Cannes Film Festival adaugă noi filme în competiție, pe ultima sută de metri

de Marina Florea în 22 Apr 2022
Filme de Albert Serra, Louis Garrel și Patricio Guzmán, printr altele

Ultimele filme adăugate pe lista acestei ediții a Cannes Film Festival au fost anunțate joi printr-un comunicat oficial. Ultimele sosiri pe lista de la Cannes urmează la o săptămână după ce selecțiunea oficială pentru ediția 2022 a fost dezvăluită. Un Petit Frere de Leonor Serraille și filmul The Eight Mountains al lui Charlotte Vandermeersch și Felix Van Groeningen sunt printre noile completări.

Printre nou-veniți mai sunt titluri franceze precum Don Juan - al lui Serge Bozon, La Nuit du 12 - al lui Dominik Moll și Chronique d'une Liaison Passagere, de Emmanuel Mouret.

Și filmul Rebel, al lui Adil El Arbi și al lui Bilall Fallah, a fost selecționat pentru secțiunea „Proiecțiile de la miezul nopții”, în timp ce secțiunea „Un Certain Regard” a primit patru noi titluri: Plus Que Jamais - al lui Emily Atef, Mediterranean Fever - al lui Maha Haj, Le Blue du Caftan - al lui Maryam Touzani și Harka, filmul de debut al lui Lotfy Nathan.

Secțiunea din afara competiției a programat filmul The Innocent al lui Louis Garrel, fiind organizate și proiecții speciale pentru documentarul Mi Pais Imaginario, al lui Patricio Guzman, The Vagabonds - al Doroteyei Drumeva, un alt debut regizoral, Riposte Feministe - un documentar al regizorilor Marie Perennes și Simon Depardon, Restos Do Vento al lui Tiago Guedes și filmul Le Petit Nicolas Qu est-ce Qu on Attend Pour Etre Heureux - al lui Amandine Fredon și Benjamin Massoubre.

Z de la regizorul Michel Hazanavicius, regizorul lui The Artist, va avea premiera la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes chiar pe 17 mai, iar filme ale unor Cristian Mungiu, James Gray, George Miller și Hirokazu Kore-eda vor fi văzute în selecțiunea oficială.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells