Acest thriller are, după părerea forumiștilor Reddit, cele mai bune efecte speciale tradiționale

de Marina Florea în 19 Apr 2021
Odată cu apariția instrumentelor digitale, s-a făcut o diferență între efectele speciale și cele vizuale: efectele vizuale se referă la post-producția digitală, iar efectele speciale se referă de efectele mecanice și la efectele optice

Există, în general, două tipuri de iubitori de filme horror sângeroase: cei care sunt încântați de atmosfera tenebroasă și de imaginile sinistre, sau cei care nu gustă un slasher decât dacă vine la pachet cu stropi de sânge din vene tăiate. Și chiar dacă logica spune că, în epoca graficii computer generated, filmele au devenit tot mai sângeroase și mai dure ca niciodată, cei dintr-a doua categorie vor susține altceva: pentru ei, vărsarea de sânge din clasice precum Alien (1979), The Fly (1986) sau chiar The Passion of the Christ (2004) bat orice grafică computer generated, notează publicațïa Looper.

Desigur, cu excepția filmului despre Hristos de mai sus, efectele sângeroase sunt de regulă rezervate (sau mai bine zis adecvate) genului horror. Totuși, așa cum se vehiculează pe Reddit, există iubitori ai genului slasher care nu îl vâd drept horror. În locul lui, un film de mâna a doua – cu un protagonist comediant – este considerat regele filmelor sângeroase datorită efectelor speciale tradiționale.

Protagonistul este Vince Vaughn. Filmul este thriller-ul brutal al lui Craig Zahler din 2017, Brawl in Cell Block 99, în care Vaughn joacă rolul lui Bradley Thomas, un fost boxer devenit pușcăriaș. Și, cu toate că filmul nu este un horror, acțiunea e la fel de dură ca și un horror. Într-una dintre părerile de pe Reddit, efectele speciale sângeroase sunt de prima mână, considerând că Brawl in Cell Block 99 are unele dintre cele mai sângeroase momente, unul dintre ele fiind dezgustătoarea scenă a „distrugerii feței”.

Alții forumiști îl aprobă: „Filmul a fost BRUTAL. Mi-a plăcut”. Și alții au aprobat „Filmul este fantastic. Cel mai bun film sângeros în ani întregi.” Și alții, considerând că filmul a fost debutul lui Zahler, nota „Voiam să vorbesc despre film. Este cel de-al doilea film în topul culturii violenței, după Bone Tomahawk”.

Există și critici, un alt forumist declarându-se neimpresionat de efectele speciale ale filmului: „Nu pare nici pe departe real și pare ieftin și derizoriu.” Un alt forumist îl contrazice, spunând că efectele „ieftine” fac parte din estetica filmului: „Sunt de acord că efectele sunt slabe și nerealiste – dar îmi place asta la ele. Simt că filmul este un omagiu filmelor exploitation/grindhouse din anii 70.” Probabil că cea mai dură replica este aceea care spune că Brawl in Cell Block 99 este peste propria continuare: „Fimul are mai multe scene cu corpuri trase pe beton decât Dragged Across Concrete (Tras pe beton) are”. Bine punctat, comentează publicația mai sus citată.

Exploreaza subiecte similare:

Vince Vaughn, Brawl in Cell Block 99 , Alien, The Fly, The Passion of the Christ

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells