Articole Happy Feet Two

(2011)

Happy Feet 2: Mumble dansează din nou

Despre echipa de producție

GEORGE MILLER (regizor / scenarist / producător) a câștigat Oscarul în 2007, pentru cel mai bun film de desen animat, datorită filmului de mare succes"Happy Feet", cu Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman și Hugo Weaving. Tot pentru "Happy Feet" Miller a primit premiul BAFTA, precum și numeroase alte distincții, precum premii pentru cel mai bun film animat din partea asociațiilor de critici din Los Angeles și New York. Institutul American de Film a declrat că "Happy Feet" e printre primele zece filme ale anului.

Miller a fost nominalizat de trei ori la premiul Oscar, înainte de "Happy Feet". A fost nominalizat pentru "cel mai bun film" și "cel mai bun scenariu" grație muncii sale ca producător și scenarist al filmului "Babe". Filmul a strâns șapte nominalizări la Oscar, câștigând în cele din urmă numai la categoria "cele mai bune efecte vizuale". În plus, "Babe" a fost nominalizat la patru premii BAFTA, dintre care două pentru Miller, pentru "cel mai bun film" și "cel mai bun scenariu adaptat". Cu "Babe", Miller a câștigat Globul de Aur pentru "cel mai bun film de animație, musical sau comedie". Miller fusese nominaliza pentru prima dată la Oscar, la categoria "cel mai bun scenariu original", pentru mișcătoarea dramă "Lorenzo's Oil", film la care a fost co-scenarist, producător și regizor. În film au jucat Nick Nolte și Susan Sarandon, actrița primind și ea o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa în rolul principal feminin.

Miller a debutat ca regizor în filmul de mare succes internațional "Mad Max", la scenariul căruia a și colaborat. Filmul l-a catapultat spre faimă pe Mel Gibson și a avut două continuări de succes, "Mad Max 2: The Road Warrior" și "Mad Max Beyond Thunderdome." În prezent, Miller lucrează la "Fury Road", care îl va readuce pe Mad Max pe marele ecran.

Recent, a regizat, a produs și a colaborat la scenariul filmului "Babe: Pig in the City". Ca regizor, Miller a lucrat la "The Witches of Eastwick", cu Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon și Michelle Pfeiffer; și la "Nightmare at 20,000 Feet", un episod din "Twilight Zone: The Movie." Miller a produs filmul lui John Duigan, "The Year My Voice Broke" și "Flirting", precum și pelicula lui Philip Noyce, "Dead Calm", care a impus-o pe Nicole Kidman publicului din întreaga lume. În 1995, a produs "Video Fool for Love", și apoi a scris, a regizat, a narat și a produs documentarul "40,000 Years of Dreaming", contribuția australiană la celebrarea internațională a unui secol de cinema.

În 1982, Miller a scris, a regizat și a fost producător executiv al unui serial de șase ore , "The Dismissal", care a depășit toate recordurile de audiență în Australia. Pentru compania lui Kennedy Miller, Miller a produs proiectele pentru televiziune "Bodyline", "The Cowra Breakout", "Vietnam", "The Dirtwater Dynasty" și "Bangkok Hilton", cu Nicole Kidman în rolul principal.

Miller este o figură importantă în industria australiană de film, fiind unul dintre organizatorii Festivalului de Film de la Sidney, membru al Institutului de Film Australian și organizator al Festivalului Internațional de Film de la Brisbane. De două ori a fost membru al juriului la Festivalul de Film de la Cannes, în 1988 și în 1999. În 1996 a primit Order of Australia pentru contribuții deosebite la cinematografia australiană.

Doug Mitchell (Producător), partenerul de afaceri al lui George Miller a primit Oscarul în 2007 pentru "Happy Feet", cu Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman și Hugo Weaving.
A participat la producerea filmului "Babe" și a continuării sale, "Babe: Pig in the City";a fost producătorul filmelor "Lorenzo Oil", cu Nick Nolte și Susan Sarandon; "Dead Calm", cu Sam Neill, Nicole Kidman și Billy Zane; "Mad Max Beyond Thunderdome", cu Mel Gibson și Tina Turner; "Flirting", cu Noah Taylor, Thandie Newton, Nicole Kidman și Naomi Watts; "The Year My Voice Broke", cu Noah Taylor și "Video Fool for Love."

Proiectele pentru televiziune ale lui Mitchell includ miniseriile "Bodyline" și "The Dirtwater Dynasty", cu Hugo Weaving; "Vietnam", cu Nicole Kidman; "The Cowra Breakout" și "Bangkok Hilton", cu Nicole Kidman și Hugo Weaving, precum și filmele pentru televiziune "The Riddle of the Stinson", "Fragments of War" și "The Clean Machine."
În prezent lucrează la "Fury Road", care îl va readuce pe Mad Max pe marele ecran.

Bill Miller (Producător) lucrează cu fratele său, George Miller, și cu partenerul acestuia Doug Mitchell. Împreună au produs "Happy Feet", desenul animat premiat cu Oscar.
Miller a mai fost nominalizat la Oscar, împreună cu George Miller și Mitchell pentru munca lor ca producători ai filmului "Babe". Filmul a strâns șapte nominalizări la Oscar, câștigând în cele din urmă numai la categoria "cele mai bune efecte vizuale". În plus, "Babe" a fost nominalizat la premiile BAFTA, la categoria "cel mai bun film" și a câștigat un Golden Globe.
După succesul lui "Babe", Miller a fost producător la continuarea "Babe: Pig in the City."

A lucrat alături de George Miller și de Byron Kennedy, până la moartea acestuia din urmă, la mai multe scurtmetraje, printre care "Violence in the Cinema, Part 1", o parodie de 14 minute a filmelor violente din anii '70. Scurtmetrajul a câștigat două premii oferite de Institutul Australian de Film și le-a dat realizatorilor încrederea să investească în proiecte mai ambițioase. Miller a fost apoi producător executiv la "Mad Max", cu Mel Gibson în rolul principal.
Avocat de succes, specializat în artă și mediu, Miller a renunțat la cariera sa pentru a colabora cu George Miller și Doug Mitchell.
Este membru al Academiei de Artă Cinematografică.

ROB COLEMAN (regizor de animație) a fost nominalizat de două ori la Oscar pentru "Star Wars: The Phantom Menace" și "Stars Wars: Attack of the Clones." De asemenea, a fost nominalizat de două ori la BAFTA Awards pentru "Men In Black" și "The Phantom Menace."
Coleman a lucrat 14 ani la Industrial Light and Magic și la Lucasfilm Animation, colaborând îndeaproape cu George Lucas. A fost considerat unul din cei mai ingenioși oameni din industria divertismentului, când a fost inclus pe lista personalităților, realizată de Entertainment Weekly în 2002, el fiind "Personalitatea anului în domeniul CG", pentru munca sa la realizarea unui Yoda digital. Coleman e membru al Academiei de artă Cinematografică și al Societății pentru Efecte Vizuale.

Despre distribuție
Film - Happy Feet Two

Happy Feet Two

(2011)
Happy Feet 2: Mumble dansează din nou
7.7 687 voturi 52 păreri
jinglebells