Articole Seeking a Friend for the End of the World

(2012)

Caut prieten pentru sfârșitul lumii

Despre subiect

V-ați întrebat vreodată cum ar fi dacă sfârșitul lumii ar veni peste trei săptămâni? Lorene Scafaria a regizat răspunsul la această întrebare sub forma producției cinematografice “Caut prieten pentru sfârșitul lumii”, o călătorie emoționantă, dar și amuzantă către sfârșitul lumii, aflat la distanță de fix trei săptămâni.

Povestea este plasată într-un viitor apropiat, în care timpul stă în loc pentru câteva clipe, pentru ca apoi să se apropie în viteză de ultimele clipe pe care le va trăi vreodată omenirea. Pe măsură ce timpul se scurtează clipă cu clipă, lumea personajelor devine tot mai complexă, iar acestea se străduiesc să traiască tot mai intens într-o perioadă tot mai scurtă.

Scenarista și scriitoarea Lorene Scafaria explică esența filmului: “până în momentul culminant, cei doi și-au trăit viețile foarte diferit: pe măsură ce Dodge evita să trăiască în adevăratul sens al cuvântului, Penny dimpotrivă, trăiește intens, fără să se gândească la consecințe. Cei doi își reunesc lumile și își aliniază perspectivele pentru a întâmpina împreună sfârșitul lumii.”

Keira Knightly povestește ce a determinat-o să joace rolul lui Penny: “Atunci când am primit scenariul de la agentul meu, am zis ca este unul dintre cele mai ciudat de optimiste filme din câte am văzut. Mi-am dorit imediat să mă implic în film, era unul dintre cele mai bune scenarii pe care l-am citit în ultimii ani, foarte original.”

Călătoria imaginară, dar în același timp haioasă și emoționantă, către sfârșitul lumii începe din cinematografele din întreaga țară pe data de 13 iulie.

Sinopsis
jinglebells