La TV5Monde în ianuarie: Haute couture, gastronomie, parfumuri, cristaluri

de Cinemagia în 30 Dec 2017
Industrii în care Franța se distinge printr-un savoir-faire unic în lume

TV5 Monde ne propune la final de an și în ianuarie o călătorie în inima unui tezaur al eleganței. Iată despre ce emisiuni este vorba.

Bacarrat, de la Lorraine à la 5e Avenue: duminică, 31 decembrie, 20:30

O incursiune istorică și artistică în cea mai celebră manufactură de cristal din lume. Baccarat este numele unui mic oraș, situat în inima bastionului marilor meșteri sticlari din nord-estul Franței, care a devenit o marcă de prestigiu. Succesul său se bazează pe priceperea meșterilor de excepție.

Le Concours: Meilleur ouvrier de France. duminică, 7 ianuarie, 19:40

Cel mai bun ouvrier din Franța: titlul prestigios ce reprezintă excelența. În fiecare an, peste 400 de bucătari și tot atâția patiseri încearcă să ajungă la această recompensă unică în lume, simbolizată de gulerul albastru-alb-roșu. O incursiune de o lună în culisele concursului și îi întâlnim pe Laurent, Rémy și Julien.

Molinard, comme un parfumeur en France: duminică, 7 ianuarie, 20:30

A relata istoria Casei Molinard, din 1849 până în zilele noastre, înseamnă a evoca modul în care s-a transmis priceperea unei familii, în cea mai pură tradiție franceză. Molinard, o marcă construită în jurul calității parfumurilor sale, a performanței ținutei sale antreprenoriale și a spiritului de pionier.

Visites Privées : Les Doigts de fée de La couture: miercuri, 24 ianuarie, 15:00  

Cu o istorie bogată și un savoir-faire recunoscut, couture-ul este un simbol al excelenței franceze. Descoperim spectacolul Métiers d'Art la Ritz, în compania lui Karl Lagerfeld, director artistic Chanel și stăm de vorbă în exclusivitate cu creatorul de modă Jean-Paul Gauthier.

Despre TV5 Monde

Filme premiate și cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare (istorie, cultură, descoperiri), divertisment (jocuri televizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere, cu subtitrare în limba română.

La nivel mondial, TV5MONDE emite prin 11 canale distincte (9 generaliste și 2 tematice), ce ajung în 265 milioane de cămine, cu subtitrare în 12 limbi de circulație internațională.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mk-17 pe 31 decembrie 2017 16:40
No make-up! No beauty! (cucoana asta sprîncenată?)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells