HBO Max sistează producțiile originale în mai multe regiuni din Europa, ca urmare a unei restructurări masive

de Gloria Sauciuc în 7 Iul 2022
„O decizie ce vizează toate serialele românești de televiziune produse în România în decursul ultimilor cinci ani”, spune scenarista Vera Ion

După fuziunea dintre Warner Bros. și Discovery, se vorbește de zile grele pentru companie. La toate se adaugă o țintă de costuri în scădere cu 3 miliarde de dolari în ceea ce privește grila de programe din Europa, anunță Variety.

Pe măsură ce gigantul media caută să își recalibreze prioritățile de streaming, în același timp anunță că nu va mai produce filme originale pentru HBO în Țările Nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), în Europa Centrală, în Olanda și în Turcia, și în plus va renunța la conținut de pe platforma sa pentru a elibera acorduri de licență în alte teritorii.

Știrea, care a fost anunțată echipei televiziunii și partenerilor de producție, vine ca o lovitură grea comunităților TV locale dar și mult-respectatelor echipe HBO Max din Europa.

Scenarista Vera Ion a semnat o scrisoare deschisă și a lansat o petiție, motivând: „Serialul pe care l-am scris și creat, numit RUXX, produs de către HBO Europe, a fost pe platforma HBO Max timp de 4 luni. Decizia pe care o luați este să îl înlăturați - nu doar pe el, ci toate serialele românești de televiziune produse în România în decursul ultimilor cinci ani. Mare parte din serialul Ruxx este foarte important și reprezentativ pentru femeile din România, pentru membrii comunității LGBT din România, pentru numeroși tineri care trăiesc în București, și nu doar pentru ei. Astăzi Umbre Sezonul 3, Hackerville, Tuff Money/Bani negri, One True Singer și Ruxx au fost îndepărtate de pe platformă. Decizia voastră de a le îndepărta înseamnă că alegeți să ștergeți o parte din istoria noastră din perspectiva producției de noi seriale TV și de dezvoltare de conținut pentru televiziune, unul inspirat din realități locale, relevant pentru Europa Centrală și de Est...”

Există și țări în care filialele HBO au scăpat de această restructurare. E vorba de Spania și de Franța, acolo unde producțiile originale nu vor fi afectate. O situație datorată, probabil, faptului că serialele în limba spaniolă câștigă atenția publicului și în America latină, și în Statele Unite datorită populației hispanice.

În același timp, deși HBO Max nu a fost încă lansat în Franța, grilele severe de conținut din Franța pentru streaming, ca urmare a Directivei de servicii media audiovizuale, demonstrează că o garnitură puternică de programe în Franța este ceva ce Warner Bros. Discovery nu își poate permite să piardă, mai notează Variety.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Ruxx, Umbre, Hackerville, Bani negri

Alte știri din cinema

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells