Filme de pus sub brad

de Gloria Sauciuc în 21 Dec 2010
Filme de pus sub brad

Acest articol s-a născut deoarece ştim că nu doar pentru noi principala bătaie de cap în săptămâna dinaintea Crăciunului este dată de alegerea cadoului perfect. Dacă ar fi vorba de un sigur dar, atunci lucrurile ar fi mult mai uşoare; însă - de fiecare dată - trebuie să găsim mai multe cadouri 100% pe placul prietenilor şi rudelor. Iar timpul nu prea ne e favorabil... după un an de muncă ni se pare că mica vacanţă care se anunţă funcţionează după alte coordonate temporale, sau poate că implozia spre care se îndreaptă Pământul o fi de vină că zilele trec cu viteza luminii.

Ne-am gândit că - în lipsa timpului pentru colindat prin magazine (ca să alegem daruri pentru părinţi, bunici, fraţi, nepoţei, prietena cea mai bună, iubit/ă, vecina de la 3 care ne aduce în fiecare sâmbătă pe farfurioara acoperită cu un serveţel prăjiturele cu mult zahăr pudră, deşi îi tot explicăm că suntem la cura de slăbire) - o idee salvatoare este oferirea unor filme pe DVD. Se pot comanda online, deci e suficient să parcurgi maxim jumătate de oră răsfoind paginile virtuale cu oferte şi sunt foarte mari şanse să găseşti câte un titlu potrivit fiecărei persoane căreia vrei să-i oferi ceva de Crăciun, la un preţ accesibil. În plus, întregul colet cu filme pe DVD se poate primi în trei zile lucrătoare, adică numai bine până în ajunul Crăciunului.

 Iată, în continuare, propunerile noastre concrete, pentru grupe de vârstă, şi după profilul posibil al celor care vor primi din partea voastră cadouri. Lista noastră v-o dezvăluim nu înainte de a vă spune că trei dintre cei care citesc aceste rânduri au şansa să câştige trei cadouri Cinemagia, constând fiecare în DVD-uri surpriză şi obiecte promoţionale din filme. Prin urmare, trei dintre voi vor scăpa de grija cumpărării de daruri pentru Crăciun. Ce trebuie să faceţi ca să obţineţi cadourile puse în joc?


 Să răspundeţi la întrebarea: "Ce filme v-ar plăcea să puneţi sub brad fiecărui membru al familiei şi de ce aţi alege aşa. Trei dintre cele mai bine argumentate şi emoţionante răspunsuri vor fi premiate. Data anunţării câştigătorilor - miercuri, 22 decembrie, ora 10. Un mail rapid cu adresa voastră, imediat ce aţi văzut că aţi câştigat, ne va da posibilitatea să vă expediem imediat coletul, astfel încât în Ajun să vă primiţi deja premiul.
Trebuie să fiţi logaţi când daţi răspunsul, ca să vă putem contacta.

În continuare, iată care este lista pe care v-o propunem pentru filme de pus sub brad.   

Membrii cei mai pretenţioşi ai familiei voastre se vor bucura de un film care le va pune toată atenţia la încercare, un film inteligent precum este Inception. Mai mult, producţia are mari şanse să ia majoritatea Oscarurilor în 2011, aşa că - un astfel de film în colecţia personală a tatălui vostru - va fi o mândrie.

Pentru fratele mai mare recomandăm Salt, un film de super-acţiune, cu o super-eroină, super-frumoasă. În plus, ce tânăr între 17-27 de ani nu ar vrea să vadă toate elementele bonus de pe DVD, cu un making-of care o arată pe Jolie în ipostaze mai puţin oficiale? Avatar, a treia propunere, e un film pe care poţi să-l oferi oricărui membru al familiei. În fond e un film care nu ar trebui să lipsească din colecţia nimănui - e o producţie-bornă în istoria cinema-ului. Mamele vor fi cel mai captivate de povestea de dragoste şi peisajul nepământean.

Dacă printre ai voştri prieteni sau printre ale voastre rude aveţi şi un morocănos, nu ezitaţi să-i oferiţi Up sau Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. Primul este o sensibilă poveste care face dintr-un morocănos un om cu totul şi cu totul nou, în urma unei călătorii. A doua animaţie, cu sâsâitul Sid şi veveriţa Scrat va smulge hohote de râs şi celor mai ursuze ori formaliste dintre rude. Or, ce satisfacţie mai mare veţi avea decât să-i scoateţi pe aceştia din pedanteria caracteristică? Coraline nu este pentru frăţiorii foarte mici, ci - mai degrabă - pentru cei de şcoală primară sau chiar gimnaziu. Cu morală, inteligent, dar destul de întunecat încât să fie o lecţie destul de dură pentru copiii care nu-şi fac temele.

 

Alegerea unuia dintre DVD-urile de mai jos nu va da greş niciodată. De Sărbători intrăm într-o dispoziţie apropiată basmului. Busola de aur, Legende pentru viaţă, Dr. ParnassusUcenicul vrăjitor, Prinţul Persiei: Nisipurile timpului vor oferi celui căruia daţi cadoul şansa întoarcerii în copilărie, satisfăcând totodată nevoia de aventură.

 

De Sărbători, cel puţin două DVD pack-uri româneşti se achită onorabil de nevoia unor cadouri autohtone de calitate.Toţi cei care au trăit Epoca de Aur şi nu o regretă se vor amuza să primească un pachet de colecţie cu Amintiri 1 şi 2, adică "Tovarăşi, frumoasă e viaţa" şi "Dragoste în timpul liber". A doua variantă este colecţia de trei DVD-uri de la Radu Muntean, cu filmele Marţi, după Crăciun, Boogie şi Hîrtia va fi albastră.

 

Întâlnirea cu îngerul păzitor ne-ar putea schimba cu totul viziunea asupra vieţii, lucru care i s-a întâmplat protagonistului din O viaţă minunată. Filmul este o celebrare a vieţii, cu toate ale ei, deosebit de revigorant, atât pentru părinţi, cât şi pentru bunici. Frank Capra ne face să lăcrimăm la imaginea adunării de Crăciun. Un film care te va face mai bun.

Doctor Jivago e unul dintre filmele clasice pe care oricine trebuie să-l aibă în colecţia personală de filme. Dacă nu-l aveţi, luaţi-l numaidecât! O propunere mai light este Şapte mirese pentru şapte fraţi, film pe care îl vei revedea cu plăcere de fiecare dată când îl vei regăsi pe raftul bibliotecii.

 

Colaje foto: Mădălina Mircea

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
adytab1292 pe 21 decembrie 2010 09:34
Eu as darui cadou Prince of Persia, Inception, Avatar va urez SARBATORI FERICITE
adytab1292 pe 21 decembrie 2010 09:43
Am uitat sa argumentez de ce as alege aceste filme. As alege aceste filme deoarece sunt niste filme exceptionale, cel putin mie mi-au placut foarte mult: Prince of Persia este un film de aventura, captivant, romantic intr-un fel, actiune si mie imi plac mult filmele de genul; Inception este un film foarte tare din punctul meu de vedere care zice ca nu ia placut este un prost deoarece nu a inteles filmul mai rar asa filme marfa; ce sa mai zic despre Avatar un film traznet are cele mai mari incasari si un film foarte bine realizat abia astept partea 2 si 3 super tare inca o data SARBATORI FERICITE
laurentzyiu pe 21 decembrie 2010 09:47
Categoric Avatar varianta ECE (pe care mi l-am facut si eu cadou :)), Inception, Prince Of Persia, UP & Ice Age IV (pentru cei mici), iar pentru cei care au trait si inainte de '90, as recomanda comedia "Amintiri din Epoca de Aur" (ambele volume), un film romanesc ce nu trebuie ratat.
dacoda pe 21 decembrie 2010 09:49
Sarbatori fericite intradevar ....cadou as da asa : Avatar , Inception , Prince of persia , Sorcerer s Apprentice , Ice Age 3 sau Pirates of caraibean unul din ele....ar fi frumos
viorica04 pe 21 decembrie 2010 10:14
eu as alege...Ice age, Deasupra tuturor, Coraline, pentruca sarbatorile intotdeauna imi aduc aminte de copilarie, fara griji, fara probleme intro lume minunata...
pvp pe 21 decembrie 2010 10:27
In prmul rand am 3 nepotele si cele 3 animatii sunt perfecte pentru prima zi de Craciun perfecta pentru orice copil, pentru cele doua surori mai mari ale mele si cei doi cumnati cred ca as alege Prince of Persia, Avatar si Inception astfel vor avea ocazia sa petreaca un Craciun mai altfel...un Craciun in care actiunea,suspansul si dragostea sa-i faca sa mai uite ca 2010 a fost un an de criza in care Boc ne-a mancat zilele si Basescu si-a mai trecut un an cu multe "succesuri" in calendarul propriu...
Yuki pe 21 decembrie 2010 10:28
As vrea sa am sub brad:
- Avatar ca mi-a placut foarte mult filmul si as vrea sa-l revad impreuna cu familia;
- Charlie si Fabrica de Ciocolata pentru Johnny Depp care joaca impecabil in toate filmele pe de o parte dar si pentru a lasa iar copilul din noi sa se bucure nitel;
- Marti dupa Craciun pentru ca l-am ratat la cinema;
- si eventual (nu tin neaparat) Legende pentru Viata pentru mesajul transmis.

Va doresc sarbatori fericite si sa aveti parte de un Craciun plin de magie.

Andrada1983 pe 21 decembrie 2010 10:59
Pentru mama mea as pune sub brad "Miracolul de pe strada 34" (varianta din 1947) pentru ca este un film de vizionat impreuna cu toata familia.
Pentru tata: Inception si Avatar pentru ca-i plac filmele de genul ( ca sa fiu corecta si mie :P )
Pentru sotul meu: Love Actually pentru ca este un film de cuplu cu o distributie foarte frumoasa in plus... "actiunea" se petrece in preajma sarbatorilor.
Pentru baietii din gaska: Everybody wants to be italian. De ce? Isn't it obvious?
Pentru fete: The notebook si Eat Pray Love...Ca sa ne satisfacem latura romanticoasa! :P
Pentru mine: The life of David Gale... Pentru ca m-am indragostit iremediabil de filmul asta, desi nu este unul romanticos, ba chiar din contra. Apoi ar mai fi Burlesque. Este un film care ma tenteaza. Si pentru colectia de filme romanesti mi-as dori: 15, A fost sau n-a fost, Hartia va fi albastra, Marti dupa Craciun si Amintiri din epoca de aur I si II.

Va doresc sarbatori de poveste si Un An Nou Fericit mai bun decat cel ce se incheie!

Andrada1983 pe 21 decembrie 2010 11:03
Trebuia sa aleg din filmele prezentate in articol? Ufffff... Trebuie sa refac lista de cadouri de Craciun?
GABRIEL2009 pe 21 decembrie 2010 11:09
EU AS DARUI FILMELE SALT SI INCEPUTUL PT PARINTII MEI FIINDCA II IUBESC MULT.SI ICE AGE 3 SI DEASUPRA TUTUROR PT FRATELE MEU.SI PT MINE AS DORI FILMUL AVATAR CEL CU 3 DISCURI FIINDCA E UN FILM CU EFECTE EXTRAORDINARE FIINDCA NU AM APUCAT SA IL VAD LA CINEMA.VA DORESC UN CRACIUN FERICIT SI UN AN NOU PLIN DE REALIZARI!
Iarina pe 21 decembrie 2010 11:14
Nu, andrada, nu e obligatoriu sa alegi dintre variantele propuse in articol. Cerinta este urmatoarea: "Ce filme v-ar plăcea să puneţi sub brad fiecărui membru al familiei şi de ce aţi alege aşa. Trei dintre cele mai bine argumentate şi emoţionante răspunsuri vor fi premiate". Ce filme in general!
DeeyanaD pe 21 decembrie 2010 11:21
Dorintele sunt multe si fara numar, dar:
- pentru tata Salt, pentru ca nimic nu se compara cu o tipa sexy ca personaj principal ;
- pentru bunici Amintiri din Epoca de Aur, pentru ca e mult mai usor sa razi acum de un regim prin care ai trecut si care cu siguranta te-a marcat;
- pentru unchiul meu Inception, deoarece o lume mai avansata nu presupune doar avantaje;
- pentru matusa mea The Bounty Hunter, deoarece Gerard Butler a ajuns visul oricarei femei, iar din combinatia cu Jennifer Aniston, a iesit o comedie excelenta.
- pentru verisoara mea de 4 ani Ice Age, deoarece este cea mai tare animatie pe care am vazut-o pana acum;
- pentru verisoara mea adolescenta si indragostita de pantofi, fara indoiala, Sex and the City 2, ce reprezinta visul ei de femeie new-yorkeza;
- si pentru mine, etern indragostita de Johnny Depp, Alice in Wonderland - un film spectacol.

cioflingar pe 21 decembrie 2010 11:21
pentru fratele cel mare ar fi bun un AVATAR, ca toti baieti se joaca pe calculator si sunt inebuniti de sf-uri si jocuri cu lupte/impuscaturi ... pentru cei mici un film precum Up ar fi exceptional sa le inveseleasca seara de ajun, sa le aduca un mic zambet pe chipul lor angelic, iar pentru parinti le-as oferi PRINTUL DIN PERSIA, o lume a aventurilor si fantasticului plus o idila romantica ... sa ii duca intr-o lume a filmului :)
ovidasmihai pe 21 decembrie 2010 11:27
Eu as darui mamei si tatei sub brad cele doua film cu Epoca de Aur pentru a vedea si o alta perceptie a comunismului. Parintii mei au trait sub comunism 32 de ani si il regreta foarte mult. Parintilor mei le plac in general filme istorie. Mungiu este regizorul preferat al parintilor mei.
Surori mele, Maria-Crsitina, i-as darui un film de aventura pe nume Inception pentru ca joaca Leonardo DiCaprio. Ea a vazut toate filme cu el si isi doreste foarte mult sa vada si acest film.
Noi nu avem posibilitatea sa cumparam filme noi la pretul de peste 50 de lei. Ar fii un cadou nesperat din parte dumneavoastra.
Craciunul este sarbatoarea pe care o iubesc cel mai mult. Nasterea Domnului inseamna totul pentru mine si ne face ca pentru o clipa sa ne lepadam de hainele existentei noastre stramte si sa judecam cu inima.
Craciun Fericit!!!

Gallagher pe 21 decembrie 2010 11:47
Sarbatori Fericite tuturor si nu uitati : Joy is not in things, it is in us!
Cred ca o combinatie intre aventura, animatie si romantism ar fi un cadou perfect pentru oricine iubeste filmele!
Cred ca Avatar, Ice Age si Prince of Persia s-ar incadra frumos intr-un cadou ideal acoperit cu obisnuita funda rosie :)
Cele trei combina o iluzie intre lumea reala si cea magica la care uni dintre noi viseaza de sarbatorile de iarna!

TinRin pe 21 decembrie 2010 11:49
Intr-adevar este chiar o provocare propunerea dumneavoastra. Sa incepem cu inceputul. Tatalui meu i-ash procura filmul SAHARA cu Matthew McConaughey deoarece stiu ca in delegatiile lui a citit cartea si ar fi impresionat si de ecranizare. Mamei mele, fiind in invatamant ,provocarea din DANGEROUS MINDS ar constitui o vizionare interesanta. Am doua surori gemene si deobicei cand iau ceva, nu iau la fel tocmai pentru ca ele schimba intre ele si daca sund doua chestii la fel, nu mai au ce schimba. Deci, una din ele este cosmeticiana si sigur BARBERSHOP i-ar placea, cealalta la fel prefera comediile si pentru a pastra linia de "gangstaz in comedies" mergem pe ARE WE THERE YET? - superb :) Si am ajuns la mine, in sfarsit. Zilele trecute am gasit pe raft intr-um magazin titlul suprem: BAND OF BROTHERS SPECIAL EDITION (METAL CASE) si eram cel mai fericit. Nu a fost sa fie asa, deoarece itemul respectiv nu avea pret si nu au gasit cei de acolo codul si pretul, si deci nu l-am putut cumpara. Am crezut ca plang de nervi. In orice caz, ar fi cadoul suprem pentru mine. In orice caz, SARBATORI FERICITE TUTUROR SI MULTUMIRI CINEMAGIA PENTRU TOT CE NE OFERI LA SUPERLATIV DE CEVA VREE INCOACE !
dani pe 21 decembrie 2010 11:53
@ovidasmihai

succes :) daca as fi putut vota ai fi avut votul meu

Mihay2009 pe 21 decembrie 2010 12:04
Incep prin a va spune tuturor Sarbatori Fericite cu familia sau persoanele dragi.
Incep cu fratiorul meu, pentru ca Craciunul este pentru copii, si ca este mai mic decat mine stiu ca i-ar "veni" bine un film pentru copii, de asemenea acest film este educativ pentru toata familia, dar mai ales pentru el Acest film este: UP(Deasupra tuturor) stiu ca se va bucura de acest film (pentru ca avea de invatat din film)
Pentru tatal meu, stiu ca-i plac filmele SF, asa ca i-as darui filmul Avatar, acest film este "tatal" filmelor SF.
Pentru scumpa mea mama, i-as darui un film de Actiune, gen Inception, pentru ca-l adora pe Leonardo DiCaprio, este unul dintre ce-i mai buni actori la aceasta ora.Si acest film este unul dintre cele mai bune din 2010.
Iar pentru mine, nimic special, imi plac filmele romanesti, despre perioada comunista(desi nu am trait in acele vremuri) -Amintiri din Epoca de Aur(ambele volume), dar nu dorinta mea este importanta si a familiei mele.
Va doresc tuturor un Craciun Fericit, si va amintesc ca un Craciun Ferict nu inseamna doar mancare, bautura si alte pofte, inseamna si adunarea familiei la masa de craciun, o colinda la brad si bucuria familiei intregite.
Craciun Fericit si un An nou Plin de Fericire si Sanatate!

dreammonica88 pe 21 decembrie 2010 12:15
Buna!
Mi-e imi plac foarte mult filmele horror! Dar nu si familiei mele...:(
Si pentru ca suntem in preajma sarbatorilor de iarna, as pune familiei mele sub brad un film pe care sa-l vedem impreuna si care sa ne introduca in atmosfera magica a Craciunului...
Un film de familie, care sa imbine aventura, suspansul, dragostea, toate acestea intr-un tablou fantastic de iarna...deja imi trec prin minte tot felul de scenarii...:)
Va multumesc si eu pe aceasta cale ca existati si ca ne indulciti existenta!
Craciun fericit! Toate cele bune!

elena pe 21 decembrie 2010 12:21
Imi place foarte mult ideea voastra pentru ca trebuie sa recunosc, ador Craciunul insa perioada anterioara lui imi displace deoarece cu greu gasesc cele mai bune idei de cadouri.Pentru prietenul meu as alege Inception (inceputul) pentru ca este fascinat de film.Am fost de doua ori la cinema cu el si l-am vazut insa pare sa nu fi fost de ajuns. Mereu imi spune ca e genul de film care trebuie vazut de foarte multe ori pentru a-i intelege profunzimile si sunt de acceasi parere.Asa ca mi-ar face mare placere sa-l mai vizionez de cateva ori alaturi de el.Pentru sora mea ar alege Avatar pentru ca sunt sigura ca ar fi fascinata de film, de efecte si in special de ideea geniala a filmului si pentru ca stiu ca nu a avut ocazia sa-l vizioneze pana acum.Cred ca as mai alege Salt pentru tatal meu.Ca oricarui barbat ii plac filmele de aventuri, iar daca mai este si Angelina Jolie, Craciunul lui va fi unul foarte fericit:)).Sarbatori fericite!Multumesc Cinemagia pt ideea concursului!!
memady2003 pe 21 decembrie 2010 12:24
Mereu inainte de Craciun eu si prietenul meu ne cautam filme pe care sa le urmarim in cele 3 zile. In general eu vreau desene care sa fie de Craciun-asta si pentru ca desenele mi se par mai vesele.
Ce as pune eu sub bradut pentru cei dragi ai mei?
Pentru ca din pacate anul acesta a murit mama mea am mai ramas eu si sora mea asa ca pentru sora mea i-as pune sub bradut filmul MIRACOLUL DE PE STRADA 34 .Este filmul ei preferat de Craciun si nu numai si stiu ca anul acesta cand o sa stam impreuna in seara de Ajun in jurul bradului o sa fie atmosfera ideala cand o sa ne uitam si la filmul acesta.
Pentru prietenul meu -care a fost alaturi de mine si cu care impart atatea lucruri de 7 ani i-as oferi cel putin doua filme : 1. LOVE STORY-este un film de care ne leaga multe momente si mai grele dar peste care am trecut si 2.CASABLANCA -apreciaza filmele bune si sunt sigura ca ar sta in fata filmului ca si cum l-ar vedea prima data.
Unchiului meu care a stat langa mama -cand i-a fost cel mai greu si pana in ultima clipa-cred ca i-as pune sub brad o colectie de STAN SI BRAN ...Asta l-ar mai inveseli putin si ar vedea ca din orice greutate te poti ridica si merge mai departe. Iar bunicii mele nu cred ca i-ar trebui nici un film sub bradut .Cred ca s-ar bucura sa ne aiba pe noi cei dragi in jurul ei de Sarbatori si asta ar implinio.
Va doresc Sarbatori Fericite!

heathaddict79 pe 21 decembrie 2010 12:36
Pentru ca intreaga familie a ramas fara servici din cauza guvernului si vom petrece cele mai triste sarbatori din toti anii, aceste cateva dvd-uri sunt binevenite pentru a uita de numeroasele griji si le voi aduce parintilor o luminita de bucurie in suflet. Here's for hoping it won't be such a depressing Christmas!
Daca as putea alege cadouri pentru fiecare, lista ar suna cam asa:

Pentru tata: Shutter Island, pentru ca ii plac thrillerele psihologice si conspiratiile
Pentru mama: Prince of Persia the Sands of Time sau The Sorcerer's Apprentice, pentru ca adora aventura si lumea fantastica, presarata cu putin romantism
Pentru fratele meu, pe care il iubesc f mult si anul asta nu i-am facut cadou nici macar de ziua lui, cadoul cu care ma pot revansa (cred ca ar lesina daca ar vedea sub brad): Inception, pentru ca este un fan impatimit al filmelor de Christopher Nolan si a cumparat Dvd-ul The Dark Knight cum a iesit, fara sa se gandeasca la bani
Pentru sora mea mai mare: The Imaginarium of Doctor Parnassus, pentru ca l-a iubit enorm pe Heath Ledger, are aproape toate filmele sale in colectie, si a suferit enorm cand acesta a murit, chiar si acum se mai intristeaza cateodata cand se gandeste la el, ar insemna enorm de mult pt ea sa puna la colectie actul sau final
Pentru prietena mea cea mai buna, fara de care nu stiu ce as face(merita cel mai frumos cadou pentru toate momentele din acest an cand a fost alaturi de mine la greu) : Charlie and The Chocolate Factory sau Alice in Wonderland, pentru ca sunt filmele ei preferate cu Johnny Depp (actorul sau preferat, despre care nu ezita sa vorbeasca daily) .
Pentru mine cadoul cel mai frumos ar fi sa-i fac bucurosi pe cei apropiati cu aceste cadouri, ce cu siguranta, isi vor amintii ce inseamna Craciunul (timpul miracolelor).

Va urez tuturor sarbatori fericite si multa bafta la anul pentru echipa cinemagia!

TinRin pe 21 decembrie 2010 12:58
@off topic

cred ca prin momente grele trecem toti, si trecand prin momente grele suntem mai puternici si putin mai pregatiti pentru toate momentele grele care vor urma.
Nu cred ca e momentul sa le insiram aici pentru ca cinemagia a spus ca raspunsurile "emotionante" vor fi premiate. Sper sa nu fiu inteles gresit. Daca e sa judecam cu inima, nu cred ca ar fi decent sa ne plangem pe forumuri. Eu personal nu sunt in stare.

Sarbatori Fericite si linistite tuturor !

MaNu pe 21 decembrie 2010 12:59
-Tatalui meu i-as darui "Avatar" pentru ca filmul te transpune într-o atmosferă cu totul nouă şi surprinzătoare; iar asta l-ar face sa viseze pentru cateva clipe.
-Pentru mama ar fi perfect "Ucenicul vrăjitor" pentru a avea aproape 2 ore pline de magie ( si pentru ca ii place Nicolas Cage)
-Pentru bunicii mei "Amintiri din Epoca de Aur" pentru a-si reaminti perioada comunista cu putin umor
-Unchiului meu i-as darui "Up" pentru ca i se potriveste, filmul avand comedie dar si drama; asta dupa parerea mea il descrie
-Si nu in ultimul rand mie, cred ca mi-as face cadou "Inception" pentru a-mi pune putin creierul in functiune :)

deea1102 pe 21 decembrie 2010 13:21
Ador sa fac cadouri (si sa primesc bineinteles:) ) dar cum bugetul este limitat nu am ocazia sa daruiesc atat cat mi-as dori....iar DVD-urile mi se par cadouri excelente (cel putin pentru mine sunt cadoul perfect) asa ca am decis sa profit de oferta voastra
- Mamei i-as darui PRINCE OF PERSIA (pentru ca stiu ca si-a dorit mult sa il vada la cinema si nu a avut ocazia si mi-a parut tare rau atunci) sau THE PIRATES OF THE CARIBBEAN (pentru ca pur si simplu adora filmele acestea si stiu ca nu se va satura niciodata de ele iar actorul ei preferat va fi intotdeauna Johnny Depp)
-Tatalui i-as darui cu siguranta SALT pentru ca prefera filmele de actiune sau AVATAR pentru ca nici pana acum nu a reusit sa il vada si nu cred ca ar mai scapa de data aceasta:))
-Fratelui meu mai mic i-as pune sub brad CRONICILE DIN NARNIA pentru ca i-au placut la nebunie si pentru ca le-ar vedea in fiecare zi ca si cum ar fi pentru prima data (si sincera sa fiu si mie mi-au placut foarte mult) sau as alege trilogia ICE AGE (dublata in romana) care l-a amuzat foarte mult in ciuda faptului ca nu a reusit sa citeasca subtitrarile in intregime
-Prietenei mele cele mai bune, Elena, i-as darui un film de dragoste precum KEITH sau DEAR JOHN ...desi nu este pasionata de filme in general adora filmele de dragoste si sunt sigura ca nu ar refuza sa vada aceste filme impreuna cu prietenul ei si cu o ciocolata calda intr-o seara friguroasa de iarna....(nici eu nu as refuza;) )
-Celeilalte prietene ale mele, Sorina i-as darui tot un film de dragoste ca cele mentionate mai sus pentru ca si ea adora filmele de dragoste cu o poveste impresionanta
-Iar bunicilor le-as oferi filme vechi clasice care sa le aminteasca de momentele placute din tinerete precum PE ARIPILE VANTULUI sau altele de care nu imi pot aminti acum dar pe care bunica mi le-ar enumera imediat daca as intreba-o..

Lista este lunga insa acestea sunt elementele importante din ea....Va multumesc si va felicit pentru aceasta idee interesanta !
Sarbatori fericite tuturor si muuulte bucurii alaturi de cei dragi!!:)

HB pe 21 decembrie 2010 13:27
Eu as alege Up sau Incption pt. ca sunt niset filme foarte bune mai ales Up.
HB pe 21 decembrie 2010 13:30
A,da si sa nu uitam si de Legende pt.Viata un film foarte bun .
HB pe 21 decembrie 2010 13:34
Ar fi fost foarte frumos sa adauge in lista Toy Story 3 si mai ales filmele Pixar pt. copii
johnnyg pe 21 decembrie 2010 13:35
Eu m-am hotarat sa nu aleg din lista de mai sus si sa aleg ce filme cred eu ca ar fi potrivite pentru membrii familiei mele.
Avand in vedere ca inainte de revolutie nu prea aveai acces la nu stiu cate filme in afara seratelor organizate pe la stiu eu ce camin cultural (asta daca nu stateai in orase mari), tatal meu "a crescut" cu acele filme de actiune de categoria B care au inceput sa fie difuzate in anii '90. Intr-adevar nu reprezentau chintesenta artei cinematografice, dar macar reprezentau "eroi" cu principii drepte care luptau pentru o cauza nobila. Nu aveau cele mai inspirate titluri, dar de atunci cateva din ele au devenit, exagerand, dar doar putin, filme cult. De aceea tatului meu i-as darui versiunea moderna si mult imbunatatita a acelor film, si anume THE EXPENDABLES.
Mamei, hmmm . . . . mare amatoare de povesti de capa si spada. Mama nu e foarte pretentioasa, si ce conteaza pentru ea cel mai mult e povestea. Cumva reuseste sa se piarda in poveste asa de mult ca restul elementelor cinematografice nu mai conteaza pentru ea. Asa ca primul film de gen care imi vine in minte e THE MAN IN THE IRON MASK. Nu e un film nu stiu cat de bun, dar are actorii, are povestea, are luptele cu spade, deci e perfect!
Cat despre sora mea . . . . trebuie sa am grija ce aleg. Filmul ei trebuie sa fie unul cat mai complet si solicitant, altfel ia somn, cum de altfel a mai si facut-o la multe filme si nu orice filme. De exemplu a desconsiderat total Donnie Darko. De aceea mi-as risca mana cu unul din filmele lui Nolam si anume THE PRESTIGE. E frumos, e bine jucat, perfect regizat, mister, fictiune care se imbina fara reprosuri cu realul, sacificiu de sine, magie. Cred ca sunt destule atribute incat sa o multumeasca.
Sarbatori fericite!

HB pe 21 decembrie 2010 13:36
A si ar mai trebui si filmul A Christmas Carol care se potriveste de minune cu Craciunul
baby1703 pe 21 decembrie 2010 13:45
Surorii mele i-as darui "Charlie si Fabrica de Ciocolata" deoarece cred ca este un film care dezvolta imaginatia oricarui copil prin minunatele imagini din fabrica de ciocolata, dar ar intelege si sacrificiile pe care le fac parintii pentru copiii lor si ca ce este mai important este iubirea, nu situatia materiala.(casa in care locuia Charlie era micuta si rece, dar acolo domnea iubirea).
Mamei mele i-as darui "A Nanny for Christmas" deoarece cred ca transmite perfect mesajul de a mai lasa grijile de la serviciu deoparte atunci cand vine acasa si sa se bucure de lucrurile marunte.

sweetintoxication pe 21 decembrie 2010 13:48
hmmm.....mi-ar placea sa primesc de craciun dvd cu inception, charlie and the chocolate factory si seven brides for seven brothers...
dianab pe 21 decembrie 2010 13:51
Ştiu că nu eu sunt cea mai importantă, dar o să încep cu mine să mă scap de-o grijă. Unul dintre filmele mele preferate e Good Will Hunting. Matt Damon şi Robin Williams fac un rol de excepţie. Pe lângă actori, şi povestea e extraordinară. Aş putea vedea filmul în fiecare zi şi mi s-ar părea la fel de bun. Nights In Rodanthe, Mona Lisa Smile sau The Notebook îşi au şi ele locul în inima mea.

Pentru mama, cel mai frumos cadou ar fi Inception şi Shutter Island. Îi plac filmele care o fac să gândească şi cele două o să-şi îndeplinească rolul. În plus, mă tot bate la cap că prietenele ei le-au văzut şi ea nu.

Pentru tata e clar: One Flew Over The Cuckoo's Nest. Sincer, nu ştiu de ce. Tot ce ştiu e că de fiecare dată când vorbim de filme, el vorbeşte de cuci.

Am şi o soră mai mică. :) I-ar plăcea foarte mult Ice Age. I-am tot promis, dar nu am apucat să ne uităm până acum. M-aţi scoate din încurcătură.

Ştiu că în “cerinţă” e vorba de membri familiei, dar vreau sa-i fac un cadou şi dirigintei şi pentru că e însărcinată, i-aş da The Curious Case Of Benjamin Button. Doar aşa, să o sperii puţin. Şi ca să mă revanşez, Scent Of A Woman, A Beautiful Mind sau Dead Poets Society (să-şi amintească de vremurile bune în care ne-a fost profă şi prietenă).

simcris2210 pe 21 decembrie 2010 13:55
Buna ziua
In primul rand va doresc sarbatori fericite si fie ca in anul ce vine sa aveti parte de impliniri si sanatate.
Am facut si eu o lista cu filmele pe care mi le doresc sub brad. Mentionez ca nu am vazut niciunul dintre aceste filme.
Pentru fratele meu as dori Salt si Inceputul. Mamei i s-ar potrivi Dr. Zhivago si Sapte neveste pentru sapte frati. Pentru tatal meu (care imobilizat la pat) as vrea Printul Persiei si Dr. Parnassus. Bunicii mele cred ca i-ar placea sa urmareasc[ Amintiri din Epoca de Aur. Iar eu imi doresc Viata minunata si Ucenicul vrajitor.
Multumesc pentru sansa de a castiga aceste minunate cadouri.

br0dye pe 21 decembrie 2010 14:11
Pentru cineva caruia ii plac filmele psihologice gen tatal meu, unul din filme ar fi INCEPTION.
Mamei mele ii plac filmele romantice, deci cred ca cel mai potrivit pentru ea ar fi : O VIATA MINUNATA.
Surori sau frati nu am, deci eu unul as prefera INCEPTION, AVATAR sau PRINCE OF PERSIA : THE SANDS OF TIME.
Din punctul meu de vedere din lista cu filme pe care ati enumerat`o voi mai sus, aceste filme ar fi cel mai ok !
Iar acum filme dinafara listei voastre de filme de pus sub brad ar fi : NOTHING LIKE THE HOLIDAYS, THE HOLIDAY, THE BUCKET LIST, THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON, o animatie faina cu tema Craciunului ar fi si THE POLAR EXPRESS, iar daca vreti sa radeti pana va cad sarmalele din gura : THE HANGOVER.

Remus C-TA pe 21 decembrie 2010 14:19
Salut.Parerea mea este ca cele mai potrivite filme atat pentru familie cat si pentru vecini si prieteni cred ca ar fi seria cu " AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR ".Iti arata viata din romania anilor 70' - 80' asa cum a fost ea in realitate spre deosebire de viata de acum.
butter_fingers pe 21 decembrie 2010 14:23
Nici nu stiti cat de mult as vrea sa le fac cadou parintilor mei cate un film, pentru ca au cam renuntat sa vada filmele care apar si nu ii prea mai intereseaza cinematografia. As vrea de Craciunul acesta sa le ofer cate un film ca sa le demonstrez ca cinematografia mai e in stare sa produca filme cerebrale, dar si emotionante. As incepe cu tatal meu pentru ca el e cel mai greu de multumit. As vrea sa-i ofer un film care sa ii spulbere toate prejudecatile legate de filmele din ziua de azi, si m-am gandit ca cel mai potrivit ar fi Inception. I-am aratat acum cativa ani Memento si a fost placut impresionat, dar din lipsa de timp si interes a refuzat sa vada Inception, oricat am incercat sa il conving.
Cand vine vorba de mama mea e mult mai simplu: ei ii plac filmele romantice sau care au o eroina ca personaj principal. Mi-as dori sa-i ofer un film mai diferit, dar tot romantic, doar sa ma asigur ca nu se obisnuieste cu dulcegariile. M-am gandit la (500) Days of Summer, dar cum acesta nu e in lista voastra m-am gandit sa-i ofer Avatar. I-am povestit atatea despre film, dar ea nu a reusit sa-l vada si cred ca va fi multumita de povestea de dragoste. Cat despre fratele meu (care e doar cu un an mai mic ca mine) lucrurile stau mult mai simplu: el e in tema cu filmele care apar, chiar daca gusturile noastre difera putin. Insa un lucru avem in comun: amandoi iubim animatiile. Una din animatiile preferate ale fratelui meu (spre surprinderea mea) este Up, film pe care l-am vazut impreuna si care ne-a placut la fel de mult.
Cam asta ar fi lista mea de Craciun pe anul acesta. Va urez tuturor Sarbatori Fericite alaturi de prieteni si de cei dragi!

ARP pe 21 decembrie 2010 14:23
Filme cadou pentru familia mea...Sunt un cadou ideal!
Tatei i-as darui "Inceputul". Ii place sa despice firul in patru, iar acest film i-ar atrage atentia cu siguranta pentru ca el cu greu gaseste un film care sa ii placa si de aceea nu se uita impreuna cu noi la film cand avem seara de cinema...
Mamei i-as darui "O viata minunata", deoarece este o fiinta romantica, vesela, optimista iar acest film are abilitatea sa reuneasca o familie pentru a-l urmari!
Pentru sora mea nu as lua nimic altceva decat "Printul Persiei: Nisipurile timpului". Imi aduc aminte cu amuzament cand a aparut primul joc si ea sarea speriata de la calculator pentru ca jocul te face sa intri repede in pielea personajului si ea lua totul foarte in serios.A devorat jocul ca pe o mancare delicioasa,iar filmul a pastrat cu succes actiunea si esenta acelei lumi.

geobusteni pe 21 decembrie 2010 14:26
Pentru prietena as alege The Imaginarium of Doctor Parnassus pentru ca mi-as dori alaturi de ea o lume in care sa putem fi cine dorim si sa putem alege liber ce dorim, astfel incat toate dorintele noastre sa devina realitate. Pentru parinti as alege Busola de Aur, pentru a le arata ca un singur copil (poate chiar al lor) poate schimba lumea. Iar pentru cumnat si cumnatica as alege Avatar, pentru ca povestea lor de dragoste se aseamana cu cea a celor doua personaje principale.
septick pe 21 decembrie 2010 14:29
N-am de gand sa incep cu tupeu, exprimandu-mi dorintele, asa ca va spun un Craciun Fericit! si Un an nou mai bun!
Dupa cum doriti, uitati lista mea. Nu ma astept sa le primesc toate DVD-urilor de mai jos, dar ar fi oricum un cadou nimerit:
-Inception, pentru ca nu este numai un must-see, ci si un must-have al anului
-Avatar, pentru efectele speciale de prima mana, care necesita a fi revazute
-Up, pentru ca inca nu l-am vazut si sunt sigur ca o sa ma inveseleasca in ajunul Craciunului
-Coraline, pentru ca am citit cartea (Neil Gaiman este magnific!) si sa am si ecranizarea in mana m-ar face foarte bucuros.
-Amintiri din Epoca de Aur, pentru parinti dar nu numai (si eu as fi curios sa ma amuz cu banalitatea acelor ani, ce acum a devenit domeniu de interes pentru multi tineri ca mine)
-Marti, dupa Craciun, caci am vazut ca este deosebit de laudat de criticii de pretutindeni. Un film pentru parinti si pentru mine, deopotriva.
-Boogie, pentru ca imaginea DVD-ului ma amuza nespus.
-Ar mai fi si Prince of Persia/The Sorcerere's Apprentice, pe care demult vreau sa le includ in filmoteca
-Dr. Parnassus (nu stiu de ce il vreau - PURA CURIOZITATE :D)
-Cele 3 filme romantice (Seven Brides for Seven Brothers....), pentru mama mea care este o romantica inraita. M-am saturat, prea se uita la telenovele, peliculele astea ii vor distrage atentia, cel putin pentru un timp.
Imi cer scuze daca am cerut prea mult (cam pe toate :) ) si va mai urez, voua, userilor de pe Cinemagia, un Craciun plin de iubire si de cadouri cu gramada!

rider17 pe 21 decembrie 2010 14:29
Inception,Avatar,The Holiday
miryreddy pe 21 decembrie 2010 14:30
Pentru ca-si doreste un Craciun spectaculos si de vis ,mamei ii voi darui ,pentru Inceput(ul) un film cu Leonardo DiCaprio asa cum i-am promis.
Ca sa nu fie gelos ,pe tata sub brad il va astepta un film cu sare (Salt) si piper si cu Angelina Jolie, preferata sa.
Nepoatei mele mici sper ca Mosu' sa-i aduca niste desene traduse in limba ei cu un batran morocanos si simpatic care s-o faca sa zboare sus (Up) pana la sania trasa de reni.
Eu as avea nevoie se putina magie de Craciun ca sa le indeplinesc tuturor celor dragi dorintele si cred ca Ucenicul Vrajitor ma poate ajuta.
Daca cumva va fii prea frig de sarbatori ne vom imagina cu toti ca suntem in Persia,stand la soare pe nisip si poate, cine stie, ne vom intalni si chiar si cu Printul Persiei.

dydutszu pe 21 decembrie 2010 14:51
Incep prin a va saluta pe toti si a le dori celorlalti participanti succes!
Lista mea de cadouri este foarte scurta, deci nu o sa va retina foarte mult.
Familia este pentru mine leaganul copilariei, amintindu-mi ce frumos era cand asteptam sa vin Mos Craciun. Pentru mine mereu Mosul a fost foarte darnic. As dori sa le fac cadou parintilor si fratelui meu de Craciun filmul "Charlie si Fabrica de Ciocolata" deoarece este un film potrivit pentru ei, oferindu-le ocazia de savura dulceata lui prin exceptionala poveste redata intr-un mod exceptional.
Christine, cea mai buna prietena a mea, o artista in devenire a muzicii clasice, putand urca 5 octave, si o prietena loiala, i-as oferi filmul "Hachiko: Povestea unui câine", acest film find foarte potrivit pentru ea,tinand seama ca omul caruia cainele ii era loial este un profesor de muzica.
As dori sa multumesc organizatorilor acestui concurs (cinemagia) pentru tot ce au facut si fac pentru iubitorii de filme. Imi cer scuze ca v-am retinut.
Dumnezeu sa fie cu voi si sa va indeplineasca toate dorintele. Hristos sa renasca in sufletele dumneavostra! Va urez Sarbatori Fericite!

Silvia64 pe 21 decembrie 2010 14:52
Pentru sotu lmeu"Pe aripile vantului"pentru ca mi-a suportat capriciile,toanele,nu m-a intrebat pe ce cheltui banii si nici cu cine vorbesc la telefon sau pe mes.
-pentru fiica mea cea mare:"trandafirii sunt pentru cei bogati"pentru ca este curajoasa,ambitioasa,sufletista,dreapta si sentimentala.
-pentru fiul meu:"Legendele toamnei",pentru ca este un spirit liber,mai rebel
_pentru fiica mea cea mica:"La rascruce de vanturi"pentru ca a citit cartea pe nerasuflat,la o varsta frageda si a fost fascinata de tot si toate si pentru ca iubeste Anglia.

hooly25 pe 21 decembrie 2010 14:59
avand in vedere ca de 4 ani de zile am ramas singur mi-as darui Salt ,Changeling, Unthinkable
Paul pe 21 decembrie 2010 14:59
Doresc sub pomul de craciun filmul Avatar / Inception / Salt pentru a urmarii filmul cu familia. Multumesc pentru ascultare si doresc bafta la toti participantii. Happy XMASS and New Year Soon >:d
stefaniabadea pe 21 decembrie 2010 14:59
Poi mamei mele care este o persoana foarte energica i-as darui DVD-ul cu Angelina Jolie pentru a o adora si mai ales ca ii place foarte mult filmul Salt pe care l-a vazut doar la cinema si inca nua re DVD-ul. Tatei i s-ar potrivi un film de familie pentru chiar daca este dedicat in special copiilor si vizionarilor in familie, acest gen de filme este constituit pe aventura sau comedie. Se bazeaza pe literatura pentru copii si se foloseste de personaje care mai de care mai ciudate: animale, personaje de basm, chiar si obiecte insufletite. Finalul filmului aduce de obicei si o anumita invatatura si orice element care poate perturba vizionarea este absent. Fantezia apare in multe asemenea productii si cele doua genuri fac o casa buna impreuna. Desi nu sunt foarte apreciate de catre critici, aceste filme fac deliciul copiilor si al tuturoor membrilor unei familii. Adicaaa filmul Marti, dupa Craciun si surioarei mele foarte micute un film pentru copii Coraline.
apascaru pe 21 decembrie 2010 15:01
I-as oferi sotului meu dvd-ul cu Inception. E pe 2 discuri, editie speciala pentru colectionari, sau cel putin asa vad in poza. Noua ne place sa ne numim colectionari de filme desi nu am ajuns la un numar impresionant de dvd-uri inca. Dar, de fiecare data cand vrem sa ne facem unul altuia o supriza, cumparam un dvd si ne umplem zilele de bucurie. Sunt cadourile care ne incanta cel mai mult.
Pe langa asta Leonardo DiCaprio a fost la inaltime in acest film.
Momentan suntem doar noi. Sper ca la anul sa va pot scrie ca as vrea un dvd cu Ice Age pentru copilul nostru.

Sarbatori Fericite tuturor!

Gabriel pe 21 decembrie 2010 15:06
Pentru tatal meu as pune sub brad "Cei sapte magnifici" pentru ca imi amintesc cum m-a luat de mana si m-a dus sa vad acest film, acesta fiind si primul film pe care l-am vazut impreuna.
Pentru mama as pune sub brad "La vita e bella" pentru ca imi reaminteste de toate sacrificiile facute de un parinte pentru copilul sau.
Pen

RyDeRz pe 21 decembrie 2010 15:09
Eu personal doresc filmul Salt deoarece Angelina Jolie este actrita mea fav si acest film este foarte gandit din cate am citit , pentru mama Avatar - merita un film frumos ... o idee noua .... pentru tata Inception - pe langa Leonardo Dicaprio actor bun , film complex la un alt nivel si chair pentru fratele meu Ice Age: Dawn of the Dinosaurs comedie animata frumoasa si bine vizionata orice varsta parerea mea .... Doresc tuturor noroc si un an nou fericit
blue_lion121 pe 21 decembrie 2010 15:15
Pentru sora..este complicat. Nu fiindca nu o cunosc, ci fiindca are gusturi variate. Probabil i-as face cadou setul de dvduri Gossip Girl, fiindca are o atractie fata de moda (doar e fata), fata de viata luxoasa din NY si fata de Chuck Bass. Ea oricum calatorind destul de mult nu a avut timp sa vada toate sezoanele deci ar fi un cadou inspirat. Cat despre film artistic...probabil "Breakfast at Tiffany's", acesta fiind filmul sau clasic preferat.
Pentru mama as lua...Across The Universe fiindca nu ai cum sa gresesti cand combini muzica "Beatles" cu o poveste de dragoste frumoasa scaldata intr-o mare de culori.
Iar pentru mine...A Christmas Carol...si ar fi pentru noi de fapt..fiindca este filmul ideal de vazut in Ajun, filmul care nu are cum sa nu te transpuna in atmosfera de sarbatoare si sa te faca sa simti iarasi spiritul craciunul atat de asteptat in copilarie. Insa oricum cel mai important nu este cum petreci Craciunul, ce cadouri faci sau ce primesti..ci cu cine petreci...asadar...sa aveti un Craciun frumos alaturi de cei dragi, fie ei familie sau prieteni...

Andreea pe 21 decembrie 2010 15:16
Lista cadourilor chiar imi da bataie de cap. Cu cate un film as scapa mai usor, astfel ca mamei i-as alege e A Christmas Carol pentru ca vad cum uita de sine si se transforma in Scrooge cateodata. Sper ca filmul sa o faca sa nu-si doreasca vizita celor trei fantome:P. Sora mea mai mica merita Up, o animatie grozava ce te duce in copilarie indiferent de varsta, iar cum ea se cam grabeste sa creasca acest film poate o "micsoreaza" putin. In felul asta ii amintesc ce frumos e sa fii copil, cum poti schimba chiar si cel mai morocanos batranel. De la batranel imediat ma gandesc la ta.Cred ca lui ,cu siguranta, i-ar placea Amintiri din Epoca de Aur I si II, in aceste fel le-ar avea doar pe DVD si am privii tu totii acest film fara sa fm nevoiti sa ascultam zeci "de amintiri din epoca de aur" la masa de Craciun :).
Astfel lista e terminata, cadourile sunt pe druuum si Mosu` a mai scapat de o mica povara. De mine sper totusi sa nu uite si "sa scape" tot cu un film despre magii, precum Stardust, care sa imi reaminteasca la nesfarsit ca pot avea ce imi doresc, terbuie doar sa cred in vrajile ori magiile mele.

miri_me pe 21 decembrie 2010 15:22
Bun, eu am o familie destul de mare, deci lista asta va fi lunga :)
Incep cu fratii si sora. Fratelui cel mare i-as darui filmul Inception deoarece ii place sa-si puna mintea la contributie cand vizioneaza un film. In plus, filmul ii satisface setea de actiune pe care o doreste la fiecare film. Totusi, nu stiu daca ar apuca sa-l vada pentru ca nepotului meu i-as darui DVD-ul filmului Cars si ar trebui sa se uite impreuna la el pana invata toate replicile. Si pentru ca a fost cuminte si i-a spus Mosului 2 poezii la serbarea la gradinita, i-as darui nepotului meu si filmul Toy Story (dar si pentru ca el nu il vrea decat pe Lightning McQueen si e timpul sa se uite de 100 de ori si la alt film).
Sora mea e insarcinata si cadoul perfect pentru ea, pe langa pantaloni de gravide sau alte chestii pentru copii, ar fi un DVD cu "Uite cine vorbeste" cu John Travolta; asa ca sa aiba o avanpremiera inainte de nastere. Cumnatului meu i s-ar potrivi Due Date fiindca adesea am impresia ca el e gravid, nu sora mea. Sper ca s-ar calma daca ar vedea filmul :)
Fratele cel mic, dar tot mai mare decat mine, ar aprecia orice film in 3D, deoarece el spune ca o data ce ai vazut un film bine facut in 3D, n-are rost sa mai suporti calvarul de a vedea un film "normal". Cam snob un pic, dar fie, e fratele meu! :)
Parintii mei nu prea se uita la filme, dar Amintiri din Epoca de Aur ar fi perfect pentru ei. Nu exista o zi in care tata sa nu-mi povesteasca cum era viata in "epoca de aur", cum era viata cand statea la internat departe de casa, cum statea mama la coada la lapte si toate povestile astea clasice. In plus, ai mei au ras cu lacrimi cand le-am povestit secvente din film.
Sa n-o uit pe prietena mea cea mai buna. Comedia romantica, cu happy end e ceea ce-si doreste ea. Ma cam bate la cap sa ma uit cateodata la o chestie din asta siropoasa, dar capitulez cu greu la insistentele ei. I-as darui o varianta mai fresh a unei comedii romantice, Easy A, care mi-a placut si mie.
Mai am membri in familia asta, dar ma opresc aici.
Sarbatori Fericite tuturor de la Cinemagia! :)

Rosanita pe 21 decembrie 2010 15:32
Pentru fiul meu, Andrei, care are 5 anisori, aleg fara ezitare "Deasupra tuturor", o animatie superba! Incerc sa ii modelez cumva prichindelului gusturile cinefile, si sa aprecieze mai mult peliculele mai pasnice, mai educative, si nu desenele care ruleaza la Tv, bazate pe violenta verbala si fizica, de genul Bakugan sau Ben 10. Pentru sotul meu... trebuie un cadou mai...consistent, pentru ca maine implineste o varsta frumoasa..asa ca aleg pentru el Amintiri din epoca de aur, mai ales ca el adora filmele romanesti, pe care le apreciaza ca fiind "filme adevarate, arta fara varsta". Mamei mele i-as darui O viata minunata, o pelicula care i-ar readuce zambetul pe buze si ar face-o sa vada viata asa cum e ea - frumoasa!
Pentru sora mea potrivit ar fi Ice Age 3, o animatie pentru toate varstele, care umple sufletul de bucurie si inocenta:) Si daca as mai avea cu ce sa imi cumpar si mie in dar un dvd, pentru mine as vrea Avatar, un film pe care l-am vazut de cateva ori, dar ma fascineaza de fiecare data!
Craciun fericit tuturor, alaturi de cei dragi:)

ramona_maria pe 21 decembrie 2010 15:43
Eu as face cadou in primul rand mamei mele dvd ul AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR sau LEGENDE PENTRU VIATA, cu siguranta s-ar bucura mult pt k adora acest gen de filme, verisoarei mele i as darui dvd urile de animatie pt k ori de cate ori vine la mine ma inebuneste sa i pun desene si sta pe capul meu pana obtine ceea ce vrea iar tatalui meu i as darui un dvd din genul celor de actiune-SALT,INCEPTION. ar fi frumos sa le pot darui aceste cadouri-„„Magia Sarbatorilor””. Sarbatori fericite tuturor&mult succes!
kathy15 pe 21 decembrie 2010 15:56
Foarte interesant articolul si intr-adevar mi-ati dat o idee foarte buna de cadouri pentru cei dragi! In mod sigur se vor bucura sa primeasca de la Mosu' cate un dvd cu filmul lor preferat .
Pentru tatal meu ,as alege trilogia "The godfather" (Nasul) , stiu ca este filmul lui favorit ,niciodata nu-l rateaza cand este la televizor si deja a citit si cartile pe baza carora a fost facut filmul ...cu siguranta ar fi foarte fericit sa aiba acest film in colectie si sa-l vada de cate ori vrea . Pentru mama ,as alege filmul "Not without my daughter" ,ea a citit cartea "Numai cu fiica mea" si a ramas profund impresionata de aceasta povestea ,pentru ca si ea are o singura fiica(pe mine) ,pentru care ar face orice si pe care nu ar parasi-o pentru nimic in lume ,asemenea eroinei din film .Dar daca nu as gasi acest film pe dvd ,dearece este un film mai vechi si nu stiu daca se gaseste la noi ,as alege filmul "The notebook" ,pentru ca ea este o fire mai sensibila si cu siguranta i-ar placea.
Pentru iubitul meu as alege sigur o poveste de dragoste , "A walk to remember" ,care este si filmul meu preferat ...acest film ne arata ca dragostea adevarata si pura exista si ca poate schimba oamenii ,iar finalul filmului ne arata o morala emotionanta , aceea ca dragostea ramane chiar si dupa moarte , dupa cum spune si Landon in final "Our love is like the wind, I can't see it, but I feel it.".
Bunicii mele i-as darui filmul "It's a wonderful life" pentru ca este un film clasic si cred ca i-ar placea. Verisorilor mei mai mici le-as darui colectia "Home alone" , aceste filme fiind foarte amuzante si dragute ,mai ales de vazut in preajma sarbatorilor ,eu imi amintesc si acum cand le-am vazut prima data de Craciun alaturi de parintii mei si de fiecare data cand le revad ,ma emotionez .
Iar pentru prietenele mele cele mai bune as alege niste filme mai noi . Pentru una din ele ,pasionata de filme psihologice as alege "Inception" ,pentru ca stiu ca a dorit sa-l vada si la cinema ,dar nu a reusit sa ajunga si cred ca ar fi foarte fericita sa-l primeasca ,mai ales ca ii place foarte mult si de Leonardo DiCaprio.Iar pentru cealalta prietena as alege" Avatar" pentru ca este un film remarcabil ,care ,dupa parerea mea, trebuia sa castige Oscarul , si este un film pe care oricine si-ar dori sa-l aiba in colectie.
Cam acestea ar fi filmele pe care mi-as dori sa le pun sub brad celor dragi .
Sarbatori fericite tuturor si pline de caldura sufleteasca si iubire ! Un an nou plin de impliniri!

Counter Strike pe 21 decembrie 2010 15:56
Felicitari cinemagia pentru initiativa.
Sunt la munca si tocmai i-am descarcat la sefu meu "Star Wars: Revenge of the Sith" si "Agora" in format HD, le-am scris pe un DVD de 8 giga iar tot de pe net am descarcat cate o poza si am facut si coperta cu filmele in cauza ca sa arate mai bine....asa ca nu mai mintiti sispuneti ca filmele in cauza le vreti epntru voi sau daca chiar vreti sa le faceti cadou si nu pentru colectia personala, sunt sigur ca "tata, mama sau verisoara de 5 ani" s-ar multumii si cu cate o copie pirata, fie ia si in format HD sau Blu Ray.

PS: cei care nu aveti cont pe cinemagia.ro nu mai scrieti aiurea pentr premiu pt ca chiar daca castigati, nu se poate lua legatura cu voi sau sa demonstrati ca voi ati scris articolu.

Al3xX09 pe 21 decembrie 2010 15:58
In primu rand sarbatori fericite tuturor;)..Eu as pune sub brad pentru tatal meu Avatar,Salt,Prince of Persia: The Sands of Time,iar pentru mama Marţi după Crăciun..Si pentru fratele meu Up, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs,Inception..Si prieteniilor mei The Sorcerer's Apprentice, Prince of Persia: The Sands of Time,Avatar,Inception,Salt,Up, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs....Va doresc mult succes !
condor2 pe 21 decembrie 2010 16:09
Pentru parinti as alege AVATAR,pentru ca li se potriveste de minune,pentru fratele mai mare PRINCE OF PERSIA,mai potrivit nu se poate,iar pentru restul familiei SAND OF TIME sau GOLDEN COMPAS,este alegerea ideala.Va place alederea nu-i asa?
drogurilegaleorg pe 21 decembrie 2010 16:18
Eu as darui Inception fratelui mai mic, ca sa creasca :D
bob pe 21 decembrie 2010 16:42
UNDE E CEVA MOCA, SE UMPLE PAGINA DE MESAJE. EU NU AŞ ALEGE NICI UN FILM. AU EI BANI SĂ ÎŞI CUMPERE CE VOR. SĂRĂCIILOR!
smiley3abe pe 21 decembrie 2010 16:42
Nu o sa scriu ceva siropos, pentru ca nu vreau neaparat sa castig premiul, ci doar sa imi exprim opinia. Nu pot sa ma gandesc la ceva pt. fiecare membru al familiei in parte, dar cu siguranta le-as darui tuturor It's A Wonderful Life. Este cel mai frumos film de Craciun facut vreodata si nu cred ca va fi unul mai frumos. Il urmaresc in fiecare an si intotdeauna imi dau lacrimile. Cred ca orice persoana ar trebui sa il vada. Este un film care te face mai bun. Succes celorlalti participanti. Sarbatori fericite! :)
alexander19 pe 21 decembrie 2010 16:49
Sunt obisnuit sa recomand filme prietenilor si apropiatilor si cred ca as reusi sa-i surprind placut cu alegerile pe care le-am facut.
Pentru mama as alege ’Julie and Julia’ pentru ca stiu cat de mult ii place sa gateasca si sunt un pic dezamagit de faptul ca in ultimul timp nu a mai incercat nimic nou. Poate dupa vizionare, va prinde mai mult curaj si inspiratie pentru a depasi rutina culinara. Nici idea de a-si crea un blog sau de a scrie o carte de bucate nu ar fi deloc rea. ’La vie en rose’ e un alt film pe care i l-as darui mamei pentru simplul motiv ca adora muzica lui Edith Piaf si sunt sigur ca ar fi surprinsa de viata artistei.
Nu stiu cum se face, dar sora mea reuseste sa vada foarte multe filme, insa le omite tocmai pe cele care sunt foarte apreciate, premiate, vazute drept revelatii ale anului etc. Din acest motiv am ales pentru ea ’Avatar’, ’Inception’ si un film ceva mai vechi, dar memorabil - ’Le fabuleux destin d'Amelie Poulain’. Cred ca ar fi timpul sa mai renunte la filme siropoase, comedii romantice si alte chick-flick-uri.
Pentru tata mi-a fost destul de greu sa aleg. Nu e un mare amator de filme, dar bazandu-ma pe pasiunile lui pentru politica, istorie si box - o mai veche pasiune, am ales ’The Hurt Locker’‚’Das Leben der Anderen’ si ’Cinderella Man’.
Pentru nepotii mei favoriti am doua pack-uri speciale. Pentru Diana (16 ani) aleg inevitabil ’Twilight: Eclipse’ si ’The last song’. Eu i-as darui ’The Breakfast Club’ sau ’Sixteen Candles’, dar stiu ca ar aprecia mult mai mult sa aiba in colectie doua filme cu „idoli” precum Miley Cyrus sau Robert Pattinson. Pentru Stefan (6 ani) as alege fara sa stau pe ganduri ’Toy Story 3’ si ’Up’ si i le-as darui rapid (fara sa stau pe ganduri:)) pentru ca altfel as fi tentat sa le pastrez pentru mine.
Lista ar fi mult mai cuprinzatoare, dar ma opresc aici. Sarbatori fericite tuturor!

BioBoy93 pe 21 decembrie 2010 17:44
Un concurs generos din partea site-ului sa speram ca veti continua asa.
Sunt foarte multe filme din care as putea alege ca drept cadouri si daca ar fi sa ma iau dupa preferintele fiecarui membru al familiei doleantele ar fi urmatoarele: tata sigur ar aprecia un mister/sf cum ar fi Inception, dar cred ca nu s-ar da inapoi daca ar fi vorba de un dvd cu The Shawshank Redemption, care sigur i-ar merge fix la inima avand in vedere ca a vazut toata seria Prison Break si ca este un fan infocat al acestui gen. Mama sigur ar aprecia o comedie romantica, Letters for Julliet cred eu ca ar fi pe placul ei fiind o comedie foarte bine inchegata. Am ajuns la partea mai grea, mofturoasa familiei (sora mea mai mica) as baga mana in foc cavrea o animatie, dar problema este care, ca nu prea ii plac cele gen Despicable Me ( facand exceptie fazele cu Agnes) , cred ca o animaie potrivita pentru ea ar fi Brother Bear (Fratele Urs), doamne m-a innebunit de cand tot imi zice sa il caut. La final daca ar fi sa imi pot alege si eu cadoul acesta ar fi un dvd cu The Pianist deoarece sunt un mare fan al filmelor de razboi, iar din cate am auzit (inca nu am vazut filmul) The Pianist este o capodopera.
In concluzie pot spune ca daca as cere prea mult cate un film per membru pe familie, Charlie si fabrica de ciocolata ar fi un film minunat pentru intreaga familie si pot spune sigur ca nici-un membru al familiei nu s-ar da inapoi sa il vada.

mikivladu pe 21 decembrie 2010 17:48
Cel mai bun film de Craciun este : Love Actually - i l-as darui surorii mele pentru ca est eunul dintre filmele ei preferate si, mai ales, pentru ca nici anul asta cadoul meu nu se ridica la inaltimea dragostei ce i-o port.
Pentru baietelul meu de 12 ani, i-as darui cele trei filme Toy Story, le-am vazut impreuna si stiu sigur ca, pana acum cel putin, nu i-a placut mai mult o animatie ca aceasta serie
Cam atat. Ceilalti membrii ai familiei mele nu apreciaza atat de mult filmele

PS daca ar fi sa-mi pun si eu sub brad un film... sau doua, ar fi Inception, Shutter Island, The Hangover si Due date :)

cmv_1806 pe 21 decembrie 2010 18:08
Primul cadou ar fi pentru mama: Cand a inceput revolutia noi tocmai ne pregateam de inmormantarea bunicului, astfel ca la 21 de ani de atunci mama ar surade amar langa pozele celor dragi, urmarind Amintiri din epoca de aur.
Nepotul meu de 12 ani a jucat la nesfarsit pe PS2 toate volumele din Printul Persiei, astfel daca i-as pune sub brad filmul inspirat din jocul omonim parca-i vad degetele agitandu-se frenetic pe joystickuri imaginare.
Pentru sotia mea, medic, Doctor Zhivago, ar reprezenta cateva ceasuri de transpunere intr-un alt secol, cu alte probleme si perspective asupra vietii.
Pentru baietelul meu, calatoria cu balonul - Deasupra tuturor- l-ar bucura mult iar la finalul filmului m-ar pune sa-i promit ca daca nu-i cumpar un balon cu heliu macar sa facem o calatorie cu unul inchiriat.
Pentru mine nu vreau nimic, decat sa-i stiu sanatosi, fericiţi şi in siguranta pe cei dragi, si privind clasicul O viata minunata, sa putem exclama ca traim un film de iubire

pris pe 21 decembrie 2010 18:08
Doresc in primul rand sa salut ideea dumneavoastra si pe toti cei care si-au exprimat dorintele, acum eu fiind un "devorator" de filme as dori toate filmele sub brad...dar stiu ca nu se poate..sau se poate??? ca doar este Craciunul, nu?...totusi sa imi doresc numai cateva:

- pentru tatal meu, fiindca uneori inca mai retraieste si rememoreaza acele vremuri, si sigur i-ar face placere sa si le reaminteasca , " Amintiri din epoca de aur"

- pentru mama mea, fiindca-i plac foarte mult natura, si peisajele frumoase, "Avatar"

- pentru vecina mea de la parter, fiindca lumineaza cu dragalasenia si zambetul ei tot blocul, " It's a wonderful life"

- pentru mine, fiindca recunosc, desi varsta atesta contrariul, sunt inca un copil, " Up"

Va doresc tuturor Sarbatori Fericite!

leachim1337 pe 21 decembrie 2010 18:10
Eu as dori sa primesc Inception pentru ca de Craciun putem intr-adevar sa visam lumea pe care o vrem, chiar daca aceasta fantezie are loc in magia sarbatorilor de iarna, pentru cateva clipe :)
dayanna11 pe 21 decembrie 2010 18:14
Mamei mele i-as darui filmul cu care se identifica Mandrie si prejudecata, aceasta povestea de dragoste fiind probabil singura pe care ar putea sa o vada in nestire. Este o poveste care te face sa tremuri la idea unei astfel de iubiri pure dar pasionale in acelasi timp. Impotriva oricarui obstacol, impotriva societatii, Elizabeth Bennet si Fitzwilliam Darcy par a fi sortiti unul altuia de ceva mai puternic decat firea, ceva ce am numi destin. Fiindca iubirea apare atunci cand te astepti mai putin, fiindca cateodata ne indragostim de persoana cea mai putin potrivita, fiindca iubirea nu este logica sau inteleasa, fiindca iubirea nu cunoaste matematica si fiindca toti speram sa avem parte de triumful iubirii in vietile noastre. Acestea ar fi motivele pentru care mama si chiar si eu iubim aceasta minunata poveste. Pana la urma, insa, cine era mandru si cine avea prejudecati? Eu nu stiu, si inclin sa cred ca nici personajele lui Jane Austen nu stiu, caci nu se mai identificau ca doua personae, erau deja unul. Este o viziune romantica.
Fratelui meu i-as darui trilogia The lord of the rings(sau unul din cele trei), singurele filme care i-au luminat privirea de fiecare data cand le-a privit, fiind si singurele pe care a putut sa le vada de mai multe ori. Intr-un timp spunea ca The lord of the rings este cel mai bun film al tuturor timpurilor si ca Peter Jackson a fost un om ca toti ceilalti pana cand a avut acesta idee, sa realizeze filmul. De atunci nu a mai fost ca toti ceilalti, a fost mai mult decat noi, caci a daruit lumii esenta tuturor filmelor bune intr-unul mai puternic decat cuvintele, un film care a facut magie si a cucerit mintile si sufletele oamenilor de pretutindeni, oameni de toate varstele.
Tatalui meu i-as darui filmul Indian O floare si doi gradinari, film de care inca povesteste cu drag si emotie in glas chiar si azi, dupa mai bine de 25 ani de cand l-a vazut prima oara cu mama, pe vremea cand o curta sa ii fie iubita. Fimul acesta nu numai ca est eo poveste minunata de iubire dar este si o lectie pentru toti de marinimie, curaj si iubire neconditionata. Sunt sigura ca l-ar impresiona foarte tare sa-si vada filmul preferat sub brad, film care ascunde in spate doua povesti minunate de iubire: cea din film si cea a parintilor mei.
Dragei mele bunici, care este cea mai puternica si mai admirabila femeie pe care am avut onoarea sa o cunosc, i-as darui filmul The notebook, care dupa parerea mea cea mai frumoasa poveste de iubire transpusa vreodata pe micile ecrane. As putea scrie pagini intregi despre scumpa mea bunica care a trait cea mai emotionanta, extraordinara, inimaginabila poveste de iubire cu bunicul meu, care azi nu mai este printre noi. Au trait unul pentru celalalt, au luptat sa fie impreuna, au renuntat la iluziile materiale pe care puteau sa le aiba separat, doar ca sa fie impreuna. Imi doresc sa traiesc o astfel de iubire absoluta despre care scria Camil Petrescu si pe care au trait-o bunicii mei. De aceea, filmul The notebook consider ca ar fi o reala delectare pentru bunica mea si i-ar aduce aminte de multe lucruri nepretuite pe care le-a trait.
Pentru mine, ar fi o delectare si o experienta emotionata oricare din filmele pe care as dori sa le daruiesc familiei mele. Vazandu-I pe ei fericiti, voi fi si eu fericita. Pentru mine, cea mai frunoasa scena de film este un moment cu familia mea. Asta o spune o cinefila, un om care adesea spune ca traieste pentru filme bune. Totusi cel mai bun film este un moment alaturi de cei dragi. Este o imagine pe care o vei purta cu tine insuti/insati o viata.
Va multumesc pentru sansa! Sarbatori fericite tuturor!

mariaalina pe 21 decembrie 2010 18:51
Ca si cadouri de Craciun pentru familia mea, aleg sa le pun sub brad filme :).
~Parintilor mei am sa le pun sub brad un film romantic, de dragoste, un film care sa-i tina imbratisati si sa-i uneasca dupa un an in care nu au avut timp sa se uite impreuna la un film, acesta este 'O viata minunata' (1946), filmele vechi au ramas in topul preferintelor mele.
~Hai sa-i iau si surorii mele un film cadou cu toate ca nu a fost cuminte, un film la care sa ne uitam amandoua ( de ce sa nu am si eu un film sub brad la care sa ma uit :D), aleg un film foarte dragut sunt sigura, animatie si aventuri - ' Coraline'.
~Si sa nu uit de bunicuta mea, care nu prea mai vede sa citeasca asa ca ei ii ofer filmul romanesc 'Marti, dupa Craciun', acesta este simplul fapt pentru care ii aleg un film romanesc pentru ca sincera sa fiu, filmele romanesti nu sunt printre preferatele mele :(

cristinukk pe 21 decembrie 2010 18:54
Mamei mele i-as darui filmul ''Step up" deoarece este o persoana care ii place muzica,dansul si actiunea in general.Stiu foarte bine ca ei ii plac foarte mult filmele muzicale si de aceea i l-as darui pe acesta cu mult drag si as stii ca va fi foarte multumita.Tatului meu ii place istoria si ii place sa se documenteze.Lui i-as oferi un film mai nou aparut,care situ ca a citit si cartea originala inainte de a aparea filmul,acesta fiind ''Codul lui DaVinci''.Iubitului meu i-as darui un film care sa ii starneasca atentia si amuzamentul.Dar nu ma gandesc la comedii deoarece el este o persoana foarte diferita,nu v-ati astepta,dar el rade la filme horror.De aceea m-am si indragostit de el,deoarece si eu sunt o persoana identica.Lui,hm,I-as oferi de exemplu,Saw toate cele 6 parti,The grudge,Sleepy Hollow,Interview with The Vampire: The Vampire Chronicles,Pirahna si foarte multe altele.Pentru mine,toate cadourile care le daruiesc vin din inima si cu sansa de a ne apropia mult mai mult deoarece in aceste lucruri consta Craciunul: iubire,respect si cadouri.In fiecare an,fiind ziua mea de Craciun,mi s-au oferit cele mai frumoase cadouri,nu neaparat ca au fost ceea ce mi-am dorit,dar faptul ca au fost din inima si fiind alese cu dragoste m-au facut fericita si plina de emotii.Doresc tuturor celor dragi,tuturor celor care au credinta si dragoste in suflet un Craciun cat mai frumos si plin de bucurii.Va multumesc.Sarbatori fericite si Mosul sa va aduca toate cele bune!
Sergiu19 pe 21 decembrie 2010 19:00
Parerea mea,e una simpla.Adica nu vreau sa fac drame si situatii,despre cat de prost imi merge (mie si familiei),dar pe scurt povestea mea exprimata in filme.
In primul rand la taicameu pe care nu l-am vazut de 3 ani jumate,care a divortat de maicamea cand aveam 1 luna(acuma am 19ani) i-as darui filmul It's a Wonderful Life din ani 50'(O viata minunata) pentru ca eu consider ca se potriveste.Chiar daca nu prea merita atentie din partea mea stiti vorba aia De Craciun fi mai bun...
In al doilea rand la maicamea care nu a lucrat timp de 9 luni si acuma 2 saptamani slava domnului a reusit sa se angajeze in cu totul altceva.Ea e specializata in domeniul psihologic are o facultate si un master.I-as darui filmul Shutter Island si When Nietzsche Wept pentru ca ar putea *Da mai departe* daca intelegeti ce vrea sa spun(este si un film).
In al treilea rand prietenei mele Alexandra,careia i-as face cadou filmul Avatar deoarece a fost primul nostru film la care am fost impreuna.Ea inca mai are biletul,eu nu(is mai aiurit asa).Tin minte ca am facut din centru pana la Cinema 40 de minute si taxiul m-a costat 16 lei care,in mod normal ar fi durat 10 minute si 6-7 lei.
In al patrulea rand bunicii mele pe care o respect extrem de mult pentru tot ce o facut pentru mine,tot ajutorul pe care m-i la oferit i-asmultumi prin filmul Up in the air(Deasupra tuturor) deoarece ea mi-a zis ca vrea sa triasca si sa ma ajute pana sa ajung cineva,cineva "Deasupra Tuturor".
In al patrulea rand bunicului meu i-as face cadou filmul Hartia Va Fi Albastra,un film pe care el sigur il va intelege pe deplin.
Si in ultmul rand mie mi-as face cadou Inception sau in principiu orice film de la Chris Nolan si fratele sau Jonathan(scenarist foarte bun !).Eventual Inchisoarea Ingerilor un genial film cu Morgan Freeman,Se7en(genialul dintre noi Morgan Freeman) sau chiar Along came a spider tot cu el.In princpiu acestea sunt filmele care ma reprezinta sau imi reprezinta familia.
Cu Stima si Respect,
Sergiu,Oradea,19 ani,va ureaza Craciun Fericit ,Revelion cat mai frumos si plin de FIlme si tot ce doriti si multe felicitari castigatorului !

bogdi_07_yo pe 21 decembrie 2010 19:18
Eu le-as da cadou pe toate :D
lagunablu pe 21 decembrie 2010 19:33
Eu as alege pentru cei mici "Coraline", pentru cei mari "Once Upon a Time in America" si pentru toata lumea "Avatar".
eenie.meenie pe 21 decembrie 2010 19:49
Dorintele mele ar suna cam asa:
- pentru tata, dependent din fire de filmele de actiune cu caracter (cat de cat) psihologic, "Inception", pentru ca nimic nu este mai bun decat un film care iti pune putin mintea la contri butie
-pentru mama, pasionata de supranatural si povesti de dragoste, "Avatar", pentru ca ar tine-o cu sufletu la gura( si asa ar mai tacea)
-pentru fratele meu mai mare "Salt" pentru ca, in primul rand m-ar scuti de ore intregi de umblat prin magazine dupa cadoul perfect pentru firea lui pretentioasa si nu as mai primi acea privire plina de subantelesuri deoarece o domnisoara super-eroina super-frumoasa i-ar hrani orgoliul
-pentru surioara mea mai mica, vesnic indragostita de filmele de groaza si animatii, ceva care sa combine cele doua manii, un film ideal ar fi " The nightmare before Christmas", ca tot e Craciun
-pentru Andreea, Ada cum ne place s-o numim, "Grown Up" pentru ca ma face mereu sa rad si acum a venit vremea sa i-o platesc cu aceeasi moneda....si pentru ca e filmul ei favorit
-pentru Anda, sensibila si delicata, filmul " Letters to Julliet", care o va face sa rada si sa planga, pentru ca asa e viata
-pentru mine filmul" Sex and the city" ( nu conteaza daca e 1 sau 2), pentru ca sunt pana peste cap indragostita de filmul acesta, dar nu am apucat inca sa-l vad
si pentru verisoara mea pe care nu am mai vazut-o de aproape trei ani, si sora sa pasionata de tot ce tine de supranatural, filmele "Harry Potter and the Deathly Hallows Part. 1" si "Orphan"
Craciun fercit tuturor si felicitari castigatorilor!

ralucaok pe 21 decembrie 2010 20:59
Mi-ati dat niste idei bune pentru cadouri de sarbatori,pentru ca sunt in fiecare an in lipsa de inspiratie si incerc sa ma inspir de peste tot:prieteni,reviste,internet.Misiunea mea va fi acum mai usoara si o sa aleg din lista voastra cu sugestii.Problema va fi ca lista voastra e mult prea mica pe langa lista mea in care am inclus familia,prietenii,sefii,colegii de serviciu.
Fetita mea i-a promis lui Mosu ca va fi cuminte,va lua note mari la scoala si isi va asculta parintii.Asemenea promisiuni care nu vor fi in totalitate tinute ,ca de e copil ,merita rasplatite cu un cadou care sa o motiveze si care s-o bucure asa ca pentru ea aleg Coraline.
Un cadou special pentru acel cineva deosebit din viata mea-sotul -Avatar cu povestea lui de dragoste .Pentru el aveam si alte idei pe care sa le pun in practica ,dar unele mi s-au parut prea impersonale.iar altele nu se potriveau sarbatorilor de iarna,insa o poveste de dragoste ii va intretine flacara dragostei.
Oricant de bine mi-as cunoaste mama am ramas si in cazul ei in pana de idei pentru ca al ei cadou trebuie sa exprime multa dragoste si astfel pentru ea am ales o intalnire cu ingerul pazitor din fimul O viata minunata.Ea sigur va lacrima atunci cand il va vedea.Daca In cazul mamei am ales ceva ce mi-ar placea si mie pentru ca sunt si eu femeie si gandim la fel,la tata e putin mai greu pentru ca in general barbatii au altfel de gusturi si filmele pe care le vede mama de obicei I se par prea siropoase,asa ca pentru el aleg un film romanesc -Boogie .Pentru fratele meu ceva de actiune-Salt,iar surorii mele un film intelligent –Inception.
Bunicii care are obiceiul de a pastra toate cadourile de la copii si nepoti si de a le incarca cu valoare sentimentala si pentru care amintirile sunt foarte importante i-am ales Amintiri din epoca de aur .Bunicului care este alaturi de bunica pensioner si are mult timp liber vreau s ail ocup in mod placut cu un alt film romanesc-Hartia va fi albastra.Sper sa fie o alegere buna,deoarece nici eu nu am vazut inca filmul.
Sursa de stress a mai scazut acum ca jumatate din lista de cadouri am ocupat-o.Pentru verisorii mei Alice si Bogdan m-am gandit ca le-ar place lui-Printul din Egipt,iar ei Busola de aur.Pentru mamica lor un film romantic 7 mirese pentru 7 frati,iar pentru tatal lor aleg tot un film romanesc-Marti dupa Craciun.Pentru nasii nostrii ei-Doctor Jivago pentru nasa si pentru nasu’ aleg tot Amintiri din epoca de aur.Copiilor lor –Ice age si Deasupra tuturor.Mai raman prietenele mele carora le voi allege tot din filmele clasice;Doctor Jivago,o viata minunata,7 mirese pentru 7 frati,iar copiilor lor Busola de aur, Legende pentru viaţă, Dr. Parnassus, Ucenicul vrăjitor, Prinţul Persiei: Nisipurile timpului.Am uitat de socrii-ce rusine! Dar mai bine mai tarziu decat niciodata pentru ei filmele potrivite ar fi tot Amintiri din epoca de aur.Un dar ce trebuie sa vorbeasca despre respectul pe care il port ,chiar daca avem o relatie de prietenie este cel pentru seful meu si lui i-as darui Inception.Apoi urmeaza colegii de serviciu alaturi de care stau in fiecare zi peste 8 ore si stiu ca si-ar dori filme ca Avatar si Salt pline de actiune si suspans.Mai am cativa prieteni si cateva rude pe care nu le-am mentionat ,dar cu ajutorul vostru lista mea e pe final.SARBATORI FERICITE!

Abel92 pe 21 decembrie 2010 21:31
As cumpara pentru parintii mei filmul “Amintiri din Epoca de Aur” pentru ca cred ca reflecta anii din timpul comunismului, si filmul “Shrek” deoarece am vazut pana acum cele trei filme aparute deja si ne aduce o liniste sufleteasca.
Mie dor de filmul “Inception” prentu ca asta vara in timpul petrecut la mare numai la asta ma gandeam, auzeam ca e cu vise si actiune. Rula tocmai filmul la Constanta in cinema, dar nu puteam sa ma duc singur sa ma uit, iar parintii erau ocupati cu plaja.
Oricum in fiecare Craciun ne uitam la filmele vechi ca sa simtim sarbatoarea.

andreea0621 pe 21 decembrie 2010 23:28
Filmele pe care mi le doresc sunt : Salt, Inceputul si Deasupra tuturor. Primul mentionat mi-l doresc enorm pentru ca-mi aminteste de cat de mult am asteptat sa apara pentu ca Angelina Jolie este actrita mea preferata inca de cand era mica si orice film cu ea ma bucura. Cel de-al doilea, Inception, are o valoare sentimentala pentru ca a fost prima oara cand am vazut un film la cinema drive-in cu iubitul meu, iar ultimul mi-l doresc pentru varul meu de 10 ani la care doar cand imi inchipui cum ar reactiona cand i l-as da, ma emotionez. Va multumesc frumos si sarbatori fericite!
monisss pe 22 decembrie 2010 00:04
Cea mai frumoasa perioada a sarbatorilor este atunci cand incerci sa ii bucuri pe cei dragi si cum altfel decat prin prezenta ta si prin oferirea unui cadou potrivit pentru ei. Din punctul meu de vedere unul din cele mai potrivite cadouri ar fi un film care sa ii reprezinte.
Pentru tata as alege Walker, Texas Ranger, cu Chuck Norris, avand in vedere ca este un film de actiune in finalul caruia binele invinge raul.
Pentru mama as alege Julie & Julia, datorita faptului ca nu ar fi rau sa incerce si ea cateva retete mai deosebite dintr-o carte de specialitate
Pentru fratele mai mic as alege Toy Story, care il invata sa se bucure de copilarie
Pentru sora as alege 13 Going to 30, care ne invata ca ar trebui sane bucuram de fiecare moment frumos pe care ni-l ofera viata, sa traim momentul.
Pentru bunici, One Special Night, cu Julie Andrews si James Garner, actiunea fiind una foarte frumoasa, romantica, intr-un cadru frumos, ce ne invata ca dragostea nu are varsta.
Pentru familie as recomanda The Sound Of Music, un film care nu se va demoda niciodata si care ne invata sa valoram mai mult familia.

mirko pe 22 decembrie 2010 00:29
Chiar si in aceasta perioada atat de magica, filmele de multe ori ne poate reuni, de la cel mai mic la cel mai mare, si ne ofera posibiliatea sa radem, sa suferim, sa ne infricosam sau sa ne puna anumite semne de intrebare. Lista mea include titluri precum:
- Mamei mele: " Frickey Friday' - Pentru a ramane mereu tanar asa cum este si acum;
- Tatalui meu: "Ghost" - Pentru ca sper vreodata sa-l revad si sa-i spun cat imi e de dorde el;
- Surorii mele: "Bringing down the house" - Pentru ca sper sa ai cel putin jumatate din copii din poveste;
- Cumnatului meu: "Terminator 1&2&3&4" - Pentru ca e mare fan al seriei;
- Iubite mele: "If Only" - Pentru ca a fost pentru prima oara cand a plans in bratele mele;
- Bunicii mele: 'Nea Marin Miliardar" - Il iubeste cu nabadai pe Amza Pellea si fiecare fil al sau;
- Prietenilor mei: "Friends" - Pentru momentele de mare distractie petrecute impreuna.

Radu1711 pe 22 decembrie 2010 02:13
eu as darui cadou Ice Age 3, este un film care se poate viziona de sarbatori mai ales ca e vorba si de zapada
mali pe 22 decembrie 2010 09:20
eu as alege Avatar deoarece este un film foarte reusit , cu efecte speciale :X
Blondie pe 22 decembrie 2010 09:54
La fel ca smiley3abe nici eu nu am sa scriu ceva siripos ca nu ma intereseaza premiu insa daca ar fi ma uit impreuna cu familia, acela ar fi Die Hard 1. La multi poate o sa le para ciudat insa nimic nu merge mai bine de craciun decat Die Hard, motivul este acela pentru ca nimanui nu ii place ca niste terorosti sa vina si sa ii strice petrecerea de craciun iar cu cat o ia teroristi pe coaja mai tare cu atat mai bine iar in Die Hard nu s-au pus cu cine trebuie:). De aemenea nu inteleg cum nu a mentionat nimeni (ori nu am vazut eu) Home Alone 1 si 2, aceste 2 filme nu pot lipsi de sarbatori...
Rosanita pe 22 decembrie 2010 11:18
s-au afisat castigatorii ?
Andrada1983 pe 22 decembrie 2010 11:42
Asta ma intrebam si eu... Daca s-au afisat, atunci unde? :D
Gloria pe 22 decembrie 2010 12:55
REZULTATELE CONCURSULUI!

Dragii nostri, am citit cu bucurie raspunsurile voastre. Ne-au emotionat unele, inveselit altele, si cateva ne-au facut sa cadem pe ganduri. Am simtit ca suntem o mare familie - noi si voi. Va multumim pentru acest dar.

Nu ne-a fost prea usor sa alegem castigatorii. Ne-au placut mult mai multe raspunsuri decat putem premia. Acordam extra sase mentiuni, pe langa cele trei mari premii.

In ordine aleatoare, cei trei mari castigatori ai acestui concurs sunt:
ARP
alexander 19
cmv_1806
Fiecare din cei trei va primi un colet cu 6 obiecte (dintre care 3 dvd-uri surpriza).

Sase mentiuni, dupa cum urmeaza:
deeyanaD
ovidasmihai
gallagher
TinRin
mirko
memady2003
Fiecare din cei sase vor primi un colet cu doua obiecte (din care un dvd)

SCRIETI-NE IMEDIAT PE ADRESA contact@cinemagia.ro, cu titlul "Concurs: Filme de pus sub brad", de pe adresa cu care v-ati inscris pe site-ul Cinemagia, precizand cu ce nickname ati castigat. Cu cat ne scrieti mai repede, cu atat putem expedia mai repede.

SARBATORI FERICITE TUTUROR! Cinemagia are in pregatire si alte concursuri cu premii!

TinRin pe 22 decembrie 2010 13:16
Multumesc Cinemagia si va urez dumneavoastra cat si celorlati participanti Sarbatori Fericite si multa sanatate ca-i mai buna decat toate !
DeeyanaD pe 22 decembrie 2010 13:25
Multumim Cinemagia si sa auzim de bine !
ARP pe 22 decembrie 2010 13:40
Multumim Cinemagia! Sarbatori fericite tuturor iubitorilor de filme!
alexander19 pe 22 decembrie 2010 13:52
Multumim mult Cinemagia pentru premiile oferite!
Craciun fericit si un An Nou cu multe filme bune! ;)

nicoletamaria pe 22 decembrie 2010 17:24
Sarbatorile de iarna sint frumoase cu zapada sau fara.Totul e sa le petreci alaturi de cei dragi.Nu mai am virsta copilariei dar tot imi place sa revad desenele animate clasice si filmele de familie cu subiecte de sarbatori,din care sa ne aducem aminte ca sintem oameni care iubim si sintem iubiti,ne ajutam intre noi.Din titlurile vazute in articol imi plac filmele si chiar sint potrivite de sarbatori:Sapte mirese pentru sapte frati,Ucenicul vrajitor,Compasul de aur,Charlie si fabrica de ciocolata,Printul Persiei-Nisipurile de aur,Viata minunata,Doctor Zhivago.As mai adauga ca sint de acord cu monisss cind a amintit de Sunetul muzicii.Personal consider acest film nemuritor.In rest,toate urarile de bine pt.Cinemagia si cinefilii utilizatori sau vizitatori ai site-ului.LA MULTI ANI!
Gallagher pe 23 decembrie 2010 02:13
Multumim din sufletul nostru de cinefili si Sarbatori Fericite Tuturor cu multe impliniri si mai ales fericire!
mirko pe 24 decembrie 2010 00:39
Multumesc mult Cinemagia pentru premiu! Va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou plin de filme cat mai spectaculoase!
Chelbos pe 24 decembrie 2010 01:29
Double Impact, Anger Management si Star Trek: The Future Begins. le-am ales ales la nimerela dar sunt filme foarte bue
Loki pe 24 decembrie 2010 19:51
adytab1292 - In locul tau mi-as face cadou niste cursuri de limba romana! :D
diana7 pe 9 ianuarie 2011 14:50
Home Alone

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells