Motivul surprinzător pentru care Tarantino nu a vrut-o pe Michelle Yeoh în Kill Bill

de Ştefan Dobroiu în 21 Aug 2022
Conform lui Tarantino, Kill Bill este inspirat de un film din 1992 în care joacă experta în arte marţiale

Michelle Yeoh, actriţa malaeziană a cărei carieră a luat avânt cu apariţiile în filmele de acţiune din Hong Kong în anii '90 şi care a devenit un star global în superhitul Crouching Tiger, Hidden Dragon/Tigru și dragon (2000), are o lungă relaţie de prietenie cu popularul regizor Quentin Tarantino.

Într-un interviu recent publicat în revista Town & Country şi preluat de Entertainment Weekly şi Variety, Yeoh a spus că Tarantino a fost unicul în stare să o convingă să revină la actorie după o gravă accidentare survenită în 1996 în timpul filmărilor la The Stunt Woman. "Pentru o vreme am fost convinsă că mi-am rupt coloana vertebrală şi că o să rămân paralizată", spune Yeoh. Chiar dacă acest lucru s-a dovedit neadevărat, actriţa voia să renunţe la periculoasele cascadorii cerute de filmele cu arte marţiale, doar că... Tarantino a vizitat-o la spital în Hong Kong, în timp ce se afla în turneu de promovare cu celebrul său Pulp Fiction. Insistenţele sale au convins-o pe Yeoh să nu renunţe la actorie.

Şi, în acest context, cum de nu a apărut actriţa asiatică în superhitul Kill Bill? "L-am întrebat şi eu pe Quentin. E un tip deştept. Răspunsul lui a fost: 'Cine pe lumea asta ar fi crezut că Uma Thurman te poate învinge?'". 26 ani mai târziu, Yeoh se află la începutul campaniei de promovare pentru Oscar 2023, unde are şanse la o nominalizare la Cea mai bună actriţă în rol principal pentru Everything Everywhere All at Once, una dintre cele mai mari surprize la box office de anul acesta.

Exploreaza subiecte similare:

Quentin Tarantino, Michelle Yeoh, Uma Thurman, Kill Bill: Vol. 1, Pulp Fiction, Everything Everywhere All at Once, Wo hu cang long

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells