Filme cu Palme d'Or şi Oscar, zilele acestea, la TV5MONDE

de Cinemagia în 11 Apr 2014
Recomandări pentru săptămâna 12-18 aprilie 2014

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19.31. (Reluare: miercuri, de la 00.58) 

Faut pas rêver

Emisiunea explorează stilul de viaţă al oamenilor din cele patru colţuri ale planetei. Prin intermediul acestui program putem evada și descoperi o viziune nouă asupra lumii care ne înconjoară, prin reportaje care ne vor menţine atenţia și ne vor bucura. Prezintă: Tania Young

Aventurierii din Australia

Western Australia înseamnă o treime din continent. Compania Polar Aviation, din vestul Australiei, face livrări în cele mai îndepărtate şi inaccesibile zone ale Outback-ului. Marble Bar, oraşul cu temperaturile cele mai ridicate din Australia, un oraş izolat, în care nu se întâmplă aproape nimic niciodată, organizează o dată pe an o cursă de hipism legendară: Marble Bar Cup.

În decursul a 50.000 de ani, aborigenii au fost singurii locuitori ai continentului australian. Ei au văzut pentru prima dată "feţele albe" în secolul al XVIII-lea. Pentru unii, această întâlnire a avut însă loc mult mai târziu. Este cazul tribului Martu, ultimii vânători aborigeni.

Originar din America centrală, Bufo Marinus, numit de asemenea broasca - bivol, a ajuns în America în urmă cu 75 de ani. Iniţial, a fost introdusă în eco-sistem pentru a elimina insectele care distrugeau plantaţiile de trestie de zahăr din nord-estul ţării. Astăzi, ea devenit un pericol pentru natură.

În inima junglei australiene, la 300 de km de cel mai apropiat oraş, trei generaţii din familia Mills au construit şi se ocupă de o fermă imensă, care are dimensiunile unui departament administrativ/judeţ francez. 

Duminică, 13 aprilie, de la ora 22.00. (Reluare: miercuri, de la 15.00)

Antoine et Antoinette

Palmares: Palme d'Or la Cannes, în 1947

Antoine, muncitor, şi Antoinette, vânzătoare, sunt fericiţi. Într-una din zile, Antoinette câştigă la loteria naţională. Antoine porneşte să încaseze banii, însă îşi rătăceşte portofelul şi toate visele lor se spulberă... Regia: Jacques Becker (Franţa, 1946). Cu: Claire Mafféi (Antoinette), Roger Pigaut (Antoine), Annette Poivre (Juliette)

Luni, 14 aprilie 2014, de la ora 22.00.

Frédéric Back: Grandeur nature

Cineastul Frédéric Back este unul dintre cei mai mari artişti vizuali şi autori de filme de animaţie. Precursor al militantismului ecologic, el aduce o abordare poetică şi care se reinventează mereu. Privind înapoi la primele sale surse de inspiraţie, parcurgem copilăria sa franceză, cariera, viaţa şi iubirea din Québec. Realizator: Phil Comeau (Canada, 2012)

L'homme qui plantait des arbres, de la 22.55

Reportajul-omagiu de 50 de minute, despre Frédéric Back (1924-2013), este urmat de unul dintre filmele de animaţie ale artistului, L'homme qui plantait des arbres, onorat cu Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie, în 1988, Grand Prix al Festivalului Cinéma d'animation, Annecy, în 1987; Premiul special al juriului, precum şi Premiul punlicului, în 1988, la Festivalul de scurtmetraj Clermont-Ferrand.

Naratorul (vocea este a lui Philippe Noiret) evocă viaţa lui Elzéar Bouffier, un cioban care, înaintea Primului Război Mondial începe să planteze copaci într-o regiune pustie între Alpi şi Provance. El îşi va desăvârşi munca 30 de ani mai târziu.

Regia: Frédéric Back (Canada, 1987), După o lucrare a lui Jean Giono. Narator: Philippe Noiret. Genul: animaţie.

Miercuri, 16 aprilie, de la 19.30.

Silences d'état

Un ministru se sinucide la Palatul Élysée. Pentru a diminua repercusiunile asupra opiniei publice şi pentru a aveita ca această dramă să se transforme într-o afacere de stat, preşedintele Republicii o cheamă pe Claire Ferran, specilist în relaţii publice, pe comunicare în situaţii de criză. Clairea ajunge să facă descoperiri tulburătoare... Regia: Frédéric Berthe (Franţa, 2012)
Scenariu: Raphaëlle Bacqué, Nicolas Kieffer, cu: Rachida Brakni (Claire Ferran), Thierry Neuvic (Nicolas Malisewski). Genul: poliţist

Joi, 17 aprilie, de la ora 22.00.

Au galop

Palmares: nominalizăre în cadrul Semaine de la critique, Cannes, 2012, nominalizare la premiul pentru Cea mai mare speranţă feminină (Alice de Lencquesaing) la Premiile César, 2013.

Ada, mama unui copil, aflată într-un cuplu, vede cum toate lucrurile pe care ea se baza în viaţă se pierd. Asta, până când îl întâlneşte pe Paul, un scriitor care locuieşte împreună cu fiica sa. Viaţa Adei nu este cea mai simplă: mama sa este cam invazivă, iar tatăl său a murit atunci când povestea era abia la început... Regia: Louis-Do de Lencquesaing (Franţa, 2012)

Exploreaza subiecte similare:

Antoine et Antoinette, Claire Mafféi, Roger Pigaut, Annette Poivre, Jacques Becker, Frédéric Back: Grandeur nature, Frederic Back, Phil Comeau, L'homme qui plantait des arbres, Philippe Noiret, Silences d'état, Frédéric Berthe, Au galop, Louis-Do de Lencquesaing

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 12 aprilie 2014 15:23
TV5 a ajuns unul din cele mai bune posturi TV unde se difuzeaza filme
alex_il_fenomeno pe 3 octombrie 2014 22:47
As vrea sa am ocazia sa le urmaresc pe toate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells