„Beowulf” începe la FilmBox Premium

de Cinemagia în 11 Nov 2016
„Beowulf: Întoarcerea în ținutul scutului”, una dintre cele mai costisitoare producții ITV de până acum, spune o poveste despre curaj, lăcomie, trădare și loialitate

William Hurt și Kieran Bew sunt protagoniștii noului serial de la FilmBox Premium, „Beowulf - Întoarcerea în Ţinutul Scutului”. Primele episoade vor fi difuzate în premieră, în România, începând din luna noiembrie.

Seria, una dintre cele mai costisitoare producții ITV de până acum, cuprinde 12 episoade care spun o poveste fascinantă despre curaj, lăcomie, trădare și loialitate, prin ochii lui Beowulf (Kieran Bew), cel mai iubit erou al geților. Reluând poemul scris între secolele al VIII-lea și al X-lea, noul serial de la FilmBox Premium, este, de fapt, un western care are loc în Evul Mediu, în trecutul mitologic al Marii Britanii. După ce a petrecut mulți ani rătăcind ca războinic mercenar, Beowulf se întoarce în ținutul Herot, pentru a-și aduce omagiile regelui decedat, Hrothgar (William Hurt). Dar când Herot va fi atacat de monstrul Grendl, Beowulf nu are de ales decât să lupte pentru a salva regatul, câșigând pe parcurs și simpatia poporului și a familiei sale înstrăinate.

În rolul principal îl întâlnim pe Kieran Bew, cunoscut pentru prestația sa ca Alfonso în „Da Vinci's Demons”. Actorul în vârstă de 36 de ani a fost alegerea firească pentru a îl interpreta pe Beowulf, el fiind fost campion de scrimă. Astfel, vedeta nu a folosit dubluri pentru scenele sale de luptă, chiar dacă în unele cazuri a suferit și accidentări. Întrebat ce părere are despre personajul pe care îl interpretează, Kieran a declarat: „Este eroul clasic, enigmatic, cu multe secrete, dar crede în onoare și în promisiunile făcute, ceea ce înseamnă ca are de luat multe decizii grele”.

Alături de Kieran Bew, în premiera de la FilmBox Premium ne întâlnim și cu laureatul Oscar, William Hurt care îi dă viață regelui Hrothgar. Scenaristul James Dormer („Outcast”, „Sinbad”), căruia i-a revenit sarcina de a-i propune lui Hurt să se alăture distribuției serialului, a mărturisit că nu i-a fost deloc greu să îl convingă pe actor să accepte propunerea, vedeta americană fiind deja un mare fan al lui Beowulf. „Cred că povești ca aceasta ne ajută să ne înțelegem viața, sensul adevărat al existenței. Eu însumi, ca artist, cred că nu este atât de important felul în care spunem poveștile, cât, mai ales, felul în care le trăim”, a declarat Hurt.

Din distribuția noului serial de la FilmBox Premium mai fac parte și alte nume cunoscute, precum Joanne Whalley („Wolf Hall”, „The Borgias”) în rolul reginei Rheda și Ed Speelers („Downton Abbey”) în rolul lui Slean, ambițiosul fiu al Rhedei. Începând cu 12 noiembrie, „Beowulf - Întoarcerea în Ţinutul Scutului” se vede în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00, pe FilmBox Premium.

Exploreaza subiecte similare:

Beowulf: Return to the Shieldlands, William Hurt, Kieran Bew, Wolf Hall, The Borgias, Downton Abbey, Da Vinci's Demons

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells