Premieră 1 noiembrie: O vară foarte instabilă

de Cinemagia în 3 Oct 2013
În rolurile principale: Ana Ularu (Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena), Jamie Sives (Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhalla Rising), Diana Cavallioti (Amintiri din Epoca de Aur, Întâlniri încrucişate), Kim Bodnia (Pusher, Love Is All You Need)

Toamna aceasta va avea loc premiera celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, O vară foarte instabilă.

O vară foarte instabilă vine după marele succes al titlului Crulic - drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. Crulic a fost lansat pe marile ecrane în România şi în ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria, Estonia, Argentina sau Canada.

Filmul este o introspecție ironică, presărată cu umor negru, despre relatiile moderne, sub influența poveștilelor lui Pirandello – o poveste-în-poveste - unde personajele devin conștiente că se află într-un film. Aș spune că se află la intersecția dintre filmul de artă și cel de comedie… Foarte modern, foarte contemporan”, mărturisea Anca Damian.

În urma acestei recunoaşteri internaţionale, Anca Damian şi-a unit eforturile cu scriitorul irlandez Philip O Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy şi Premiului Rooney pentru literatura irlandeză, pentru a transpune în film povestirea A Very Unsettled Summer.

Filmul vorbit aproape integral în limba engleza, spune povestea lui Daniel, un scotian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

O vară foarte instabilă: ziua foarte călduroasă și perturbațiile atmosferice violente din timpul nopții marchează fundalul acestei povești urbane, plasată într-un oraș continental.

... Un film despre viața pe care o trăim chiar în acest moment.

O vară foarte instabilă este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie fiind produs de Aparte Film (România) şi Maur Film (Cehia), in coproducție cu Filmgate si Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din România și Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear și cu participarea HBO Romania, BBC și DR Broadcasting. Director de imagine este lui Liviu Marghidan (California Dreamin' (nesfârşit), Portretul luptătorului la tinereţe, Tatăl fantomă).

Puteţi găsi informaţii noi periodic pe pagina de facebook a filmului: https://www.facebook.com/AVeryUnsettledSummerMovie

Filmul este distribuit în cinematografe de Aparte Film în parteneriat cu ARFC.
________________________________________

Despre Anca Damian

Este regizoarea, scenarista și producătoarea filmului de animație ”Crulic - Drumul spre dincolo” (2011), selecţionat la peste 100 de festivaluri de film.

Filmul a primit Marele Premiu la Annecy, și peste 25 de premii la alte festivaluri internaționale.

A regizat, scris și co-produs filmul "Întâlniri încrucișate" (2008), selectat la Pusan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.

Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă si producătoare la mai multe documentare despre artă, și, de asemenea, ca Director de Imagine la două lungmetraje.

Exploreaza subiecte similare:

Ana Ularu, Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena, Jamie Sives, Game of Thrones, Clash of the Titans, Valhalla Rising, Diana Cavallioti, Întâlniri încrucişate, Kim Bodnia, Pusher, Love Is All You Need, Crulic - drumul spre dincolo, Anca Damian, Philip O Ceallaigh, O vară foarte instabilă, Liviu Marghidan, California Dreamin' (nesfârşit), Portretul luptătorului la tinereţe, Tatăl fantomă

Alte știri din cinema

Jake Gyllenhaal ar putea să îl înlocuiască pe Ben Affleck în rolul lui Batman

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă

Kidman îl recompensează cu 600.000 de dolari pe soț pentru fiecare an împreună

Surprinzătoarele acorduri prenupţiale ale celor mai bogate cupluri ale Americii

Afară cu Johnny Depp din distribuția Fantastic Beasts, cer fanii seriei Harry Potter

Criticii lui de pe reţelele de socializare dau ca exemplu înlăturarea lui Kevin Spacey din filmul All the Money in the World

James Franco devine supererou. Va fi Madrox, the Multiple Man

Studiourile Fox extind saga mutanţilor şi a supererolilor Marvel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 31 octombrie 2013 23:17
Suna bine la prima vedere. Vom vedea ce este de el dupa lansare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells