Păreri Prometheus

Prometheus

Ordonează după
balace pe 25 Mai 2012 13:56
tare ,cel mai tare
eu am vazut deja filmu e super tare ,are multa actiune si te tine in suspans
3 7
danylovea pe 09 Iunie 2012 21:46
...
Prometheus e unul din cele mai scarboase si fara sens filme pe care le`am vazut. Ma asteptam la ceva mult mai bun.
3 8
georgel1976 pe 02 Decembrie 2012 09:47
obligatoriu de vazut
obligatoriu de vazut de fanii seriei alien. chiar daca a venit tarziu filmul acesta, el lamureste unele aspecte ale primului alien (celelalte au fost doar filme de actiune cu tema alien, in mare parte). merita vazut.
DaniMar pe 17 Noiembrie 2012 19:53
prea multe intrebari ,prea putine raspunsuri si eterna problema;cine suntem de unde venim si incotro...
P.J. pe 22 Octombrie 2012 19:39
Prometheus (2012)
Prima ora a fost excelenta,plina de suspans si de mister.Ridley Scott are o regie foarte buna,insa si-a iesit clar din mana,caci pe langa Alien,filmul e dezastru.Efectele speciale sunt de calitate si chiar daca din a doua jumatate suspansul e mai putin iar totul se transforma intr-o constanta "batalie" intre oameni si tot felul de extraterestrii,filmul nu isi pierde farmecul.Operatia chirurgicala si finalul,sunt cele mai "magice" momente din film.Per total,este un film foarte bun,pe care merita sa il urmaresti cu placere.De vazut.
margott pe 05 Octombrie 2012 22:56
Cel mai bun SF al lui 2012, reusit din toate punctele de vedere, se cunoaste mana lui Ridley Scott. Cum era de asteptat urmeaza si sequel-ul : Prometheus 2 va aparea cel tarziu in 2015.
alex_il_fenomeno pe 25 Septembrie 2012 11:49
un film comercial ce a fost facut pentru cinematograf, cu asemenea efecte speciale remarcabile, povestea fiind destul de buna si de interesanta, insa in comparatie cu seria Alien este mult inferioara. inceputul atrage prin toate elementele inca nestiute, iar dupa ce le afli vine suspansul din partea planetei si a misterelor din jurul ei, iar cu cat se face lumina cu atat esti mai intrigat de finalul care se apropie... si bineinteles ca trebuia sa fie un moment magic de final care sa te faca sa astepti cu nerabdare si celelalte filme. Ridley Scott a reusit sa faca alt film in stilul sau caracteristic ce merita urmarit cu placere, mai ales de fani.
mihnea_aspru95 pe 20 februarie 2017 16:50
DA! Când a ieşit Deacon-ul din "inginer" (arăta mai urât şi mai terifiant decât Xenomorf-ul). Alien: Covenant va fi pe o scară mai mare (şi la buget, în special că se numeşte A L I E N - oamenii se vor repezi la cinema (ceea ce va duce filmul la peste $550 milioane, dar cred că se va opri la maxim 700). Sper, ca pe 12 MAI să fiu surprins de un opening scene al naibii de BUN, probabil cu dispariţia unei părţi a inginerilor) . Este în TOP 5-ul meu (ca cele mai aşteptate pelicule din acest an). Uite aici, dacă te interesează, ce filme apar la cinematograf în 2017, mai ales în România: http://www.cinemagia.ro/liste/2017-awesome-films-only-in-romania-cele-mai-asteptate-lungmetraje-de-publicul-larg-12757/
FreeCinema.ro pe 02 Septembrie 2012 15:21
prequel
Dincolo de realizarea tehnica de exceptie, Prometheus este doar un film de consum fortat si pripit. (www.freecinema.ro)
silviuivan pe 26 Iunie 2012 12:34
cateva simboluri din film explicate
Cei care nu au inteles prea multe lucruri din film ar trebui sa citeasca "Istoria Secreta a Lumii" de Jonathan Black si articolul: http://cavalorn.livejournal.com/584135.html. Povestea ezoterica din spate este excelenta.
teddy27 pe 17 Iunie 2012 20:19
mi-a placut
Aseara am fost si l-am vazut la IMAX.am fost 6 persoane din care la 5 le-a placut.are efecte bune,e facut foarte bine din acest punct.
Scenariul un pic ciudat: "inginerii" morti,extraterestii cu tentacule....care pe care vroia sa omoare?? :)
Per ansamblu eu zic ca merita vazut.

Bulldogul pe 13 Iunie 2012 18:01
Bun, nu extraordinar
Un film ok pentru cei carora le plac SF-urile. Filmul nu anunta nimic inca din trailer, asa ca nu m-am dus sa vad vreo capodopera. Ideea este ca filmul a avut un subiect, dezvoltat mai mult sau mai putin ( depinde de fiecare ) si ce e mai important, nu m-am plictisit. Sfarsitul nu te da pe spate ( prost gandita lupta "creatorului" cu "alien-ul" ) in schimb, iti lasa loc pentru interpretari. Va fi o continuare? Este acest film un pre sequel la seria "Alien" ?
DPMDV un film de nota 7. Un SF ok.
Bafta all!

chelo pe 28 Iunie 2012 20:43
Prometheus
Dezamagita,ma asteptam la mai mult,sa aibe o logica ,un inceput.
iedutul pe 19 Iunie 2012 21:57
frumos
Sper ca ma puteti crede ca abia dupa 15 minute dupa ce a inceput filmul am realizat ca filmul e prequelul lui Aliens:))...ce pot zice...aveam asteptari mici,dar mai bine nu putea sa fie realizat filmul acesta
h.johny pe 18 Iunie 2012 11:41
Un film exceptional din toate punctele de vedere.Nerecomandat manelistilor si pitipoancelor
kakapiciu pe 15 Iunie 2012 17:48
Filmul is sine este realizat bine insa nu vad diferenta dintre povestea lui Alien si Prometheus.
adyman pe 12 septembrie 2012 11:33
diferente sunt..poate ai vrut sa zici asemanarea???
kakapiciu pe 12 septembrie 2012 15:00
Poate...
ReMes pe 11 Iunie 2012 02:04
Slabut spre Bunicel
mda am vazut si eu filmul si nu m-am dus cu gandul ca o sa vad un film bun ma asteptam la ceva ok si atat, dar am fost dezamagit aproape total. daca ma intrebi ce mi-a placut ,pentru ca a fost ceva ce mi-o placut, nu as sti sa-ti zic , poate doar actorii si unele efecte, nici macar alea nu au fost 3D. nici nu intelegi prea bine ce vor astia. in multe faze speri ca o sa fie ceva interesant si defapt descoperi ca nu s-a intamplat nimic concret. asta e parerea mea despre filmul asta si din cate am vazut prin sala nimeni nu a ramas wow. aaa am uitat de final care a fost penibil zici ca au vrut sa copieze finalu de la filmu alien vs. predator, daca stateam cateva ore cred ca si eu puteam concepe un final imprevizibil mai interesant. asta e nu pot filme toate filmele cum am vrea noi :D bafta
Alex4Fun90 pe 29 Iunie 2012 23:30
Dezamagitor
Efecte bune si cam atat , nota 6 . Ma asteptam la mult mai mult de la el , a fost unul dintre cele mai asteptate filme ale anului , dar degeaba
rob3rt_89 pe 11 Iunie 2012 23:12
Nu e Alien
Filmul mi s-a parut ca fiind de sine statator , chiar nu m-am gandit la seria Alien pe parcursul vizionarii .... pentru un fan SF este un film foarte bun .... scenariul mi s-a parut destul de previzibil , iar unele faze puteau sa lipseasca ... in rest nimic rau de spus ... mergeti sa-l vedeti la cinema pentru ca merita
anonymous.6229028630c4f pe 11 Iunie 2012 19:27
Comentariu șters
Pantaleon pe 15 septembrie 2012 23:13
Sa speram ca se opreste aici. Ne-a fost de ajuns cat de tare a putit a rahat aceasta bazaconie vizuala.
cosmin_kedii pe 10 Iunie 2012 08:16
Promethus a fost minunat, în general. Toţi actorii au făcut o treabă bună, şi eu cred că Michael Fassbender a fost uimitor, întregul film
Manusa pe 08 Iunie 2012 20:09
Unul dintre cele mai asteptate filme ale anului......si intradevar are si de ce. Trailerul m-a facut sa merg sa il vad si totusi nu am ramas uimit de ceea ce am vazut, desi ma asteptam sa raman uimit. Intr-adevar, are o actiune interesanta, actori foarte buni, spatiul actiunii spectaculos si interesant si creaturi .......deasemenea interesante. Ma asteptam la un film care sa ma faca sa tremur ( gen Alien ), dar in aceasta privinta a dezamagit. Un film care merita, nu mi-a parut rau ca am fost sa il vad.
ciobotaru pe 01 Ianuarie 2012 17:01
Ridley Scott se reintoarce la proectul Alien, dupa ce cativa regizori care au incercat sa duca povestea mai departe si nu au reusit de loc, il excludem pe Cameron care a dus Alien la un alt nivel fara sa fie penibil, cei din urma au reusit doar sa distruga complet creatia lui Ridley . probabil a constatat ca nu mai e nimic de salvat si s-a hotarat sa faca un prequel.
Sincer sa fiu Ridley Scott e unu din regizorii in care am cea mai mare incredere in legatura cu creatiile sale si tot sincer spun ca Prometheus este filmul care il astept cel mai mult in 2012 si nu pentru a vedea ce a reusit sa faca si a vedea garantat un SF incredibil si spectaculos si asta numai datorita lui Scott care este un regizor cu greutate si capabil sa-si spuna punctul de vedere in fata unor producatori. ( nota o punem cand apare ) astept acest , care va fi garantat un film incredibil.

furnicu pe 9 martie 2012 17:15
"i-l excludem", "i-l astept " .... ce rost are liniuta aia ?
BETRulleR pe 25 mai 2012 13:46
:( liniuta are rostul ei...
vambir pe 29 Iunie 2012 09:56
Filmul este bun, nu poti sa spui cai prost datorita efectelor speciale si a actorilor care au jucat excelent
2 4
DubbieDubbDub pe 12 Iunie 2012 15:09
Ce-i drept , un alt film in in genul Alien nu o sa mai apara dar asta nu inseamna ca trebuie sa discreditati omul . A incercat si parerea mea este ca i-a iesit. Daca ar fi fost alt film in regia lui RIdley Scott , la fel v-ati fi comportat. Intr-adevar , tehnologia si surplusul de efecte acum in 2012 vis-a-vis de prima parte din 1979 sunt incomparabile , dar pe plan cinematografic, il felicit pt munca depusa.
2 4
valigeo96 pe 23 Iunie 2012 19:02
Capodopera
Ridley Scott se intoarce pe marile ecrane cu un film absolut genial din toate punctele de vedere. Prometheus are parte de un spectacol vizual desavarsit, actori de nota 10, poveste mind-blowing (cei ce sustin ca are scenariul probleme este evident cat au inteles ei din film si din poveste/care sunt limitele lor de intelegere),o coloana sonora memorabila, old school care ne detaseaza pur si simplu de scaunul de cinema "aruncandu-ne" in universul acestui remarcabil film impreuna cu filosofia din cadrul acestuia,ce ar trebui sa ne dea de gandit si sa ne puna circumvolutiunile la treaba.La mine cel putin a mers, atingandu-mi strafundurile psihicului rezultand anumite intrebari si monologuri la care am meditat ore in sir.. Nu ma asteptam sa ma impresioneze atat de mult.Ma asteptam mai mult la un thriller sf foarte bun,nicidecum o capodopera in adevaratul sens al cuvantului. Legatura cu… citeşte
2 5
alfonso1 pe 28 august 2012 21:34
de acord cu tine,si pe mine m-a "uns" la suflet si este intradevar din punctul meu de vedere o capodopera care da imagine imaginatiei.
Pantaleon pe 15 septembrie 2012 23:10
Prietene, daca tu consideri acest film o capodopera, poate ar fi cazul sa vezi sf-uri cu adevarat bune. Poate chiar sa revezi Alien, care e o bijuterie pe langa aberatia vizuala si fara logica pe care tu o preaslavesti. Pe tine nu te intereseaza la un film scenariul si intriga ? Nu-ti vine sa-l opresti atunci cand vezi aparand un monstru ce nu ar avea ce sa caute acolo sau cand o faza de deschidere nu anunta absolut nimic si se stinge ca un fas? Daca as avea timp as face o lista cu peste 20 de aberatii prezente in acest film, care nu se pupa deloc cu actiunea si care nu pot sa duca de nas nici macar un copil de scoala primara. SI mai lasa treaba cu ganditul, caci nu e un film conceput pentru ca aia din sala sa-si stoarca mintea cu ce a vrut sa spuna poetul. E un film cu multe greseli ( vezi si pe imdb) creat sa faca bani si chiar reuseste asta. Felicitari totusi ca ai pomenit de Shutter Island. Asta da film. Diferenta enorma, din toate punctele de vedere.
Jenny_pisica pe 20 Iunie 2012 19:59
Asta isi bate joc de Alien
cei cu filmul asta, si de ce nu a primit Charlize Theron rolul pricipal.
2 9
CIPRYX pe 21 iunie 2012 08:44
Bre, dar tu nu stii sa scrii?Si iarta-ma ca intreb...dar de ce sa primeasca Charlize rolul principal?...apropo....am citit si comentariul tau la The Girl with the Dragon Tatoo(US version)...aia cu "pe cine stie ce limba nordica" a fost tare..si limba aia se cheama suedeza...in caz ca nu stiai.
andreea_blau pe 18 Iunie 2012 14:28
multumiti-va cu Alien
Acest film nu are nicio legatura cu Alien, puteti trai linistiti in continuare si fara sa il vedeti. F previzibil, deseori penibil, chiar nu il recomand. Nu merita comparat cu Iron Man, The Avengers, e slab tare.
2 10
Tyson_Kyd pe 3 iulie 2012 11:28
tu compari un film de genu asta cu Iron Man sau The Avengers :S ciudat filmul a fost bun avand in vedere ca e SF si horror adica na in general in filmele SF trebuie sa vi cu o ipoteza care aceasta a fost iar in general filmele horror nu mai sunt foarte plauzibile chiar sunt foarte previzibile deci nimic iesit din comun un film bun dupa parerea mea
cristianionita_13 pe 14 septembrie 2012 22:42
Intr-adevar ar trebui sa avem o ipoteza plauzibila. Insa in filmul asta nu avem asta, avem multe scene foarte putin credibile. De exemplu, chestia aia ca o caracatita de la sfarsit, cum naiba a crescut asa mare ? ca era inchisa intr-o camera fara mancare! E SF, dar totusi ... trebuie sa te faca sa crezi ca ar fi posibil. Comparatia cu Iron Man sau The Avengers nu prea merge, sunt total alt gen de filme.
Alina1994R pe 20 August 2023 01:25
Un SF de neratat
Un SF foarte bun, nu înțeleg de ce atâtea comentarii negative.
morfil pe 28 decembrie 2024 01:25
Tocmai l-am revazut in seara asta si chiar este pe locul 3 dupa Alien 1 si 2 pentru mine. Multi il urasc din cauza ca personajele iau decizii tampite uneori si stiinta este data la o parte. Dar e film pana la urma si pana si stiinta evolueaza nonstop. Nici stiinta nu este perfecta. Peste 100 de ani, copiii vor rade de stiinta actuala. :))
Sheev12 pe 27 August 2022 04:03
După părerea mea, Prometheus este un film reușit, dar care suferă de câteva lucruri îngrijorătoare. Continuitatea, nevoia de a crea suspans pentru un eventual viitor proiect afectează întrucât rămân o sumedenie de lucruri nelămurite. Distribuția este reușită, singurul minus este Logan Marshall-Green care pare că nu face parte din acest film și, în general, pare că nu-și dă silința să intre în cadru comun cu ceilalți. Acțiunea mi se pare destul de plauzibilă, chiar dacă are mici scăpări, și pe alocuri nu explică îndeajuns.
Primirea necălduroasă și review-urile negative ale criticilor vin ca urmarea a entuziasmului generat și a marilor așteptări. Eu îl consider un film reușit care are câteva carențe specifice filmelor bazate pe marile nume ale cinematografiei.

morfil pe 28 decembrie 2024 01:27
Da, filmul a lasat prea multe intrebari la care nici filmele recente din seria Alien nu au raspuns. :( Mai asteptam, ce sa facem. PS: Sper sa aiba cineva curaj candva sa faca un film Alien cu actiune pe planeta Inginerilor.
GiulianoDirt pe 27 Septembrie 2021 19:15
Atenție! Nu este un film pentru fanii Avatar, Avengers, Scufița roșie etc. Pe mulți ii puteți găsi în comentariile de mai jos.
Karmi pe 03 Iunie 2021 11:59
Iubesc acest film, deoarece face parte din seria de filme Alien, pe care o ador.
user-5f8a2552d5be1 pe 17 Octombrie 2020 02:01
Este un film reușit, am văzut comentarii care nu-și au rostul... Uitați-vă la toate seriile Aliens și poate legați ceva ..
user-5f8a2552d5be1 pe 17 Octombrie 2020 02:01
MariusCiprian87 pe 23 Iunie 2019 01:40
Dintre sutele de SF-uri facute, acesta este undeva la mijloc, unde CLAR nu se ridica la nivelul lui "Interstellar", "Avatar", "Primul Contact-Arivall", "Pasagerii" sau "Cartea lui Eli"!!!
morfil pe 28 decembrie 2024 01:29
Clar ca Interstellar, Arrival, Avatar sunt peste Prometheus. Nici nu are rost sa mai discutam.
andrei_oarga pe 21 Decembrie 2017 21:05
În ciuda efectelor excelente și a interpretărilor foarte bune ale actorilor,cu precădere Noomi Rapace și Michael Fassbender,o poveste ce se vrea prequel pentru Alien devine mult prea îmbârligată și complicată pentru binele ei,merită o vizionare și cam atât!
Bonaventura pe 25 Februarie 2017 18:30
In general, filmele despre spatiu, istoria si viitorul omenirii, istoria universului, astrofizica, ma atrag foarte mult si le apreciez, insa povestea aceasta a avut ceva deficiente si a tratat foarte superficial o problema cu care umanitatea inca se confrunta... Cum am aparut noi ? Daca inceputul parea promitator, povestea s-a stins pe parcurs...
mihnea_aspru95 pe 26 februarie 2017 05:15
Vom afla mai multe în A L I E N: Covenant :))) Şi eu cred că e un film de şase stele...
TheJesus pe 19 Septembrie 2012 15:53
O dezamagire totala,un film de la care asteptam mult mai mult,dupa primele 20 de minute totul se petrece fara nici o noima,nici o explicatie,nici un inteles,un film care nu merita vazut decat daca nu ai ce face,pacat de ideea care a fost destul de buna.
Chelbos pe 13 Septembrie 2012 19:26
nu e cine stie ce filmul. atatea intrebari aveam in minte cand s-a terminat... de exemplu de ce bea ala de la inceput prostia aia? celelalte intrebari nu le pun pentru a nu face spoiler. lamuriti-ma si pe mine macar la aceasta intrebare.
mihnea_aspru95 pe 15 februarie 2017 02:37
Inginerul acela de la început care s-a sacrificat, a băut acea chestie neagră numită Black Liquid (Goo). Aşa, pentru a crea VIAŢĂ (adică în film se subînţege că noi, oamenii. Îţi dai seama este o chestie fictivă, de aceea este şi Science-Fiction). Acei INGINERI, se insinuează că au creat viaţă peste tot în univers (gen, încă n-au spus, poate în partea a doua - A L I E N: Covenant vom afla multe răspunsuri. Deci, ei i-au creat pe Predatori, pe acei alieni (xenomorfi) ş. a. m. d.
HoratiuS pe 11 Septembrie 2012 23:20
BUNICEL. deci 6...

Plusuri : Povestea initial interesanta, dar prea mult seamana cu Alien vs predator 2004.
m-a facut curios despre aceasta rasa ciudata.

Minusuri : de multe ori PREA seamana cu AVP .aveam impresia ca ma uit la acelasi film. bine ca au schimbat locatia : o alta planeta ca sa '"para" mai interesant.

Ma asteptam la ceva mai multa actiune , ca sa ma sperie putin . In zadar.

La fel ma asteptam la figura extraterestrului sa fie mai infricosatoare. iarasi cer prea mult

Finalul? Dezamagitor. UN wannabe- xenomorph trantit acolo de parca au fugit toate ideile din capul regizorului.

Pacat.

mihnea_aspru95 pe 15 februarie 2017 02:39
Cam asta-i filmul. La mai bine cu continuarea mult-aşteptată :)))
Giulianodirt666 pe 27 Februarie 2021 19:06
Cui nu ii place sa suga pwla! Muie Cosmin 742000............. Retardatul de serviciu.
Domolul pe 03 Octombrie 2014 07:27
Un singur moment bun
Si cel mai original este cel cu operatia. Tot filmul al trebui tăiat si să rămână doar această scenă. Este foarte adevărat însă că am văzut filmul 2D, acasă, rezoluție proastă si influențat de părerea unora care l-au considerat o mare prostie. Unde este tensiunea aceea din Alien? Cred ca a fost asa o grabă care a stricat totul.
mihnea_aspru95 pe 24 ianuarie 2017 02:08
Da. Si Ridley mai avea putin si o scotea (din pricina ca era singura secventa care merita rating-ul R si multi de la Fox voiau unul de copii, PG scumbags 13 :). Pe de-a-ntregul d.p.m.d.v. a fost doar un film bunicel. Eu tot sper ca sequel-ul, Alien: Covenant sa aiba acel "frightening effect" din Alien si Aliens. Salve !
Utube pe 03 Noiembrie 2013 10:34
Genul filmului: sci-fi, dramă, aventură și câteva accente de horror;

Ideea filmului: foarte incitantă dar greșit realizată, dorește să integreze filmul în seria ”Alien”;

”Povestea” din film: dorește să răspundă la întrebarea: ”Cine suntem și de unde venim ca specie?”

Scenariu: foarte slab cu foarte multe erori, greșeli flagrante și lipsă de logică sau continuitate, personaje slab conturate sau greșit realizate;

Realizare efecte speciale: nota 9 din 10;

Interpretarea actorilor ”răi”: 8 din 10;

Interpretarea actorilor ”buni”: 8 din 10;

Coloana sonoră: 5 din 10, cu câteva teme muzicale care se repetă acest fapt devenid deranjant;

Finalul: eroic, lăsând loc de continuare;

Film care conține foarte multe erori de realizare, erori… citeşte

emy_sinaia pe 02 Octombrie 2012 00:38
un alien revigorat
Un sf dezamagitor, fara inceput si fara sfarsit, un fel de Alien versiune noua, un pic de suspans si gata filmu' .
Jim pe 10 August 2012 15:11
Asa, nu
bani dati pe bilet degeaba, bine ca a fost la glendale...
dana_florentina_2010 pe 18 Iulie 2012 03:27
Un film care te lasa cu un gust amar si care lanseaza mesajul "Lasati pe cei ce ne-au creat in pace cacia sa cum ne-a creat ne poate si recrea" adica " destruge si recreea " fara o nota optimista .Este bun pentru iubitorii genului SF ATAT .
Pavel.F pe 11 Iulie 2012 16:14
Merita vazut la cinema! Il recomand pentru efectele deosebite.
SmashedDreams84 pe 11 Iulie 2012 08:43
sincer pe mine nu m-a impresionat deloc filmul acesta....am ales totusi sa il vad pana la final doar pentru Noomi Rapace ... mi se pare o actrita foarte tare.
Pantaleon pe 15 septembrie 2012 23:14
Urata, dar talentata.S
MrCIC97 pe 08 Iulie 2012 12:43
Un film care mie unul mi-a depasit orice asteptari il recomand
danlemeni pe 21 Iunie 2012 11:54
dezamagire la final
efecte speciale foarte bune, 3d de calitate, peisaje superbe, Charlize Teron, imaginatie bogata, dar finalul , adica ultimele 2 minute triste.
Mai bine in loc de Alien aparea Chick Norris, care oricum este Omul Primordial.
Dezamagit de ultimele 2 minute care au stricat tot farmecul, desi am banuit speram ca Alien sa nu apara...probabil in Prometheus 2 va fii o lupta si Arnol, Predator, Terminator, Rambo si oricum Chuck Norris va castiga.
sa fiti iubiti, daca vreti sa vedeti filmul il recomand dar cand se apropie de final plecati repede
cu drag
dan

MissLady pe 05 Iunie 2012 15:38
Sunt extrem de curioasă în privința lui, eu fiind și o mare fană a genului.. :)
Go 1 2 3 4

jinglebells