A murit cea mai în vârstă membră a Academiei Americane de Film. Avea 105 ani

de Cristina Grigore în 24 Ian 2018
„Trebuie să fii tot timpul în mişcare”, spunea Connie Sawyer referitor la secretul longevităţii sale

Connie Sawyer, cea mai în vârstă membră a Academiei Americane de Film – şi cea mai în vârstă actriţă din lume în activitate - a murit ieri, la 105 ani. Potrivit Deadline.com, trecerea ei în nefiinţă a fost una liniștită, în reşedinţa din Woodland Hills, California.

Născută în 1912, în Pueblo, Colorado, pe 27 noiembrie, şi-a început cariera în spectacole de vodevil, la 18 ani. A trecut apoi la film şi televiziune, însă s-a menţinut, în mare parte, în zona producţiilor de comedie. În cele  mai bine de 8 decenii de activitate, a apărut în producţii ca Seinfeld, Will & Grace, The Office, How I Met Your Mother, When Harry Met Sally..., Dumb & Dumber, Pineapple Express.

În ciuda vârstei înaintate, Sawyer onora încă ofertele de lucru. A avut o recentă apariţie în serialul Ray Donovan, dar şi în New Girl (2014), NCIS: Los Angeles (2013) şi 2 Broke Girls (2012). A lăsat în urmă şi o carte despre experienţele sale la Hollywood, pe care a numit-o „I Never Wanted to Be A Star – and I Wasn’t”.

„Nu ajunge multă lume la 105 ani. Am spus întotdeauna că, pentru asta, trebuie să te mişti mereu, să te ridici de pe canapea. Eu am făcut înot, am jucat golf, am dansat… m-am mişcat mereu şi, pe lângă asta, am fost norocoasă”, a spus Sawyer legat de secretul longevităţii sale. „Şi părinţii mei au avut viaţă lungă. Tata a trăit până la 91 de ani, iar mama până la 89. Am avut gene bune”, a conchis actriţa. 

Copyright foto: Getty Images.

Exploreaza subiecte similare:

Connie Sawyer, 2 Broke Girls, NCIS: Los Angeles, New Girl, Ray Donovan, The Pineapple Express, Dumb & Dumber, When Harry Met Sally, How I Met Your Mother, The Office, Will & Grace, Seinfeld

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 25 ianuarie 2018 16:59
Ce varsta....si putea lua decizii legate de premiile Oscar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells