O săptămână de filme clasice cu Tom Hanks

de Cinemagia în 4 Iul 2018
Paramount Channel celebrează a 62-a aniversare a lui Tom Hanks

Canalul TV Paramount Channel dedică o săptămână sărbătoririi zilei de naștere a celebrului actor american. Între 9 și 13 iulie, de la ora 20.30, veți putea vedea pe Paramount Channel în fiecare seară câte un film clasic cu Tom Hanks în rolul principal, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

S-a spus despre el că este cel mai faimos om despre care nu știm nimic. În mijlocul tuturor scandalurilor din industria cinematografică, Tom Hanks a rămas un simbol american cu o reputație intactă. Nu e niciodată nepoliticos, povestesc toți colaboratorii, ba chiar e cunoscut drept cel mai agreabil om din showbiz. Când are filmări, ajunge devreme pe platou. Interpretează regulat roluri în montări ale pieselor de Shakespeare (zilele astea e Falstaff în Henric al IV-lea) și a publicat și un volum de povestiri. Joacă doar băieți buni, cel mai adesea patrioți, are la activ două Oscaruri și i se spune primarul Hollywood-ului.

Pentru a sărbători cea de-a șaizeci și doua aniversare a acestui star, Paramount Channel difuzează un maraton de filme clasice cu el, inclusiv cel care i-a adus primul Oscar - Forrest Gump. Însă pe 9 iulie – data nașterii lui Tom Hanks - va fi difuzat Prinde-mă! Dacă poți! (20.30), unul dintre cele șase lungmetraje pe care actorul le-a făcut împreună cu inventatorul blockbuster-ului, faimosul Steven Spielberg. Un test de anduranță, având în vedere că acest cineast nu face repetiții, ci se așteaptă ca actorii să apară la filmări perfect pregătiți să treacă direct în fața camerei.

Următoarele filme din maraton poartă tot semnătura lui Steven Spielberg: Salvați soldatul Ryan (10 iulie, de la 20.30) – iar Tom Hanks rămâne în slujba legii, însă trece de la rolul de agent FBI din lungmetrajul anterior la unul de căpitan – și Terminalul (11 iulie, 20.30), care include un rol mai bizar pentru actor, acela al unui imigrant care ajunge să locuiască în aeroport.

Hanks își recuperează însă cetățenia americană în următorul lungmetraj din maraton: Forrest Gump (12 iulie, 20.30), de Robert Zemeckis, al doilea regizor cu care actorul lucrează cel mai frecvent. Sărbătorirea lui Tom Hanks se încheie pe Paramount Channel cu o colaborare a starului cu un alt regizor câștigător de Oscar, Sam Mendes. Este vorba despre Drumul spre pierzanie (13 iulie, 20.30), premiat pentru cea mai bună imagine de Academia Americană de Film.

 

 

 

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Tom Hanks, Catch Me If You Can, Saving Private Ryan, Forrest Gump, The Terminal, Road to Perdition

Alte știri din cinema

Noi filme și seriale vor transforma The Walking Dead într-o franciză fără sfârșit

Potrivit AMC, serialul ar mai putea rula încă 10 ani pe micile ecrane, chiar și după ieșirea din scenă a protagoniștilor

Horațiu Mălăele filmează drama „Luca”, pe Aeroportul Henri Coandă

Filmările au loc în perioada 5 septembrie - 4 octombrie 2018 în București și Buftea

Se face Space Jam 2, cu LeBron James în distribuție

Producătorul executiv al filmului va fi regizorul lui Black Panther

Imagine Dragons semnează melodia de final a noii animații Disney Ralph Rupe Netu'

Solistul, Dan Reynolds, spune că temele emoționale ale filmului se reflectă în noul cântec compus de ei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells