Cine este faimosul vrăjitor Doctor Strange? Totul despre supererou

de Gloria Sauciuc în 8 Dec 2014
Doctor Strange intră în cinematografele noastre pe 4 noiembrie 2016

Săptămâna trecută anunţam că Benedict Cumberbatch va fi Doctor Strange, într-un film care îi este integral dedicat acestui personaj, de către Studiourile Marvel, în toamna lui 2016. Filmul, în regia lui Scott Derrickson, cu scenariul semnat Jon Spaihts, va da viaţă unui personaj conceput iniţial de Stan Lee şi Steve Ditko. Astăzi acordăm mai multă atenţie acestui erou devenit Vrăjitorul suprem.

După ce cariera lui este compromisă, un chirurg strălucit dar arogant primeşte o nouă şansă în viaţă atunci când un vrăjitor îl ia sub aripa sa şi îl pregăteşte pentru a apăra lumea de rele. Stephen Strange este un medic excepţional dar şi mereu cu ochii pe mai mulţi bani. Însă, în momentul în care, după un accident este rănit la o mână, viitorul lui profesional este compromis. Prea mândru pentru a accepta o carieră universitară, Strange se hotărăşte să găsească un remediu pentru a-şi recupera cariera şi viaţa. Însă această spirală descendentă îi consumă ultimii bani, făcându-l să rămână fără adăpost şi să accepte să facă operaţii ilegale pentru câţiva bani.

După producătorul Kevin Feige, conceptul de magie în universul cinematografic Marvel este inspirat de către The Matrix (1999) şi de filmele lui Stanley Kubrick şi ale lui Hayao Miyazaki.

Totuşi, în acest timp, Strange află despre un misterios vrăjitor, cunoscut drept Cel din Vechime, care ar putea să îl vindece. Convins, Strange călătoreşte în munţii Himalaya pentru a-l întâlni. Şi totuşi, soarta are alte planuri pentru chirurg, care în cele din urmă nu se va întoarce la vechea li carieră medicală. Ceea ce i se pregăteşte este o lume cu totul diferită, în care, ca vrăjitor, va apăra lumea de forţele răului: nu e numai izbăvirea lui, ci însuşi destinul în calitate de nou Vrăjitor.

După producătorul Kevin Feige, conceptul de magie în universul cinematografic Marvel este inspirat de către The Matrix (1999) şi de filmele lui Stanley Kubrick şi ale lui Hayao Miyazaki: „Aţi urmărit seria Cosmos din 1980? Fizica asta cuantică este magie curată! Dacă cineva ar şti cum să valorifice lucrurile astea, ce diferenţă ar mai fi comparativ cu magia? Nu că despre asta ar fi vorba în Harry Potter, dar dacă un om de ştiinţă ar merge la şcoala de magie Hogwarts, ar avea câte ceva de învăţat! Nu vom pierde mult timp cu asta, mai ales pentru un personaj precum Dr. Strange, care devine dintr-un om al ştiinţei un om al credinţei mistice şi care se scufundă în ambele lumi”.

După acelaşi Kevin Feige, producătorul din partea Marvel, Doctor Strange este un precedent pentru filmele Marvel care nu vor mai fi poveşti originale despre începuturi. Adică, încă de la începutul filmului, există deja un Doctor Strange. Probabil, vor mai fi flashback-uri despre cum a ajuns acesta să fie faimosul supererou, Doctor Strange.

Doctor Strange (2016) este cel de-al paisprezecelea film ce va fi lansat de către studiourile Marvel pe teme din universul Marvel.

În film, Strange este un practicant al magiei, care îşi trage puterile din felurite entităţi mistice precum Agamotto (un personaj din Universul Marvel, cunoscut mai ales ca originea Ochiului lui Agamotto - o unealtă a clarvăzătorilor, folosită şi de către supereroul Doctor Strange), Cyttorak (un personaj care apare la rândul lui în universul Marvel Comics şi entitate mistică, el fiind zeitatea care îi dă viaţă lui Juggernaut, un alt personaj de ficţiune, supererou negativ şi uneori antierou care apare în publicaţiile Marvel Comics. Personajul lui Juggernaut a apărut pentru prima oară în X-Men #12, iulie 1965, fiind creat de către Stan Lee şi de către art directorul Jack Kirby).

Pe lângă talentele sale în domeniul magiei, Strange se dovedeşte un neurochirurg bine pregătit, chiar dacă - din cauza rănilor - nu mai poate practica. În plus, se dovedeşte pregătit în mai multe stiluri de arte marţiale. Este descris drept „cel mai puternic magician din cosmos” şi „mai puternic decât ceilalţi oameni" de către Eternity, conştiinţa supremă din universul Marvel.

Benedict Cumberbatch a fost alegerea numărul 1, oferindu-i-se rolul protagonistului Stephen Strange, însă iniţial a răspuns printr-un refuz, din cauza activităţii sale teatrale, el jucând pe scenă rolul lui Hamlet din piesa lui Shakespeare, care intra în conflict cu programul de filmări. O a doua opţiune pentru studiouri ar fi fost Joaquin Phoenix, însă - după câteva luni de deliberări - şi acesta a refuzat, deoarece era reticent la ideea unui contract pentru mai multe filme, aşa cum i se cerea.

Exploreaza subiecte similare:

Doctor Strange, Benedict Cumberbatch, Scott Derrickson, Jon Spaihts, The Matrix, Stanley Kubrick, Kevin Feige, Hayao Miyazaki, Cosmos

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 8 decembrie 2014 13:05
Inteleg popularitatea unor actor insa ce-i prea mult strica, duce la supra saturatie.
La fel si cu Benedict Cumberbatch, parca nu este film nou care sa nu il aibe si pe el in distributie.
In plus, nu ca ma deranjeaza neaparat insa mai nou, orice film nou, indiferent de gen, trebuie sa aibe un englez in rolul principal. Parca alta natie de pe lumea asta nu ar avea actori la fel de talentati.
Iar orice actor nou/hot/la moda trabuie sa apara intr-un film Marvel sau DC.

Sorin87 pe 8 decembrie 2014 17:53
trebuie sa fie ceva de film datorita reclamei careia ii se face

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells