Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

(2009)

Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Poster Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber Postere Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Sinopsis Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Mai mult
Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la București…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Tales From The Golden Age

Produs de

Mobra Film

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Mobra Films

Țara

Romania, Franta

Taguri

Box office Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Weekend premieră (19.10.2009)
  • Loc 6
  • Spectatori 4.440
  • Încasări (RON) 63.355,90
Total
  • Spectatori 15.965
  • Încasări (RON) 216.793,06
  • Încasări (USD) 75.149,06

Părerea criticului

Pitbull pe 25 Octombrie 2009 10:59
Necesitatea unor asemenea filme, făcute acum
"Dragoste în timpul liber" - Şi mai bine, şi mai rău...
Necesitatea unor asemenea filme, făcute acum

Şi totuşi, în Epoca de Aur oamenii (se) mai şi iubeau (între ei, nu numai pe "cel mai iubit fiu al poporului"...) Dacă "Tovarăşi, frumoasă e viaţa" aplica o formulă mai heteroclită, atât prin subiectele scenariilor, cât şi dată fiind alegerea celor patru regisori, "Dragoste în timpul liber" nu numai că se revendică de la Cristian Mungiu în integralitatea sa de triptic, ci şi optează pentru o unitate tematică declarată: dragostea. Cel puţin în principiu, acesta ar trebui să fie liantul celor trei episoade.
Ca atare, se impune ca din acest moment să abordăm filmul dintr-o perspectivă diferită celei aplicate predecesorului său - începând prin a remarca faptul că, în fond, aici motivaţia "legendelor urbane" rămâne doar… citeşte

2 4
feruci pe 2 iunie 2012 19:39
ma dar pe syte asta nu poti sa vezi filmul ?
Pitbull pe 14 octombrie 2012 18:59
Nu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 22 Decembrie 2014 08:43
Snoave urbane despre traiul în comunism
Prezentând două realităţi ale "Epocii de Aur" (vânzarea de sticle goale şi jefuirea societăţilor comerciale de către proprii angajaţi), "Amintiri din Epoca de Aur 2" ne readuce în atmosfera deceniului '80 al secolului al XX-lea. Filmul nu depăşeşte valoarea artistică a unui banc şi înfăţişează cu umor nişte amănunte reale, dar marginale, ale acelei perioade, încercând să creeze falsa impresie că tocmai ele erau regula şi nu excepţia vieţii în comunism. Minimalist recunoscut, regizorul Cristian Mungiu (provenit, ca şi sora sa mai mare, din familia unui profesor universitar şi medic, profesii bine plătite) îşi poartă spectatorii prin interioare înguste şi mizerabile şi prin spaţii exterioare pustii şi încremenite în timp, dorind să satirizeze o perioadă grea din viaţa românilor, dar care a avut şi evidente părţi bune.

citeşte

7 0
Radu47hitman pe 22 Decembrie 2009 17:21
Pentru cineva a fost un sfârşit dramatic...
Legenda vanzatorilor de aer:
In anii 80, aproape ca nu mai exista initiativa privata: toata lumea era salariata la stat. Dar unii oameni aveau idei.
La usa Crinei, inca eleva, suna Bughi, un baiat frumos, care ii cere un borcan cu apa. Crina i-l da si se avanta alaturi de el intr-un fel de Bonnie si Clyde al sticlelor goale.

Legenda soferului de gaini:
De ani de zile, Grigore, sofer la Avicola, transporta gaini vii de la Baia Mare la Constanta. Are un consemn: stie ca orice s-ar intampla, pana seara trebuie sa predea camionul sigilat la destinatie.
Odata, inainte de Pasti, cineva ii fura pe traseu rotile de la camion. Grigore trebuie sa innopteze la un han si deschide pentru prima data camionul de pasari fara sa banuiasca legatura intre hangita de care ii place, incarcatura pe care o poarta si viata pe care o duce.

Legenda curcanului… citeşte

4 0
adrlk pe 01 Noiembrie 2009 23:06
Productia
Daca mai iese inca un film in serie, ar fi bine sa fiti atenti la detalii. Ce este cu pet ul de Coca Cola, cu dacia cu numere de dupa 90 si cu rovigneta in geam si mai ales ce e cu berea la cutie de la sfarsit?!? Imi pare rau, dar ati dat-o in bara lamentabil la povestea 3... ca sa nu ma zic de faptul ca la un moment dat prin fata unitatii militare trece un camion inscriptionat Altex ( sa zicem ca nu mai aveati pelicula de inca o dubla). Dar celelalte... greseli inadmisibile. Diavolul sta in detalii, iar detalii dau intregul.
4 6
Pitbull pe 2 noiembrie 2009 09:03
Explicatia e alta: al treilea episod al filmului NU se petrece în Epoca de Aur, ci dupä 1990; este scurt-metrajul de sine stätätor "Curcanii nu zboarä", realizat de Cristian Mungiu acum cinci ani. L-a inclus în grupaj pentru cä, desi nu corespunde nici temporal si nici ca premisä (legenda urbanä), face totusi corp comun cu celelalte douä ca atmosferä, stare, sens, umanitate, stil... Este, dacä vreti, nu o "amintire din Epoca de Aur", ci o "amintire din anii imediat urmätori Epocii de Aur". Desigur, ar fi fost bine ca realizatorii sä expliciteze clar acest lucru, pentru a nu da nastere la confuzii.
Bachus_bt pe 22 decembrie 2009 13:28
Au cam dato in bara cu amanuntele despre perioada comunista ...daca sunteti putin atenti, cand duc sticlele la centru de colectare , cel de acolo asculta un meci transmis la radio ...Rapid-Fc.National jucat in campionatul 2002-2003 cand secund la formatia bancara era Dan Petrescu ...unu din goluri fiind marcat de Robert Ilyes pt giulesteni...deci si prin urmare domnule regizor ai dat-o in bara cu detaliile ...
Lukandee pe 29 Mai 2010 13:30
Foarte tare si acesta. Prima legenda mi-a placut mai mult. Lipsesc din ea scenele de dragoste (clar, cu un scop anume, si-acela de a arata ca in comunism erau si alte lucruri mai importante, cum ar fi sa faci rost de bani) si culmea, n-am vazut nimic pervers. E o superproductie ce merita vazuta.
3 1
sakitumi pe 06 Octombrie 2009 09:24
Eu zic DA
Voi da curs invitatiei la acest film. Prima parte se face ca am vazut-o cu o fosta colega de scoala generala. Amandoi ne-am amintit intr-un mod nostim despre comunism, despre mizerie, despre ideologie falsa. Multumesc Cristi Mungiu.
3 2
contele pe 24 octombrie 2009 09:45
filmul este bun dar mizerie mai mare k acum nu cred ca ai intalnit in trecut
punctsicontrabas pe 25 Octombrie 2009 10:10
Dragostea trece prin stomac
Ieri pe la orele 20 nu mai aveai loc să arunci un ac în sala Studio. N-am mai văzut din anii 80, din Epoca de Aur, de la Tulcea când mergeam cu mama la filme cu Louis de Funes, o sală plină ochi cu oameni veniţi să vadă un film.

Dragostea în timpul liber e foarte tristă în anii ’80. Căci dragostea trece prin stomac. Nu-i timp de sentimente, de intropspecţii, de autoanalize, de îmbrăţişări pasionale, de săruturi pătimaşe. Ele sunt excluse cu premeditare din film. Căci personajele trebuie să supravieţuiască cumva: să facă rost de 300 de lei pentru a pleca la Forum la Costineşti de 1 Mai, sau de ouă, pui, pipote, să dea şpăgi la doctori.

Cele trei legende ce compun ce-a de-a doua parte (Legenda vânzătorilor de aer, Legenda şoferului de găini şi Legenda curcanului zburător) sunt cufundate într-o atmosferă apăsătoare, de… citeşte

1 1
GabrielaSirbu pe 25 Octombrie 2009 17:06
In toate cele 3 povesti este vorba despre dragoste:
in prima, pentru ca ea afla ca el are pile in partid (nu in PSD ci in PCR caci vorbim despre o alta epoca)...are demnitate si...renunta.
in a doua poveste, care este f.buna, emotionanta, subtila si suava (f.bine sustinuta de Vladimir Ivanov) este vorba despre un barbat matur si insurat care incepe sa se indragosteasca de o alta femeie.
iar in a treia poveste este vorba despre dragostea pt. mama cea bolnava dar si pentru curcanul (pasarea) care urmeaza sa fie sacrificat pt. domn' doctor. Aici, ca sa intelegem ca nimic nu s-a schimbat( de atunci pana in prezent) in relatiile pacient-doctor, sau in armata RO, apar elementele de actualitate.
Recunosc ca nu mi-a placut aceasta serie la fel de mult ca cealalta si-i dat 7 stelute cu indulgenta pt. ca a fost foarte buna povestea soferului.

1 2
victor_neo75 pe 05 Noiembrie 2009 12:10
Dragostea era cam chioara inainte de '89 !!!
Multumesc lui Pitbull pentru explicatia cu Povestea Curcanului (ma miram de numarul masinii care este din ultimii 6, 7 ani) si desigur mai sunt si alte inadvertente.

Totusi Partea a doua este lipsita de emotie: nici nu se rade, nici nu te intristeaza. Eu unul, cred ca mai bine Mungiu ramanea la primele 4 povesti din prima parte: Tovarasi, frumoasa e viata!

Pentru cinefili, vedeti Prima Parte (Tovarasi, frumoasa e viata!) - se rade bine la cele 4 povesti-legende, a doua (Dragoste in timpul liber) cele 2 povesti plus cea a curcanului, mai bine NU !!!

1 3
edelweiss31 pe 24 Octombrie 2009 20:02
daca prima parte a fost numai rasete, a doua a fost trista. cum o sa fie a treia parte? :))
1 3
ramonaf pe 02 Octombrie 2009 02:22
mhh
Cred ca l-as viziona doar de dragul regizorului Cristian Mungiu, ca in rest filmele romanesti lasa mult de dorit!
1 7
catalin_duta pe 23 octombrie 2009 17:58
Si filmele lui Cristian Mungiu sunt tot romanesti! Ce-ar fi daca ai lasa de o parte ideile preconcepute si categorisirile din oficiu. De altfel, nu doar Mungiu a facut filme bune in ultima perioada, ci si alti cineasti romani, ce-i drept, mai ales cei tineri.
clauditz pe 11 Iulie 2020 01:31
O varianta mai trista a amintirilor. 2 filmulețe, fără legătură între ele, însă destul de dramatice. Mi-a plăcut mult mai mult prima parte a filmului.
0 0
carmen_angelus_romila pe 06 Octombrie 2018 19:15
A doua parte al unei realizari elocvente asupra modului in care, noi, cetatenii Romaniei comuniste, trebuia sa ne adaptam ororilor comise de activistii regimului respectiv.
0 0
balta67verde pe 20 Octombrie 2016 22:13
Merita 8 stele, la fel ca si partea 1. E un film foarte bun. Prima parte era mai mult genul de comedie.
0 0
Mihai2508 pe 07 Septembrie 2012 13:48
Din pacate partea a doua nu este la fel de reusita ca si prima, fiind mult mai trista, insa per total este bunicica.
0 0
xerses pe 20 August 2011 17:19
Pentru cei ce au trait in acele vremuri, vai de mama lor....generatia de dupa '89 nu va intelege cu adevarat ce au simtit parintii lor cand au fost tineri sau angajati in munca....Un film dureros de real.
0 0

Spune-ţi părerea despre Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells