Baby Driver, despre „un puşti cuminte”, care „devine un diavol când ţine volanul în mâini”

de Cinemagia în 26 Iun 2017
O combinaţie de viteză şi muzică, plus o sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action-thriller de neratat

Baby Driver, o cursă dramatică cu maşini de viteză şi adrenalină, combinată cu o poveste de dragoste, plus o coloană sonoră electrizantă, se lansează pe 28 iunie în cinematografele noastre. Regia este semnată de Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Scott Pilgrim vs. The World). Baby Driver aduce pe ecran o distribuţie cu multe staruri, care-i include pe Ansel Elgort (The Fault In Our Stars, 2014), Kevin Spacey, Jon Hamm, Jamie Foxx şi Lily James.

Ce iese când un puști tăcut, cu un trecut traumatizant și un prezent incert, își tratează rănile vechi cu muzică și cai-putere? Baby (Ansel Elgort) este un şofer cu figură inocentă, care conduce maşina cu care trebuie să scape infractorii după comiterea jafurilor. El are un fler teribil şi se ajută înfigându-şi bine căştile în urechi, ca să audă mai bine muzica lui favorită. Şi asta pentru că şi-a acordat rutele de fugă după ritmul si lungimea pieselor muzicale de pe iPod, care-i răsună în căşti dirijându-l la secundă cum să ia curbele, când să schimbe vitezele şi când să execute manevrele de evitare, care-i bagă în sperieţi pe pasagerii săi.

E un puşti cuminte, dar devine un diavol când ţine volanul în mâini...

Aşadar, vom avea parte de drifturi spectaculoase, situații amuzante și pericole extreme. Talentul său la volan este exploatat în jafuri ingenioase, organizate de un interlop fără scrupule (Kevin Spacey). Baby lucrează pentru Doc (Kevin Spacey), şeful unei bande care dă numeroase spargeri la bănci, pe timp de zi, bazându-se pe iscusinţa lui Baby la volan. Oamenii de încredere ai lui Doc sunt Buddy, un fost dealer de pe Wall Street, devenit infractor (Jon Hamm), mai tânărul partener la rele al lui Buddy, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats, un pistolar impulsiv (Jamie Foxx).

Când nu apasă pedala accelerației pentru bani, Baby se dedică îngrijirii unui bătrân cvasi-orb, singurul pe care îl poate numi familie. Îndrăgostit de fata visurilor lui, Baby întrevede șansa de a evada din viața infracțională și de a-și crea alt viitor. Dar îl va lasa oare anturajul?

Ansel Elgort și-a făcut debutul în cinematografie in remake-ul horror Carrie (2013), în filmul distopic Divergent (2014) și din nou alături de Shailene Woodley în drama The Fault In Our Stars (2014). Filmul i-a adus lui Elgort o pleiadă de premii, printre care se numără Teen Choice Award la categoria „stea în devenire” şi „cel mai bun actor începător de dramă”, premiul Young Hollywood Award pentru cel mai îndrăgit rol masculin şi un MTV Movie Award la categoria “filmul anului”.

A acumulat într-un timp scurt un repertoriu bogat atât în calitate de actor cât şi ca muzician. În continuare, Elgort va mai fi văzut şi în Billionaire Boys Club, alături de Taron Egerton, Emma Roberts şi Kevin Spacey, November Criminals, un film realizat de Sony, în care va juca alături de Chloë Grace Moretz şi Catherine Keener.

Exploreaza subiecte similare:

Baby Driver, Edgar Wright, Kevin Spacey, Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts, Shailene Woodley, Jon Hamm, Jamie Foxx, Lily James

Alte știri din cinema

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells