Marcello Mastroianni, imaginea celei de-a 67-a ediţii a Cannes Film Festival

de Gloria Sauciuc în 15 Apr 2014
Cel mai important festival de film al lumii se va desfăşura anul acesta între 14 şi 25 mai

Ce-a de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura sub privirile lui Marcello Mastroianni. O fotogramă din filmul al lui Federico Fellini, cu Mastroianni protagonist, a fost prelucrată de către designerii Hervé Chigioni şi Gilles Frappier pentru un afiş în acelaşi timp patinat (coloratura) şi seducător (gestul privirii pe deasupra ochelarilor fumurii).

„Cu Marcello Mastroianni şi Federico Fellini se celebrează un cinema liber şi deschis lumii întregi, şi se reconfirmă importanţa artistică a cinematografului italian şi european, prin intermediul unora dintre personalităţile sale cele mai luminoase”, îşi motivează Festivalul alegerea grafică, într-un comunicat remis presei.

„Privirea lui, pe deasupra ochelarilor negri, ne face complice la promisiunea unei bucurii cinematografice mondiale, bucuria de a trăi împreună experienţa numită Cannes Film Festival”, explică designerii.

Cu filmele sale, Marcello Mastroianni continuă să incarneze ceea ce cinema-ul are mai inovator, non-conformist şi poetic, se mai vede în comunicatul oficial.

Chiara Mastroianni, fiica actorului, a spus despre acest poster: „Sunt foarte mândră şi mişcată de faptul că Festivalul de la Cannes a ales - prin afişul acesta - să aducă un omagiu tatălui meu. Îl găsesc foarte frumos şi modern. [Marcello] afişează acea ironie dulce şi detaşare caracteristice lui”.

Exploreaza subiecte similare:

Marcello Mastroianni, Chiara Mastroianni,

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 16 aprilie 2014 13:57
Un actor adevarat si atunci si acum...
alex_il_fenomeno pe 10 octombrie 2014 01:31
Cred ca nu se putea alege o imagine mai buna...Fara doar si poate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells