12 ani de sclavie şi Gravity, la egalitate

de Ştefan Dobroiu în 20 Ian 2014
Asociaţia producătorilor de la Hollywood nu se poate hotărî şi premiază ambele filme

De obicei, câştigătorul premiului cel mare al galei Asociaţiei producătorilor de la Hollywood este considerat a avea şanse imense să câştige şi Oscarul pentru Cel mai bun film. Doar că anul acesta Asociaţia s-a văzut nevoită să înmâneze câte un trofeu lui 12 ani de sclavie şi lui Gravity, în urma unui număr de voturi egal, situaţie fără precedent în istoria organizaţiei.

Este o decizie cu atât mai surprinzătoare cu cât analiştii se aşteptau ca American Hustle, premiat recent de Asociaţia actorilor, să îşi continuie seria de succese în drumul său către o seară de pomină la Oscaruri. Iată că, spune Brad Brevet de la Ropeofsilicon, sezonul de premii al lui 2014 rămâne în continuare interesant şi imprevizibil.

Conform Ropeofsilicon, dubla onoare de la premiile Asociaţiei producătorilor ar însemna că 2014 ar putea fi un nou exemplu al distribuirii premiilor: 12 ani de sclavie ar putea lua Cel mai bun film, în timp ce Gravity ar putea fi recompensat cu statueta pentru Cel mai bun regizor. Sâmbăta viitoare se vor decerna premiile Asociaţiei regizorilor de la Hollywood, un indicator aproape fără greş al câştigătorului categoriei Cel mai bun regizor la Oscaruri.

Ce titlu crezi că este Cel mai bun film al anului 2013?

Exploreaza subiecte similare:

12 Years a Slave, American Hustle, Gravity

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CPU pe 20 ianuarie 2014 20:11
The Hobbit
victor_neo75 pe 21 ianuarie 2014 00:05
In niciun caz American Hustle. 12 Years a Slave va castiga pana la urma Oscarul pt cel mai bun film, iar cel mai bun regizor va fi ales Alfonso Cuaron (Gravity). Subiectul istorico-social este mereu mai important la Oscaruri, exceptia in ultimii ani fiind fantezia The Lord of the Rings: The Return of the King (2003). E ca si cum s-ar spune ca Lista lui Schindler a lui Steven Spielberg (1993) nu trebuia sa castige marele premiu acum 20 de ani. Realitatea cruda si nemiloasa din SUA la inceputul sec XIX in statele sudiste in privinta sclavagismului asupra negrilor luati cu forta din Africa sau negri liberi rapiti din nord aia a fost. Chiar daca este prezentata o situatie rarisima cu final fericit, tot au fost 12 ani (peste 4300 de zile si nopti) de chin si jigniri zilnice pt personajul principal interpretat de Chiwetel Ejiofor.
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 20:10
Eu cred ca se puteau decide...Dar in fine, cred ca nu este un eveniment fara precedent.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells