Poor Things intră în cinematografele din România, începând cu acest weekend

de Cinemagia în 1 Feb 2024
„Frankenstein o întâlnește pe Alice în țara minunilor, într-un roller coaster cinematografic, marca Yorgos Lanthimos și Emma Stone”

Cu 11 nominalizări la Premiile Oscar (cel mai bun film, cea mai bună actriță, cel mai bun actor într-un rol secundar, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu, cea mai bună coregrafie, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj, cel mai bun montaj), al doilea cel mai titrat film din 2023, după Oppenheimer, Poor Things prezintă aventura Bellei Baxter (Emma Stone), o tânără femeie readusă la viață din pragul morții de către excentricul om de știință Godwin Baxter (Willem Dafoe), într-un mod plin de umor neconvențional și surprinzător.

Bazat pe romanul lui Alasdair Gray, publicat la editura Polirom, Poor Things „nu este doar un film, ci o performanță vizuală memorabilă, care aduce în prim-plan teme precum constructele și stereotipurile sociale, sexualitatea sau patriarhatul”, spun realizatorii.


O poveste despre libertate și emancipare feminină
Lungmetrajul a avut premiera pe 1 septembrie la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, unde a câștigat premiul cel mare, Leul de Aur pentru cel mai bun film. Acestei distincții i s-au adăugat alte peste 70 de premii și peste 300 de nominalizări, dintre care Globul de aur pentru Emma Stone sau Premiul pentru cel mai bun film la secțiunea comedie/musical, surclasând în această categorie pelicula cu cele mai mari încasări în cinematografe în 2023, Barbie, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Acțiunea din Poor Things se desfășoară într-o perioadă gotică imposibil de precizat, într-un univers distorsionat, în care savantul genial Dr. Godwin Baxter reînvie o tânără, implantându-i o conștiință imaculată. Astfel, ia formă Bella Baxter, un suflet de copil, într-un corp de femeie, care își urmărește libertatea și emanciparea, într-o serie de aventuri, întinse pe mai multe continente. Intriga îi implică și pe tânărul student la medicină, Max McCandless (Ramy Youssef), dar și pe avocatul Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), o proiecție a ideii de masculinitate toxică, bazată pe obsesia de control și nesiguranță.

Filmul se remarcă la capitolul costumelor, prin contribuția designerului Holly Waddington, dar și la cel al machiajului și hair-style-ului, semnate de Nadia Stacey.

Această experiență vizuală și emoțională excentrică, după cum a numit-o presa internațională, semnată de regizorul grec Yorgos Lanthimos (cunoscut pentru The Favourite și The Lobster) și producătoarea Emma Stone, poate fi urmărită pe marile ecrane din România începând cu 9 februarie 2024, data premierei oficiale, sau în avanpremierele din datele de 3-4 februarie și 7-8 februarie, în cinematografele partenere din toată țara.

Exploreaza subiecte similare:

Emma Stone, Mark Ruffalo, Poor Things, The Favourite , The Lobster, Willem Dafoe, Yorgos Lanthimos, Oppenheimer

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 4 februarie 2024 10:50
Nu știu de ce a durat așa mult să apară și la noi. A fost inițial programat pentru decembrie și în România, apoi a fost amânat tocmai în februarie…

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells