Performanță! Trei titluri autohtone în top 5 încasări, săptămâna trecută

de Gloria Sauciuc în 1 Nov 2022
„E, în mod clar, sezonul cel mai bun la spectatori pentru filmul românesc din ultimii 30 de ani”

Comediile românești Teambuilding și Mirciulică, plus nou lansatul horror Capra cu trei iezi se află în Top 5 încasări în săptămâna ce tocmai s-a încheiat.

Aceste producții autohtone împart podiumul cu blockbusterul cu supereroi Black Adam. „E, în mod clar, sezonul cel mai bun la spectatori pentru filmul românesc din ultimii 30 de ani”, scria - pe rețelele de socializare - Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania, regizor, producător și distribuitor de film.

Horror-ul autohton Capra cu trei iezi, lansat pe 28 octombrie, a fost văzut de vineri până duminică de 30.560 spectatori, având încasări de 610.913 lei. Cu siguranță ajutat și de faptul că s-a lansat de Halloween, Capra cu trei iezi a avut mai mulți spectatori în weekend decât Black Adam, aflat în a doua săptămână de rulare în cinematografe. O cronică a filmului puteți citi aici.

Teambuilding, pe de altă parte, joacă deja în altă ligă - dacă în weekend a făcut numai 35.140 de spectatori, în cele cinci săptămâni de când este pe marile ecrane a fost văzut de 754.332 de spectatori.

Numai 130.000 de spectatori îl mai despart de succesul la public al blockbusterului Avatar, văzut în 2009 de 881.718 spectatori.

Probabil că luna noiembrie va aduce și doborârea recordului filmului Avatar de către comedia autohtonă Teambuiding. Ca încasări, Teambuilding se apropie de 3 milioane jumătate de euro, iar Avatar din 2009 câștiga 3.720.000 euro. Am dezbătut cu zece oameni din industrie rețeta succesului comediei Teambuilding, aici.

Comedia Mirciulică a fost văzută de 17.626 spectatori în weekend, în cele patru săptămâni de rulaj vânzând bilete la peste 257.000 spectatori, în valoare de 6.630.824 lei. O cronică a filmului Mirciulică găsiți aici.

Topuri realizate de Alexandru Mircea:

Topurile din weekend

 

Exploreaza subiecte similare:

Capra cu trei iezi, Teambuilding, Mirciulică, Black Adam 

Alte știri din cinema

Amrit Kaur și Pauline Chalamet vorbesc despre The Sex Lives of College Girls, disponibil pe HBO Max

Al doilea sezon a debutat pe HBO în 17 noiembrie și se va încheia pe 15 decembrie

Phoenix. Har/Jar, în premieră la TVR pe 8 decembrie

60 de ani de muzică în 104 minute

Disney a pregătit un instrument de manipulare a imaginii care îi poate face pe actori să arate mai tineri (sau mai în vârstă)

Cu doar câteva clicuri, actorii pot arăta mai tineri sau mai în vârstă, fără să apeleze la efecte vizuale costisitoare

Ziua națională a filmului românesc

2022, un an aparte pentru industria de film din România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells