Festivalul Bucureşti anunţă primele titluri din Panorama

de Ştefan Dobroiu în 27 Feb 2014
Secţiunea cuprinde premiere naţionale cu unele dintre cele mai fierbinţi filme ale momentului

Titluri precum Borgman, cu premiera anul trecut la Cannes, Alan Partridge: Alpha Papa, comedia verii în Anglia, Blind Detective al lui Johnnie To şi documentarul The Stone Roses: Made of Stone se află printre primele titluri anunţate de festivalul Bucureşti (26 martie - 2 aprilie) în secţiunea necompetitivă Panorama, care cuprinde cele mai discutate şi apreciate titluri ale cinema-ului mondial din ultimul an.

Iată mai jos cum prezintă organizatorii cele patru titluri anunţate în selecţie până acum:

Borgman (regia Alex van Warmerdam) a fost cea mai plăcută surpriză din competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2013. Cel de-al optulea film de cinema al regizorului olandez a părut, în ochii criticii, ca un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Leos Carax. Borgman, prezentat la Bucureşti IFF prin amabilitatea distribuitorului Independenţa Film, a mai fost selecţionat la festivalurile de la Sarajevo, Toronto, Atena şi Sitges, unde a şi câştigat Marele Premiu.

Alan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney) a fost considerat comedia verii în Anglia. Steve Coogan (proaspăt premiat cu BAFTA pentru scenariul lui Philomene) se întoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC în anii '90, într-o primă şi decisivă aventură pe marele ecran. Cinic, suprarealist şi satiric până la sânge, Alan Partridge: Alpha Papa a făcut furori la festivalurile de la New York, Chicago şi Rotterdam. Proiecţie unică, în exclusivitate în România.

Blind Detective (regia Johnnie To) este cel de-al 48-lea film al neobositului regizor din Hong Kong (zilele acestea îl termină pe cel de-al 50-lea) şi a fost prezentat într-un midnight screening la Cannes 2013. Combinaţie improbabilă de „serial thriller” şi „slapstick comedy”, Blind Detective, în care superstarul asiatic Andy Lau (foto) face un nou rol antologic premiat, pe merit, la Sitges, a mai fost selecţionat la Toronto şi Rio de Janeiro. Proiecţie unică, în exclusivitate în România.

The Stone Roses: Made of Stone (regia Shane Meadows) este documentarul pe care regizorul britanic visează să-l facă de ani buni. A reuşit în 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte excepţionale de la Heaton Park. Împănat cu imagini de arhivă şi bucăţi live care-i vor face să sufere şi mai tare pe fanii care-i aşteptau la festivalul Summerwell de la Bucureşti, Made of Stone, care a avut premiera mondială, bineînţeles, la Manchester în 2013, este un must absolut pentru toţi cei care au crescut fredonând I Wanna Be Adored. Proiecţie unică, în exclusivitate în România.

Festivalul a anunţat deja secţiunea Focus Chile, care include câteva dintre cele mai recente şi premiate producţii din ţara sud-americană.

Exploreaza subiecte similare:

Borgman, Blind Detective, Andy Lau, Johnnie To, Alex van Warmerdam, Declan Lowney, Steve Coogan, Shane Meadows, The Stone Roses: Made of Stone, Alan Partridge: Alpha Papa

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 3 martie 2014 19:11
Ma bucur ca vin atat de multe filme atipice.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells