Clasament. Cele mai slabe filme din 2014

de Gloria Sauciuc în 3 Ian 2015
Transformers: Age of Extinction, în primele trei cele mai dezamăgitoare producţii, în viziunea criticilor de film

Începutul de an vine cu o serie de planuri pe care ni le facem şi obiective pe care ne propunem să le atingem, dar vine şi cu evaluarea a ceea ce a fost bine şi ce nu în anul care tocmai s-a scurs. În industria de film lucrurile nu stau diferit, iar criticii de film fac topuri ale celor mai bune filme, dar şi liste ale celor mai slabe. Un astfel de clasament a fost dat publicităţii de către Vulture.com, după ce au fost însumate părerile a zeci de critici americani. Consultând lista înţelegem că probabil acestea nu sunt chiar cele mai proaste filme, dar sunt acele producţii care au creat cele mai mari diferenţe între aşteptări şi ceea ce au oferit, până la urmă.

Teenage Mutant Ninja Turtles a intrat în clasament, fiind cel mai bun din cele 10 cele mai slabe. Criticii de film au invocat faptul că regizorul Jonathan Liebesman (Battle: LA, Wrath of the Titans) l-a imitat prea mult pe Michael Bay, producătorul filmului, „în cele mai rele impulsuri creative”. A mai fost criticată prelucrarea excesivă, ritmul forţat, şi neverosimilitatea acestei comedii de acţiune.

Ca să continuăm în ordinea inversă, pe locul 9 se află în acest clasament neonorant Sin City: A Dame to Kill For, căruia i se reproşează faptul că e o adaptare de tip copy-paste a romanului grafic noir al lui Frank Miller şi că nu aduce nimic nou faţă de anteriorul film. Criticul publicaţiei Vulture, David Edelstein, a scris că atât regizorul Robert Rodriguez cât şi artistul grafic cu suflet întunecat Frank Miller s-au scufundat în cel mai crunt nihilism cu acest film, chiar dacă au creat şi câteva imagini frumoase. „Sin City: A Dame to Kill For e cel mai glamour film sângeros cu răzbunări pe care ţi l-ai putea imagina”.

The Legend of Hercules se află, de asemenea, în acest clasament ruşinos, reproşându-i-se că e o ciorbă de clişee ale genului „sword and sandal”, în principal împrumutate din adaptarea romanului grafic 300, făcută de Zack Snyder. Strategia culorilor desaturate, secvenţe de luptă în slow-motion, legiuni de luptători fără chip sunt o parte dintre clişeele amintite de criticul site-ului RogerEbert.com. Fantasy-ul I, Frankenstein de asemenea a intrat în clasament. „Cu Aaron Eckhart alergând în slow motion, rămâi perplex. Îmi venea să strig reanimează filmul, ticălosule”, a scris criticul David Edelstein.

Despre Winter's Tale, criticul publicaţiei Rolling Stone ne-a sfătuit să-l folosim ca film pentru o primă întâlnire doar dacă nu iubim persoana pe care o invităm la acest film.

Legat de Transformers: Age of Extinction criticii nu au fost mai delicaţi. „Nu încercaţi să vă daţi seama cine pe cine atacă şi de ce. Eliberaţi-vă mintea sau riscaţi să vă fie transformată în terci”, e sfatul criticilor. „Filmul e fără cap şi fără coadă”, scrie publicaţia Vulture.

Cât despre filmul din fruntea ruşinosului clasament, A Million Ways to Die in the West, criticii nu au privit cu ochi buni poantele de liceu despre sâni, gagurile cu homosexuali, şi interpretarea scrobită şi ţeapănă a lui Seth MacFarland. Nici scenele sângeroase gratuite, vaginul lui Sarah Silverman, scena cu diareea, ori actori de categoria grea ai Hollywood-ului vorbind murdar.

Iată clasamentul celor mai proaste filme din 2014 în viziunea criticilor americani:

1. A Million Ways to Die in the West
2. Transformers: Age of Extinction
3. Winter's Tale
4. Men, Women & Children
5. I, Frankenstein
6. Transcendence
7. The Legend of Hercules
8. Left Behind
9. Sin City: A Dame to Kill For
10. Teenage Mutant Ninja Turtles

Exploreaza subiecte similare:

Sin City: A Dame to Kill For, Teenage Mutant Ninja Turtles, Jonathan Liebesman, Aaron Eckhart, The Legend of Hercules, Transformers: Age of Extinction, A Million Ways to Die in the West, Winter's Tale, Men Women & Children, I Frankenstein, Transcendence, Left Behind

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndersonSilva pe 3 ianuarie 2015 23:17
Mie unul , Teenage Mutant Ninja Turtles mi s-a parut un film foarte bun , in rest celelalte filme lasa de dorit , in special The Legend of Hercules , pe care regret amarnic ca mi-am pierdut vremea sa-l vad.
Phantom_sub pe 4 ianuarie 2015 11:40
Sunt de acord cu Transformer's si I, Frankenstein. Dar mi-a placut sin city, winter's tale e de nota 10, transcendence, Teenage Mutant Ninja Turtles. Celelalte nu le-am vazut.
danny_constantin pe 4 ianuarie 2015 14:08
Consider ca Transformers 4 , I Frankenstein si Teenage Mutant Ninja Turtles deoarece au avut un profit extraordinar , mai ales Transformers 4 .
carsley pe 4 ianuarie 2015 18:22
Transcendence e exemplul tipic de ateu semidoct. "Filmul" (dacă se poate numi aşa) lui MacFarlane e cea mai proastă comedie alături de That's my boy.
AlineziaBumfi pe 4 ianuarie 2015 20:00
Au fost si filme mai proate anul asta decat cele ale lui Michael Bay (Transformers si TMNT)... niste horror-uri si-ar fi meritat locul in top, ca sa fiu sincer.
agentuoo7 pe 4 ianuarie 2015 23:46
Daca ar fi sa ma iau dapa critici ar insemna sa nu ma uit la multe filme bune, asa ca nu consider parerile criticilor ca fiind bune si mi-am facut un obicei de a ma uita la filme fara a lua in considrarea parerea unor persoane.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells