Dragobete. 10 filme Netflix de neratat

de Gloria Sauciuc în 23 Feb 2023
Dragostea plutește în aer, dar și pe platformele de streaming

Valentine’s Day și Dragobetele ne inspiră să căutăm la cinema ori pe plaformele de streaming un anumit gen de filme, capabile să ne înflăcăreze imaginația, să ne pună pe gânduri, să reflectăm asupra a ce avem și să prețuim, schimbând ceva înăuntrul fiecăruia. Cinemagia și Netflix vă propun câteva titluri ce să ne introducă în atmosfera specifică acestor sărbători.

Your place or mine

Povestea lui Debbie (Reese Witherspoon) și a lui Peter (Ashton Kutcher) este cunoscută celor care îndrăgesc poveștile de dragoste, mai ales celor care au îndrăgit comedia romantică Holiday. Da, Your place or mine este o altă poveste de dragoste newyorkeză despre doi prieteni care ar putea fi împreună, dar pe care soarta plus mărimea Statelor Unite îi ține despărțiți, iar de genul acesta de povești parcă nu ne mai săturăm niciodată. În 2018, Netflix era deja etichetat ca fiind rețeaua ce readuce genul la viață datorită succesului lui Set It Up, cu Zoey Deutch, Glen Powell, Lucy Liu și Taye Diggs, scrie publicația Salon.com. To All the Boys I've Loved Before a avut un succes chiar și mai mare. Your place or mine continuă seria de povești de dragoste ce au consacrat Netflix.

Bridgerton

Scenografia somptuoasă, dramatismul de telenovelă și distribuția excepțională au făcut din Bridgerton o adevărată tratație pentru public, era concluzia agregatorului de opinii RottenTomatoes.com. După datele Netflix, 63 de milioane de abonați au urmărit cap-coadă toate cele opt episoade din primul sezon Bridgerton. Serialul a reușit să se afle pe locul unu în topul 10 al streamer-ului în 76 de țări. Și,... de ce nu? „Cu greu am fi putut găsi un alt basm romantic, unul care să îndepărteze grijile de la epidemia de Covid. Ne duce în Londra începutului de secol XIX, unde fanții mergeau din bal în bal, având costume de epocă la care renunțau doar când se aruncau în patul doamnelor ”, scria abcnews.com. Următorul sezon a avut un succes asemănător.

Heartstopper 

O poveste de dragoste cu minorități, tolerantă, povestită cu sensibilitate, Heartstopper este atât de fermecător încât te ține cu sufletul la gură, este concluzia agregatorului de opinii despre filme RottenTomatoes.com. „Heartstopper surprinde adolescența minorităților sexuale, și nu e vorba doar despre sexualitate. Serialul Netflix oferă publicului LGBTQ ceva așteptat de mult: o poveste despre maturizare”, scria și publicația Slate. „Charlie se îndrăgostește de Nick, vedeta de rugby a școlii, și se alătură echipei pentru a fi aproape de el. Rar un serial TV este atât de dulce, de vesel și de captivant încât simpla lui menționare trezește zâmbete. Heartstopper este unul dintre ele”, nota și USA Today.

Lady Chatterlay's Lover 

Fără îndoială cea mai bună versiune a acestei povești adesea adaptate pentru TV, filmul are un joc al actorilor puternic și tratează cu prospețime o tematica matură, este concluzia agregatorului de opinii despre filme RottenTomatoes.com. „Este mai mult o poveste distinsă, emoționantă, cuprinzătoare decât o poveste erotică, deși nu lipsesc scenele de sex. Emma Corrin a făcut senzatie în rolul Prințesei Diana, iar acum întruchipează inteligența, singurătatea și dorința de iubire a lui Connie, de la care nu îți poți lua privirea”, nota publicația Spectator.co.uk.

Never Have I Ever

Serialul este despre dificultățile vieții unei adolescente de origine indiană din Statele Unite. Abordarea originală este sinceră, isteață și convingătoare, iar publicul se va îndrăgosti de Maitreyi Ramakrishnan. „Sezonul trei din Never Have I Ever este un amestec între Sex Education și Heartstopper cu o notă de Normal People”, scria Daily Express.

Outlander

O unică adaptare a materialului original, adusă la viață de scenografia bogată și de chimia între personajele principale, Outlander a fost iubit de public și revenea cu un al doilea sezon captivant, care aducea mister și poveste de dragoste pe măsura ce Claire (Caitríona Balfe) și Jamie (Sam Heughan) ajungeau la Paris. Povestea revenea în sezonul 3 cu o notă de maturitate. Apoi, povestea de dragoste pășea într-un sezon patru violent, punându-și steagul pe ținuturile Vestului sălbatic, în timp ce atingea teme mai sinistre. În sezonul 5 familia Fraser rămânea una puternică, pe măsură ce încearcă să își facă împreuna un cămin. În sezonul 6, Revoluția Americnaă planează deasupra eroilor, însă acum amenințările care vin asupra eroilor sunt mult mai concrete.

Persuasion

„Filmul pornește de la un material bun, iar regizoarea britanică de teatru Carrie Cracknell a reușit să o aducă în actualitate împrumutând mult din Fleabag și din Emma (într-o compoziție simetrică a la Wes Anderson), în timp ce propune o eroină tipic americana, pe Dakota Johnson, în rolul lui Anne”, scria Variety.

Sinopsisul oficial spune că acum ceva ani, Wentworth – „un marinar fără rang și fără avere”, jucat de către durul Cosmo Jarvis (din Lady Macbeth) a cerut-o de soție pe Anne, ea a acceptat, dar familia s-a opus. În prezent (de fapt în 1816) lucrurile s-au schimbat: arogantul tată al lui Anne, Sir Walter a scăpătat, iar Wentworth, devenit un ofițer înstărit, revine în altă ipostază, și pare să merite mâna lui Anne. Însă nu știm dacă iubirea lor mai arde, și nu știm dacă va mai urma o nuntă.

Sex Education

Hitul Netflix semnat de către Laurie Nunn urmărește un grup de adolescenți americani pe măsură ce aceștia descoperă bucuriile și adesea dificultățile sexualității și ale relațiilor. „Serialul stăpânește atât succesul la public cât și latura educativă”, scria BuzzFeedNews. Deși serialul a fost lăudat pentru că abordează sincer un subiect delicat, sezonul 3 mai are o calitate în sine, fiind perfect pentru TV, de la început la sfârșit, mai nota publicația.

You

Ce ai face pentru dragostea ta? Pentru un librar care se întâlnește cu o scriitoare aspirantă, întrebarea ascunde și lucruri sinistre. Iubirea încântătoare dintre cei doi capătă o latură sinistră atunci când femeia devine obsesia acestui librar sclipitor. Acesta folosește toate instrumentele pentru a se apropia de ea, mergând până la eliminarea (ad literam) a celor care îl împiedică. Serialul a ajuns la sezonul 4. Acest sezon e cel mai așteptat din tot ce se lansează în februarie, conform datelor RottenTomatoes.com.

You People

O combinație între Meet the Parents și Guess Who's Coming to Dinner, You People are o rețetă marca Netflix ce nu dă greș: staruri mari, sclipiri de sitcom în fiecare scenă și umor ireverențios, scria RottenTomatoes.com.

foto Liam Daniel/Netflix

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells