ascunde unde nu te aştepţi. Pentru copii, Casa magicianului/The House of Magic spune povestea unei pisici care se ascunde de furtună în casa unui magician, fiind adoptată de acesta şi de minunatele jucării pline de viaţă ale sale.

Ţestoasele Ninja/Teenage Mutant Ninja Turtles - 22 august
Donatello, Rafael, Leonardo şi Michelangelo erau printre cele mai iubite personaje în anii '90, aşa că mulţi aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum au făcut ei trecerea pe marele ecran. Trailerele promit multă acţiune, iar faptul că producător este Michael Bay ne face să intuim că un buget generos a fost cheltuit pe efectele speciale. De cealaltă parte a baricadei se află redutabilul Shredder (William Fichtner), planurile sale odioase afectând siguranţa unui întreg oraş, ceea ce le va face pe ţestoase să-şi dovedească pe ecran extraordinarele abilităţi în multiple stiluri de luptă şi mânuirea unui arsenal extrem de variat de arme. Şi da, Megan Fox apare în rolul lui April O'Neill.

Weekend-ul mai vine cu Sin City: Am ucis pentru ea/Sin City: A Dame to Kill For, care ne-o arată pe Eva Green într-o nouă aventură în crâncenul oraş imaginat de Frank Miller. Cine, pe cine şi de ce va ucide pentru ea vom vedea din 22 august. Tot atunci, o să trepidăm pe scaune datorită lui Dansul dragostei 5: Bătălia starurilor/Step Up: All In. Poate că franciza nu excelează la capitolul scenariu, dar a reuşit de fiecare dată să impresioneze cu nemaipomenite coregrafii. Tineri regizori români debutează cu Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, o colecţie de cinci scurtmetraje cu şi despre dragoste, fiecare având ca fundal un alt cartier al Bucureştiului, iar problemele de amor şi familie sunt explorate cu multă energie şi în comedia Nuntă în ofsaid/La gran familia española, un mare succes spaniol al lui 2013.

Eroi de sacrificiu 3/The Expendables 3 - 29 august
O nouă reîntâlnire a celor mai grele nume ale genului de acţiune. Lui Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Arnold Schwarzenegger şi Dolph Lundgren li se adaugă Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Kellan Lutz şi Mel Gibson, ultimul în rolul lui Conrad Stonebanks, un fost amic al lui Barney Ross (Stallone), gata să distrugă întreg grupul. Numai că acesta are parte de noi posiblităţi datorită membrilor mai tineri, mult mai pricepuţi la noile tehnologii. Să fie o confruntare între forţa pură şi cea asistată de calculatoare? Vom vedea la sfârşitul lui august. Între timp filmul a apărut în presa internaţională după ce un DVD screener s-a ivit pe net, având parte de un număr impresionant de download-uri, cu doar câteva săptămâni înainte de premieră...

Cel mai internaţional weekend al lunii ne poartă şi în Germania, la Hamburg, în A Most Wanted Man, foarte bine primitul thriller de spionaj al lui Anton Corbijn, cu Philip Seymour Hoffman în ultimul rol finalizat al carierei. Ţările scandinave ajung sub lupă în thriller-ul politic The Keeper of Lost Causes, în care doi poliţişti investighează dispariţia unei politiciene. Poate că Viaţa nu-ţi oferă a doua şansă/Zindagi Na Milegi Dobara este unul dintre cele mai mari hituri de la Bollywood din ultimul deceniu, dar eroii săi, care pun la cale nu o petrecere, ci o adevărată călătorie a burlacilor, au parte de o mulţime de aventuri în Spania.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

Exploreaza subiecte similare:

Lucy, Scarlett Johansson, Guardians of the Galaxy, Let's Be Cops, The Expendables 3, Escape from Planet Earth, Deliver Us from Evil, The Purge: Anarchy, The Hundred-Foot Journey, Teenage Mutant Ninja Turtles, Sin City: A Dame to Kill For, Step Up: All In, Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, The House of Magic, La gran familia española, A Most Wanted Man, Kvinden i buret, Zindagi Na Milegi Dobara

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 30 iulie 2014 09:51
Lucy se anunta un film bun, dar toti care l-au vazut au spus ca e o porcarie. Expendables 3 l-am vazut deja si e plictisitor. Asa ca raman doar 2 filme decente: Guardians of the Galaxy si Sin City 2. S-ar putea si A Most Wanted Man sa fie bun, inca nu am vazut vreun trailer.
iantoc pe 30 iulie 2014 22:01
bine spus si argumentat
Dana04 pe 30 iulie 2014 10:26
Abia astept Lucy si The Expendables
AndreBlack pe 30 iulie 2014 11:11
Lucy , Guardians of Galaxy , Let's Be Cops , Deliever Us From Evil si The Purge : Anarchy .
AugustyneX pe 30 iulie 2014 11:25
The expendables chiar e plictisitor si dezamageste.......
legiune pe 30 iulie 2014 20:37
Te inseli acesta este stilul seriei, si este dragut o sa il vad si la cinema la un matinal este mai ieftin biletul sau NU.
Bayard pe 31 iulie 2014 07:58
Stilul seriei era sa nu fie seriosi, sa-si bata joc de toate cliseele existente pentru fiecare, sa se distreze.... asta nu se intampla in partea a 3-a. E un film foarte serios si foarte putin amuzant.
danny987 pe 30 iulie 2014 11:26
Gardienii si Sin City.
iuliu_cv pe 30 iulie 2014 15:40
Lucy
ardelean_carmin pe 30 iulie 2014 15:58
Lucy , Guardians of Galaxy si Teenage Mutant Ninja Turtles.
Stefanzy pe 30 iulie 2014 20:38
Abia astept Guardians of the Galaxy , Teenage Mutant Ninja Turtles , Lucy si The Purge : Anarchy

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells