Articole The Bucket List

(2007)

Ultimele dorințe

Despre actori

JACK NICHOLSON (Edward Cole) are reputatia de a fi actorul cu cele mai multe nominalizari la Oscar, totalizand nu mai putin de douasprezece de-a lungul carierei sale, printre altele pentru rolurile din: About Schmidt, A Few Good Men/Oameni de onoare al lui Rob Reiner, Ironweed, Prizzi’s Honor, Reds, Chinatown, The Last Detail, Five Easy Pieces si Easy Rider.. El a fost distins de doua ori cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru One Flew Over the Cuckoo’s Nest al lui Milos Forman si As Good As It Gets/Mai bine nu se poate al lui James L. Brooks si o data cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru Terms of Endearment.

De asemenea, el a obtinut Globul de Aur pentru rolurile din: About Schmidt, As Good As It Gets/Mai bine nu se poate, Prizzi’s Honor, Terms of Endearment, One Flew Over the Cuckoo’s Nest si Chinatown, precum si nominalizari pentru: Something’s Gotta Give, A Few Good Men, Hoffa in regia lui Danny DeVito, Batman, Ironweed, Reds, Five Easy Pieces, The Last Detail, Easy Rider si recentul The Departed/Cartita al lui Martin Scorsese.

Din bogata sa filmografie mai amintim: Anger Management/Al naibii tratament, The Pledge, The Crossing Guard (ambele in regia lui Sean Penn), Mars Attacks!/Atacul martienilor al lui Tim Burton, Wolf, Carnal Knowledge; The Two Jakes, Goin’ South, Broadcast News in regia lui James L. Brooks, The Witches of Eastwick al lui George Miller, The Postman Always Rings Twice in regia lui Bob Rafelson, The Shining al lui Stanley Kubrick, The Last Tycoon in regia lui Elia Kazan si The Passenger al lui Michelangelo Antonioni.

MORGAN FREEMAN (Carter Chambers) a fost distins in 2005 cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru Million Dollar Baby/O fata de milioane. Anterior, el a mai fost nominalizat pentru rolurile din: Street Smart (pentru care a fost nominalizat si la Globul de Aur) in 1987, Driving Miss Daisy in 1989 si The Shawshank Redemption in 1994.

Alte titluri din filmografia sa sunt: Amistad, Kiss the Girls, Chain Reaction/Reactie in lant, Glory, Bruce Almighty, Evan Almighty, Under Suspicion, Deep Impact/Impact nimicitor, Eyewitness, High Crimes/Crima de inalta tradare, Harry and Son, Clean and Sober, Robin Hood: Prince of Thieves, Unforgiven, Outbreak/Alerta, Seven, Brubaker, Teachers, Marie, That Was Then…This Is Now, Clean & Sober, Johnny Handsome, Hard Rain, Nurse Betty, Along Came a Spider, The Sum of All Fears, Feast of Love, Batman Begins/Inceputuri, Unleashed, An Unfinished Life, Lucky Number Slevin si Gone Baby Gone.

Freeman si-a facut debutul regizoral in 1993 cu filmul intitulat Bopha, cu Danny Glover si Alfre Woodard in rolurile principale. In acelasi an, Freeman a fondat compania Revelation Entertainment, unde au fost produse filmele intitulate Under Suspicion, Port Chicago Mutiny si 10 Items or Less.

SEAN HAYES (Thomas) este binecunoscuta pentru rolul din serialul Will & Grace, pentru care a fost de sapte ori nominalizata la Premiul Emmy.

Hayes a debutat pe marele ecran in 1998, in rolul principal din filmul intitulat Billy’s Hollywood Screen Kiss. Au urmat cele din: Cats and Dogs/Caini si pisici, Win a Date with Tad Hamilton !, Pieces of April, Cat in the Hat si filmul de televiziune intitulat Martin and Lewis.

In 2003, Hayes a fondat compania Hazy Mills Productions impreuna cu Todd Milliner. Printre filmele produse aici se numara: Grimm, Man and Woman, The Ten Million Dollar Word, Cornerstone, Bi-Coastal, Eight Days a Week, Cinderfella si The Most Annoying Man in the World.

ROB MORROW (Dr. Hollins) a fost nominalizat de trei ori la Globul de Aur si de doua ori la Premiul Emmy pentru rolul din serialul TV de mare succes Northern Exposure/Doctor in Alaska. De asemenea, el are rolul principal din serialul intitulat Numb3rs, produs de Ridley si Tony Scott.

Pe marele ecran, Morrow a jucat in filme precum: Maze, (la care a semnat si scenariul, regia si productia), The Emperor’s Club in regia lui Michael Hoffman, alaturi de Kevin Kline; Quiz Show in Robert Redford, cu Ralph Fiennes si John Turturro; The Guru, Mother, Last Dance al lui Bruce Beresford si Into My Heart.

BEVERLY TODD (Virginia) este actrita, scenarist si producator. Ea a colaborat extensiv cu Sidney Poitier, la filme precum: The Lost Man, They Call Me MISTER Tibbs! si Brother John. Dintre rolurile sale mai amintim: Clara’s Heart, alaturi de Whoopi Goldberg, Baby Boom, cu Diane Keaton, Moving, alaturi de Richard Pryor, Lean On Me, cu Morgan Freeman si Crash, in regia lui Paul Haggis.

La televiziune, ea a putut fi vazuta in: Six Feet Under/Sub Pamant S.R.L., Don’t Look Back: The Story of Leroy Satchel Paige, alaturi de Louis Gossett Jr., House M.D., A Laugh, A Tear, the Story of Black Humor in America, alaturi de Whoopi Goldberg si Lincoln Heights.
Despre realizatori Despre productie
jinglebells