Tatăl fantomă

(2011)

Tatăl fantomă

Poster Tatăl fantomă Postere Tatăl fantomă

Sinopsis Tatăl fantomă

Mai mult
Tatăl fantomă trl 2

Deținător al Premiului special la Festivalul de Film Internațional Almaty "Shaken's Stars" 2012, filmul Tatăl Fantomă este o comedie dulce-amară, tandră și nostalgică, vorbită majoritar în limba engleză cu dialoguri incidentale în limba română.

Profesorul american Robert Traum (Marcel Iureș, într-un rol deopotrivă impresionant și inedit) își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3

Caseta tehnică

AKA

  • The Phantom Father

Produs de

Generic Audiovizual (GAV)

Tip Ecran

wide

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Site oficial

Tatăl fantomă

Box office Tatăl fantomă

Weekend premieră (27.02.2012)
  • Loc 13
  • Spectatori 2.603
  • Încasări (RON) 22.168,10
Total
  • Spectatori 23.990
  • Încasări (RON) 76.606,67
  • Încasări (USD) 23.065,00

Părerea criticului

Pitbull pe 28 Februarie 2012 02:31
Complex, cu găuri - vizual, cu emoţie
"Tatăl fantomă" - Şanse şi capcane
Complex, cu găuri - vizual, cu emoţie

Există uneori filme "de suflet" care ascund atât mari şanse, cât şi anumite capcane. Cea mai serioasă, într-un asemenea caz, se revendică de la faptul că, adesea, credinţa profundă a autorului într-un proiect estetic care întâmpină dificultăţi de realizare duce la un efort prelungit ani de zile, care deşi învinge obstacolele şi este încununat în final cu o victorie, se soldează totodată şi cu disiparea în timp a procesului de creaţie şi producţie, când esenţială pentru reuşita unui film este tocmai unitatea şi coerenţa actului artistic şi profesional. În cazul "Tatălui fantomă", balanţa înclină, din fericire, în partea calităţilor, câtă vreme defectele, pentru cei ce cunosc povestea filmului, pornesc nu de la necunoaşterea meseriei, ci tocmai… citeşte

28 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Alexika pe 16 Iunie 2011 12:20
O specie rara
Foarte special acest film.
O combinatie bine dozata de umor (negru - cate o data, absurd alteori - dar care genereaza sens intr-un mod surprinzator si inteligent), elemente de vis, spirit documentarist , evaziune in voluptatea calatoriei, dragoste pentru cinema si dor pentru necunoscut.
Un road-movie pe meleagurile romanesti - pe care iata, ironic, nu le putem descoperi decat prin ochii unui personaj venit de peste ocean - desi interpretat de un actor de-al nostru care si-a gasit la randul lui, recunoasterea tot acolo, peste ocean.
Cred ca acest film deschide un drum nebatut in cinematograful romanesc. Este un film neasteptat de proaspat.
Bravo realizatorilor si actorilor!

23 2
the_andreea pe 8 martie 2012 12:00
Cititi cronica lui Andrei Gorzo din Dilema Veche!
the_andreea pe 15 martie 2012 21:50
Vrei cumva sa spui ca publicul roman este incapabil sa inteleaga filmele votate de juriul festivalurilor europene asa incat trebuie sa i se serveasca prostioare ca filmul asta?
Mickey_B pe 04 Martie 2012 22:29
Tatal Fantoma este un film-spectacol, pentru cei care vor sa vada o poveste pozitiva, inspirationala, cu personaje colorate si o atmosfera calda. Chiar daca in film sunt gangsteri si este sugerat un anumit nivel de violenta, in film predomina un fel de "inocenta" e personajelor. Imi aduce mult aminte cu un film de Kusturica, cu mentiunea ca Tatal Fantoma nu tinteste neaparat spre zona de comedie (desi ea exista).
19 1
the_andreea pe 4 martie 2012 22:49
Dar devine comedie prin penibil. Personajele sunt "inocente" adica cam sarace cu duhul, right? Niste caricaturi de personaje si o abrambureala de intriga. Nota 0 pentru scenariu.
Charlie_Brown pe 23 martie 2012 13:16
exact la Kusturica m-am gandit si eu la scena din final :)
sabinalin pe 14 Iunie 2012 17:01
Hibrid comestibil
Da, exista anumite neconcordante la nivelul scenariului. Da, exista momente cand conflicul lipseste, cand actiuneaza treneaza, cand apare un pic de plictiseala. Da, la un moment dat nu mai stii ce apartine realului si ce anume imaginarului. Da, in anumite momente pare ca filmul nu stie ce vrea, ce mesaj transmite. Si totusi "Tatal fantoma" mi-a placut pentru ca, pe fond dramatic, exista cateva momente de umor autentic la care am ras in hohote. Mi-a placut pentru ca "scena palincii" e formidabila. Mi-a placut pentru ca am avut iarasi ocazia de a-l revedea pe Marcel Iures intr-un rol cinematografic mai aproape de potentialul sau. Mi-a placut pentru noua descoperire care poarta numele de Mihaela Sirbu. Mi-a placut pentru ca intotdeauna imi place sa-i revad pe Rebengiuc, Mihut, Constantin, Branescu sau Oprisor. Mi-a placut pentru ca e un hibrid comestibil, un film agreabil, care merita… citeşte
15 2
Crinnah pe 04 Martie 2012 19:46
Tatal Fantoma
Un film foarte bun, mai multe elemente romantice si cateva de comedie, care progreseaza foarte repede de la cotidian la fantezie si te incanta pur si simplu, la final. Iar muzica din film este ca in filmele americane, felicitari!
14 3
stickie pe 18 Martie 2012 12:24
Bucurati-va oameni buni!
Trebuie sa fii prea negru in sufletul tau sau prea urmarit de invidie ca sa spui despre Tatal Fantoma ca e un film prost! Trebuie sa fii limitat in gandire, in perceptie! Sa nu simti subtilitatile, trairile! Sa nu percepi senzatiile pe care ti le ofera filmul! De ce sa ne bucuram, de ce sa fim mandrii ca a mai aparut un film bun, apreciat peste hotare!? De ce, daca putem sa improscam cu noroi! Bineinteles ca nu trebuie musai sa placa la toata lumea! Bineinteles ca subiectivismul in astfel de ocazii sta la rang de cinste! Dar ca sa-l desfiintezi pur si simplu mi se pare complet aiurea. Adicalea, sa nu-ti placa nimic!? Sa nu-ti placa faptul ca e primul film romanesc in care nu te chinui sa intelegi ce spun actorii!? (sunet minunat) Sa nu-ti placa muzica!? Sa nu-ti placa imaginea, locurile, sa nu-ti placa mesajul (sau poate nu il intelegeti, nu-l vedeti de breton!) ?Sa nu-ti placa jocul lui… citeşte
12 1
HelionSF pe 22 mai 2012 01:56
Probabil ca individul nu a vazut nici explozii , nici arme descarcate in alti oameni, nici scene prea multe sexy, nici referinte directe la sex in umor, deci e un film slab...
Andreea9999 pe 16 Martie 2012 10:36
un film plin de inteligenta si umor, un film cu oameni talentati, un altfel de film romanesc - super !
11 1
roanna pe 08 August 2012 00:48
Trebuie vazut neaparat!
Ceea ce am observat la multe din filmele romanesti este o lipsa de naturalete care de cele mai multe ori mi se pare deranjanta. Cu Phantom Father a fost totul diferit: filmul m-a captivat inca de la primele replici, dialogul decurgea atat de normal si de firesc, incat aveam impresia ca scenele se deruleaza in viata reala, nicidecum intr-un film. Urmatorul lucru care mi-a atras atentia a fost engleza impecabila vorbita de actori. Apoi, bineinteles a urmat Marcel Iures, vocea lui, mimica, expresivitatea, siguranta si versatilitatea cu care interpreta un personaj nesigur si oarecum stangaci. N-am fost surprinsa, incat stiam deja ca e un actor foarte bun. In schimb, am ramas impresionata de Mihaela Sirbu, de naturaletea ei, de frumusetea ei atipica care se naste dintr-un fel de putere pe care o emana si o transmite cu multa hotarare, dar in acelasi timp cu mult farmec si feminitate!… citeşte
7 0
elys_white pe 13 Martie 2012 19:12
un film care merita vazut, nu numai pentru ca in rolul principal este Marcel Iures, ci si pentru scenariu, filmari, muzica...si povestea in sine :). de fapt este un altfel de film...
7 1
simi1989 pe 05 August 2011 23:21
dupa actor ar trebuii sa nu dezamageasca si asa ma si astept sa dea tot ce poate Iures.......astep cu nerabdare filmul .
7 1
the_andreea pe 5 martie 2012 09:36
Da, are un zambet bizar (adica tamp) pe tot parcursul filmului. Nu este vina lui, imi place mult de Marcel Iures, poate trebuia insa sa refuze sa joace in porcaria asta.
ubu_rex_kkt pe 8 martie 2012 18:07
hahaha, Andreea, ai niste comentarii super si la obiect :)
arabelakatalynn pe 06 August 2012 21:17
dragut film
dragut film ca de obicei cu prezenta lui Marcel dar un minus ptr decoruri .... multe nu sunt din Bucovina :) si din Braila din centrul vechi !
5 0
pisicuta1 pe 13 Iunie 2012 19:49
.
depinde de parere fiecaruia
mie mi s a parut un film bun si imi place sa il vad pe Marcel Iures jucind1

4 0
Din vorba in vorba pe 20 Aprilie 2010 03:37
Marcel Iures joaca in trilogia “Tatal Fantoma”
Dupa Hart’s War, Piratii din Caraibe 3 sau The Peacemaker,  Marcel Iures va aparea pe marile ecrane intr-un nou lungmetraj intitulat “Tatal Fantoma“. Regia este semnata de  Lucian Georgescu, dupa cum se precizeaza pe site-ul dedicat.
Prezentat drept un road-movie, “Tatal fantoma” are la baza un roman scris de cunoscutul Barry Gifford si a fost filmat [...] citeşte

3 1
Biggy pe 22 Ianuarie 2010 16:33
imi place accentul lui marcel iures
Continutul review-ului trebuie sa aiba minim 50 caractere
Continutul review-ului trebuie sa aiba minim 50 caractere
Continutul review-ului trebuie sa aiba minim 50 caractere

3 11
EUGEN.VIDEO pe 13 Iunie 2012 21:21
...
..........Un film extraordinar ....4!...................................
2 5
GabrielaSirbu pe 14 mai 2013 14:15
:))))))= mi-a placut comentariul, strict si la obiect=pentru asta(si nu pentru ca nu ti-a placut filmul) ti-am dat un verde.
EUGEN.VIDEO pe 14 mai 2013 21:55
Esti o draguta...
Lelouche pe 27 Februarie 2012 15:15
Pare interesant filmu. Pacat ca e si Mimi pe acilea ca iar sa duce draqu totul. In rest...sa auzim numai de bine.
2 5

Spune-ţi părerea despre Tatăl fantomă

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Tatăl fantomă
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells