12 studenţi selectaţi pentru Aristoteles Workshop 2014

18 Aug 2014
Atelierul de film documentar organizat de Dan Nuţu îşi anunţă participanţii

Cei 12 participanţi selectaţi pentru ediţia de anul acesta a Aristoteles Workshop, atelierul internaţional de film documentar organizat de Dan Nuţu, provin din România, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Slovenia şi Ungaria şi au fost selectaţi de un comitet al televiziunii ARTE/France.

Ei vor fi grupaţi în patru echipe mixte a câte trei studenţi - un regizor, un operator şi un monteur - şi vor avea la dispoziţie patru săptămâni pentru realizarea unui documentar, de la găsirea subiectului, la montaj şi post-producţie. Echipa câştigătoare va primi un premiu în valoare de 2000 de euro, acordat datorită susţinerii Farmexim.

Mai jos, lista celor 12 participanţi - care miercurea aceasta vor sosi la Vama, în Bucovina (judeţul Suceava) pentru cea de-a noua ediţie Aristoteles Workshop - şi funcţia pe care o vor avea în echipă:

Cei patru regizori:
Dmytro Sobchuk (29 de ani, din Ucraina)
Evdokia Moskvina (30 de ani, din Rusia)
Nina Blazin (34 de ani, din Slovenia)
Alina Manolache (24 de ani, din Romania)

Cei patru operatori/directori de imagine:
Barbu Bogdanovici (28 de ani, din România)
Răzvan Chirilă (23 de ani, din Romania)
Ruben Agadjnean (29 de ani, din Republica Moldova)
Erno-Aron Palfi-Horvath (22 de ani, Ungaria/România)

Cei patru editori de montaj:
Ciprian Cimpoi (30 de ani, din România)
Diana Rădulescu (24 de ani, din România)
Mircea Bobina (25 de ani, din Republica Moldova)
Raluca Petre (24 de ani, din România)


Experţii şi tutorii care îi vor îndruma pe studenţii ediţiei de anul acesta vor fi cineaştii John Appel, Jeroen Berkvens, Nino Kirtadze şi Tania Rakhmanova. Evaluarea finală a proiectelor va fi realizată în faţa unui juriu format din profesionişti internaţionali, la sfârşitul workshopului.

Cea de-a noua ediţie a Aristoteles Workshop (AW) se va desfăşura în satul Vama din Bucovina (judeţul Suceava), între 20 august - 21 septembrie.

Foto: filmare din timpul realizării documentarului Mohamed Tomescu, produs în timpul unei ediţii anterioare a atelierului

Exploreaza subiecte similare:

Dan Nuţu

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells