Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

de Gloria Sauciuc în 21 Feb 2024
Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Sandra Hüller a primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa din Anatomia unei prăbușiri, iar filmul în sine a câștigat râvnitul Palme d'Or la Cannes anul trecut. Dar Messi, cățelul din rasa Border Collie, a captivat și el în rol, primit distincția Palm Dog pentru interpretarea lui Snoop, un câine ghid pentru un adolescent cu probleme de vedere (Milo Machado Graner) a cărui mamă (Hüller) este acuzată de crimă. Snoop joacă un rol esențial în apărarea ei, dar interpretul canin care îl întruchipează nu a lăsat ca momentul său în lumina reflectoarelor să i se urce la capul blănos, scrie Variety, rămânând și după filmări fidel preferințelor lui de a se juca cu mingea.

Messi știa deja cum să facă pe mortul - o abilitate pe care regizoarea Justine Triet și echipa ei au cerut-o actorului lor canin. „Ceea ce a trebuit să lucrăm pe tot parcursul filmului a fost cum să putem să-l ducem de colo colo și să rămână în acest joc actoricesc de a fi inert”, spune Laura Martin Contini, dresoarea și proprietara lui Messi. „Acesta a fost un lucru pe care l-am adăugat în timp, lucrând în fiecare zi. A fost vorba de cât de multă tulburare va putea suporta acest câine rămânând în același timp inert”...

Fiind un câine de cinema, Messi este obișnuit cu camerele de filmat, dar stăpâna sa l-a antrenat să reziste la țipete și la oameni care intră și ies în camere. „Cea mai mare parte a pregătirii a fost foarte intensă timp de două luni înainte”, își amintește Contini, care a vizionat o mulțime de videoclipuri despre dresajul câinilor ghizi pentru copiii cu deficiențe de vedere în pregătirea pentru rolul lui Messi. Actorul cu patru picioare a avut, de asemenea, timp suficient pentru a forma o legătură cu colegul său biped.

„L-am întâlnit pe Messi cu câteva luni înainte de filmări, de mai multe ori”, spune Graner. „Amândoi am exersat separat și trebuie să spun că el putea simula foarte bine letargia”.

În timpul unei scene cruciale, Snoop este catatonic, cu limba scoasă în afara, în suferință, după ce a fost drogat. Contini a observat că limba lui arată astfel după o sesiune de joacă viguroasă cu iubita lui minge și a știut imediat că ar fi perfectă pentru acea scenă.

Iată ce a scris despre Anatomia unei prăbușiri un cititor Cinemagia, la pagina filmului:

„Un film absolut superb care explorează psihologia destrămării unui cuplu și pendulează, creând suspans pe tot parcursul, între sinucidere și crimă. Pe măsură ce se desfăsoară ancheta încet, dar sigur, se devoalează și problemele unui cuplu aparent așezat și fericit. Excelent realizat ca regie, scenariu și joc actoricesc, filmul reușește să lanseze și să dezvolte o problematică pe cât de reală, pe atât de actuală: care sunt limitele dintre eu, noi și tu intr-o relație de căsătorie? În ce măsură, cât e de necesar și cât de dorit să ne anulăm libertatea personală pentru "fericirea" familiei? Și în ce măsură un eșec personal poate fi aruncat în spatele partenerului? Așadar, sinucidere sau omucidere?

Prin urmare, un film psihologic sub paravanul unui film polițist. Legat de modul desfășurării anchetei, ambiguitatea unor probe crează loc pentru construirea unor ipoteze egale în rang. Fiecare dintre protagoniști (procuror, avocat, experți, martori) dau senzatia că vin cu argumentul decisiv pentru ca, de partea cealaltă, să apară un contra-argument până la proba contrară, la fel de decisiv. Chiar și experții vin cu teorii opuse, dar perfect susținute.

Totul pentru ca lovitura finală s-o dea... un copil, adică nimeni altul decât unicul vlăstar al familiei. Un copil și cățelul lui, ca să măresc suspansul. Și, la drept vorbind, cine oare este mai în măsură să vadă marile adevăruri decât copiii?”.

Exploreaza subiecte similare:

Sandra Hüller, Anatomie d'une chute, Milo Machado Graner, Justine Triet

Alte știri din cinema

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Mary & George: un penis, o orgie sau o trădare pe minut

Serialul disponibil pe Sky Showtime aruncă o privire ireverenţioasă spre aristocraţia britanică de la 1600

Kevin Costner aduce la Festivalul de Film de la Cannes „un proiect monumental”: prima parte din „Saga americană”

Westernul Horizon, prima parte din așa numita „Saga americană”, va rula pe Croazetă în afara competiției

Aventură în natură 2: Livrare specială - O poveste animată plină de umor și aventură

În Aventură în natură 2, ne îmbarcăm într-un nou capitol plin de peripeții, alături de Patrick și Oscar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells