Darren Aronofsky vrea animale neobişnuite în Noe

de Cristina Grigore în 10 Oct 2013
Cineastul a pus la grea încercare compania de efecte speciale cu care lucrează la noua sa mega-producţie

Noua mega-producţie a lui Darren Aronofsky – bugetul este estimat la 140 de milioane de dolari – a devenit una dintre cele mai mari provocări pentru compania de efecte speciale ILM, din cauza ultimei cerinţe a regizorului. Acesta vrea ca în filmul său să apară sute de animale, dintre care multe să fie total diferite de cele pe care le ştim acum.

„A trebuit să creăm un întreg regn animal”, a spus Arnofsky. „Toate animalele din film sunt într-o oarecare măsură îmbunătăţite; nu am dorit clişee precum ursul polar, elefantul şi leul plimbându-se pe Arcă; nu am vrut cadrul cu girafa al cărei cap se vede peste balustradă. Am vrut să respect linia poveştii şi să mă gândesc ce alte figuri de animale şi-ar mai fi aflat locul în Arcă în condiţiile în care evenimentul s-a întâmplat cu adevărat”.

„În fapt ceea ce am făcut a fost să luăm la puricat lumea animalelor şi să indicăm spre acele tipologii pe care ni le dorim în film. Am ales speciile şi au fost aduse la viaţă prin utilizarea diverselor tipuri de blană şi de culori. Nu am vrut ceva care să fie uşor de recunoscut, dar nici ceva complet absurd”, a explicat Aronofsky.

După ce a aflat cerinţele regizorului şi ale echipei sale, cei de la ILM au spus că acesta este cel mai dificil proiect la care au lucrat vreodată. „A fost ca o medalie de onoare pentru mine”, a replicat Aronofski. „Nu cred că este cea mai nepomenită sarcină, dar cred că este foarte complicată pentru ei din cauza blănurilor acelora de animale”, a mai spus regizorul.

Noah, cu Russell Crowe în rolul legendarului personaj biblic, va intra în cinematografele de la noi pe 28 martie 2014.

Exploreaza subiecte similare:

Russell Crowe, Noah, Darren Aronofsky

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 10 octombrie 2013 09:54
A fost greu cu 4 animale intr-o barca in "Viata lui Pi", daramite cu sute de animale intr-o arca. Asteptam rezultatul.
Bayard pe 10 octombrie 2013 12:11
Hai nene, un intreg articol si nu avem si niste exemple de animale "neobisnuite"??
alex_il_fenomeno pe 6 noiembrie 2013 21:39
Cred ca ar iesi ceva extrem de original.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells