Ne-am întors la cinema pentru Milla Jovovich: cât de sigur este să revii în faţa marelui ecran?

de Ştefan Dobroiu în 20 Feb 2021
Monster Hunter este primul blockbuster lansat în România, deşi majoritatea cinematografelor sunt încă închise

Au trecut cinci luni de la ultima incursiune a Cinemagia în faţa marelui ecran (la jumătatea lui septembrie vedeam Tenet) şi primul lucru pe care îl putem spune este: da, ne-a fost foarte dor să vedem un film pe marele ecran. Chiar dacă unele cinematografe au mai fost deschise şi chiar au proiectat cu încăpăţânare producţii mai noi sau mai vechi, Monster Hunter s-a simţit ca un eveniment, ca o revenire la viaţă. Este primul blockbuster lansat în cinema după ce multă vreme praful s-a lăsat luni de zile peste sălile închise.

Pe regizorul Paul W. S. Anderson (Resident Evil) îl ştim de multă vreme şi ştim foarte bine ce fel de filme face: producţii cu bugete cheltuite în special pe efecte speciale, acestea oricum luând faţa scenariului. Este exact genul de film de văzut pe un ecran cât mai mare, cu popcorn în poală şi cu neuronii daţi pe viteză mică, pentru că spectacolul vizual primează, iar logica şi verosimilul se mută în băncile din fundul clasei.

Pe lângă efectele speciale, acest fantasy cu soldaţi transportaţi de o tehnologie misterioasă pe un tărâm unde trebuie să facă faţă unei pleiade de monştri este o opţiune potrivită pentru readucerea publicului în cinematografe şi datorită unui mesaj al rezilienţei: poate că nu suntem Milla Jovovich şi poate că creaturile cu care luptăm nu sunt atât de mari ca cele din Monster Hunter, dar şi noi am fost transportaţi peste noapte într-o lume plină de nelinişti şi neprevăzut.

Când a fost scris şi filmat (producţia s-a terminat în decembrie 2018) pandemia încă era departe, dar ne putem identifica cu uşurinţă cu încrâncenarea eroinei în faţa tuturor obstacolelor. Mai mult, alianţa ei cu personajul thailandezului Tony Jaa, provenind dintr-o altă cultură şi vorbind o altă limbă, este mai mult decât sugestivă: împreună suntem mai puternici, iar diferenţele dintre noi nu trebuie să ne împiedice în a ne ajuta reciproc. Chiar dacă nu înfruntăm monştri kaiju, ci "doar" un virus microscopic.

În ce priveşte siguranţa mersului la cinema vom repeta ceea ce am mai spus: nu am simţit nicio clipă că ne expunem la vreun pericol. Sălile sunt bine aerisite, programul de repartizare a locurilor respectă toate regulile privind distanţarea socială şi toţi spectatorii poartă mască. Din acest punct de vedere, mersul la cinema ni se pare mai sigur decât mersul cu autobuzul sau mersul la cumpărături.

Deşi nu a fost identificat niciun caz în care sala de cinema ar fi fost un focar de răspândire a virusului, cinematografele au fost închise, iar regula ratei de incidenţă locală a anulat orice predictibilitate şi eficienţa oricărui plan de redeschidere pentru cinematografe, forţându-le să prefere o lungă perioadă de inactivitate. Am explicat mai pe larg aici de ce marile cinematografe preferă să rămână închise chiar şi când rata de incidenţă le-ar permite redeschiderea.

Lăudăm iniţiativa Intercom Film, distribuitorul român al lui Monster Hunter, de a lansa filmul în toate cinematografele deschise, chiar dacă această premieră restrânsă nu va aduce, cel mai probabil, profit. Sălile de cinema nu pot supravieţui fără filme noi şi sperăm că şi alţi distribuitori români vor urma exemplul Intercom Film, altfel ne vom trezi în situaţia de a avea cinematografe deschise, dar fără ofertă tentantă pentru public. În această situaţie, de ce ar reveni publicul la cinema?

Avem speranţa că în curând lucrurile vor sta mult mai bine şi le spunem cititorilor un lucru: poate credeţi că nu vă lipseşte mersul de cinema, dar noi vă garantăm că vă lipseşte. Şi ne veţi da dreptate de îndată ce veţi reveni în faţa marilor ecrane.

Exploreaza subiecte similare:

Monster Hunter, Milla Jovovich, Paul W.S. Anderson, Tony Jaa

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 2 martie 2021 08:22
Din punctul meu de vedere, filmul asta nu merita nici macar efortul de a deschide vreun player pe care sa-l vezi daramite sa te obosesti cu un drum pana la cinema si sa-ti arunci banii pe el!
Bethwalters pe 16 martie 2021 00:21
Este un privilegiu să împărtășești lumii această mărturie miraculoasă. Sunt Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine cu 4 luni în urmă și am fost plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a modifica problemele cu soțul meu. Am căutat ajutor pe internet cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsnicia mea și am descoperit martori minunați despre VRAJA DE IUBIRE SĂNĂTOSĂ care a fost progresivă cu vrăjile sale. Am luat legătura cu el și iată că Dr.Wealthy mi-a spus că îmi va pregăti o vraja care să-l aducă înapoi pe soțul meu. Eram sceptic, dar nu aveam altă opțiune decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat că se întoarce acasă și din acea zi și până în acest moment, am trăit pașnic. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț cu toții că acest jucător de vrăji are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wealthy oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți vreo problemă, contactați Dr.Wealthy, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.

wealthylovespell@gmail.com

Scrieți-l pe Whats-app +2348105150446

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells